Bibi & Tina
Bibi is een meisje dat bijzondere heksenkrachten bezit. Samen met hartsvriendin Tina brengt zij de zomervakantie door op kasteel Falkenstein, waar ze samen hun passie voor het paardrijden uitoefenen. Deze zomer gaat echter niet zonder de nodige problemen voorbij. Zo verschijnt de mysterieuze en vooral onbetrouwbare Sophia ten tonele. Zij heeft het voorzien op Alexander, het vriendje van Tina. Maar ook komt de rijke zakenman Hans Kakmann naast het erfgoed wonen. Hij probeert uit alle macht topveulen Sokrates te bemachtigen en Bibi wordt daarin zwaar op de proef gesteld. Niet alleen haar geliefde Sokrates staat op het spel, maar ook haar vriendschap met Tina.
In Duitsland zijn ze nogal gek op het maken van kinderfilms en regisseur Detlev Buck doet dan ook een duit in het zakje met de jeugdfilm Bibi & Tina – Der Film. Niet zonder succes overigens, want in hetzelfde jaar werd ook het vervolg ‘Bibi & Tina: Voll verhext!’ uitgebracht en er staan nog twee films in de planning voor 2016. Helaas zullen de films alleen genietbaar zijn voor paardenmeisjes, want als algemene kinderfilm is het geheel niet om aan te zien. Buiten het feit om dat de effecten fiks ondermaats zijn, is het verhaal ook gewoon niet leuk. De film schijnt bedoeld te zijn voor kinderen van vijf tot zeven jaar oud, maar de verveling slaat al snel toe.
Bibi en Tina zijn twee ietwat saaie meisjes die gespeeld worden door de jonge actrices Lina Larissa Strahl en Lisa-Marie Koroll. Wanneer de hoogst irritante Hans Kakmann ook nog eens zijn intrede doet zal je weinig zin meer hebben om door te kijken. Dit wordt ook nog eens gecombineerd door de verschrikkelijk gekleurde kleding die de gehele cast draagt. Het irritatieniveau woekert dan ook al snel in de film naar een hoogtepunt wanneer de kijker doodgegooid wordt met de vele liedjes. De teksten zijn in de Nederlandse nasynchronisatie bar slecht. Dit zal overigens niet alleen aan de trieste vertaling liggen, maar zijn oorsprong vooral ook vinden in de originele Duitse liedjes. Toch is dit slechts het begin van de vele problemen waar de film mee te kampen heeft.
Zo is het verhaal saai en de opbouw warrig, iets wat zelf de kleinsten zal opvallen. Na een kleine dertig minuten zal je kroost dan ook verveeld raken, want er gebeurt gewoonweg veel te weinig in de film. Het camerawerk is daarnaast ook van bedroevend niveau en als we al deze punten bij elkaar opsommen kan je je afvragen waarom deze film zoveel succes beleefde bij onze oosterburen. Valt er dan nog wel iets goeds te melden over Bibi & Tina? Helaas moet dat beantwoord worden met een volmondige ‘nee!’. Nergens lijkt de film ook maar een poging te doen om spannend te worden of met leuke grappen te komen. Als Bibi een puistje van Tina op het voorhoofd van Sophie tovert is het de bedoeling dat je plat ligt van het lachen. Helaas tovert het alleen een grimas op je gelaat en naar het einde toe moet triest genoeg de gifbeker helemaal leeg.
Extra’s: Het meest positieve dat we kunnen melden is dat er geen extra’s op de schijf te vinden zijn. Toch had het misschien een idee geweest om de trailer van het vervolg op de schijf te zetten of misschien een korte documentaire over paarden.
Bibi & Tina galoppeert vanaf de eerste minuut bergafwaarts. Het feit dat de film een eeuwigheid lijkt te duren (ondanks de beperkte speelduur van anderhalf uur), zorgt ervoor dat het prulverhaaltje nodeloos wordt uitgesmeerd. Wellicht is de film nog genietbaar voor de paardenmeisjes, maar als je kroost daar niet toe behoort zullen zij zich vrijwel zeker binnen een half uur gaan vervelen. De vele liedjes die de film bevat zijn tenenkrommend slecht en het acteertalent van de gehele cast doet dit helaas niet vergeten. Hoewel er uit Duitsland met grote regelmaat erg leuke kinderfilms komen is Bibi & Tina er absoluut een om te mijden.
Met dank aan Triple P Entertainment en Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.
Beoordeling
- Film
- Eindcijfer
Trailer
Meepraten over dit artikel
4 reacties op “Bibi & Tina”
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
wat een onzin wij en onze dochter vonden deze film erg leuk en de liedjes ook , misschien zelf geen kinderen of bestempelt u ons als hersendode dingen die alles slikken . maar wat de een leuk vind kan de andere niet leuk vinden , daarom niet alleen u eigen mening uit spuwen.
wij hebben de film meer dan 1 x bekeken en vonden het gewoon leuk . het verhaal is zeker niet compleet en er zijn wat gaten die beter gevuld hadden worden maar lees een boek kijk de film en je word automatisch teleurgesteld ,
Ik bestempel niemand nergens toe hoor, ieder zijn meug (met u zijn er vele andere die het wel leuk vinden natuurlijk). Misschien is het handig om te weten dat een recensie altijd een mening van iemand is en dit was de mijne. Ik heb 2 kinderen en een derde op komst en mijn dochter van 5 (die overigens gek is op paarden) vond er geen klap aan. Ik ben blij te horen dat het u en uw kroost wel kon bekoren :). Als u ook goed verder leest in de review moet het u opgevallen zijn dat de vertaling van de liedjes mij het meest stoorde.
Dat stoorde mij dus het meeste de ene na andere negatieve reactie . als ik u revieuw eerst had gelezen had ik de film nooit een kans gegeven . en natuurlijk is na synchronisatie altijd gevaarlijk .b.v de vampierheksjes vond ik erger . daarom heb ik de Duitse versie niet gekeken en vond de nl liedjes en mijn dochter ook zeker leuk. Mede misschien om dat we de tekenfilm serie ook kennen en gekeken hebben. . .
Maar het is ook niet zo vreemd, omdat er in Duitsland normaal gesproken veel werk wordt gestoken in de kinderfilm. Dat de negatieve recensies u storen vind ik an sich niet zo vreemd. Een recensie is immers een mening van iemand en die wordt niet altijd door iedereen gedeeld. Als een film u leuk lijkt is het op voorhand altijd verstandig om het zelf te bekijken. Ik wil immers ook altijd alles voor mezelf beoordelen, maar ik vind het wel altijd leuk om recensies te lezen om er zo achter te komen of ik die mening deel.
Het is dan zeker voor u en uw dochter leuk om te weten dat er een vervolg op de planning staat. Ik wil u sowieso bedanken voor het lezen van mijn recensie en uw reactie.