Blumhouse’s Fantasy Island
Zakenvrouw Gwen Olsen, voormalig politieagent Patrick Sullivan, stiefbroers JD en Brax Weaver en de wat gestoorde Melanie Cole zijn vijf vreemden van elkaar die met een wedstrijd een bezoek aan Fantasy Island winnen; een tropisch resort waar al hun fantasieën uit komen. Waar JD en Brax hun kans vooral willen gebruiken om een weekendje te feesten, zijn Gwen en Melanie vooral naar het eiland gekomen om een foute keuze uit hun verleden recht te zetten. Patrick op zijn beurt bezoekt het eiland om een fantasie te verwezenlijken om eer te bewijzen aan zijn overleden vader. Ze worden verwelkomt door de mysterieuze Mr. Roarke op het luxe en afgelegen resort, maar als hun fantasie begint duurt het niet lang voordat deze in een nachtmerrie verandert.
Een eiland waarop al je fantasieën uitkomen; het zal menigeen tot de verbeelding spreken. Wie heeft niet wensen op zijn of haar lijstje die hoogstwaarschijnlijk nooit uitkomen. Of fouten gemaakt die diep van binnen schreeuwen om een herkansing. Waar menigeen zal accepteren dat dergelijke verlangens onderdeel zijn van het leven, biedt Fantasy Island uitkomst. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die liep van 1977 tot en met 1984. Het idee dat de gasten hun fantasie vervuld zien worden op het eiland tegen een bepaalde prijs is behouden. Echter, waar de serie vooral gesierd werd door een duister tintje, gaan we in deze nieuwe filmversie de horrorkant op. Of horror, het is eigenlijk meer een veredelde actiefilm met wat bangmakende elementen en een overdaad aan plotgaten. Zonde want het uitgangspunt had het nodige te bieden.
Als eilandbewaarder Mr. Roarke zien we Michael Peña, een acteur wiens erelijst werkelijk grossiert in bijrollen. Zo was hij te zien in Crash, End of Watch, The Martian, Ant-Man en het eerste seizoen van Narcos: Mexico. Het zal ervoor zorgen dat voor menigeen hij het enige bekende gezicht is van deze film. Namen als Maggie Q, Lucy Hale en Portia Doubleday zullen vooral bekend zijn van bij de liefhebbers van vrouwelijk schoon en weten ook hier het niveau bepaald niet omhoog te krikken. Een verwilderde Michael Rooker die als een soort Rambo ronddwaalt op het eiland doet het niet veel beter. Het is dan ook niet zo gek dat de film compleet afgeserveerd werd door de critici. Toch moet gezegd worden dat het minimale budget van 7 miljoen dollar ruimschoots werd terugverdiend, dus wat dat betreft zijn er weinig klachten. Wie bij het zien van productiemaatschappij Blumhouse echter rekent op een unieke horrorthriller zoals ze ons presenteerde met Get Out komt bedrogen uit.
Als recensent weet je amper waar je moet beginnen. De film begint al niet bepaald sterk, maar ontaard al snel in complete chaos. De vatbaarheid van bepaalde fantasieën tarten werkelijk alle alle vormen van logica. Het hoe en wat wordt maar op iets bovennatuurlijks geslingerd, maar niet voor je als kijker verschillende genres op je afgevuurd krijgt. De film neemt veel te veel hooi op zijn vork en (mede)schrijver, (mede)producent en regisseur Jeff Wadlow lijkt soms wel al zijn ideeën die hij nog had liggen bij elkaar te hebben gegooid, zonder ook maar de moeite te nemen het te kneden tot een behapbaar geheel. Her en der is zeker wat potentie te bespeuren, maar wat we voorgeschoteld krijgen is soms gewoonweg tenenkrommend. Vast staat in elk geval dat de televisieserie van weleer weinig eer aan wordt gedaan
Extra’s: Naast de bioscoopversie van de film is er ook een unrated versie van de film aan de Blu-ray release toegevoegd. Het maakt de film weinig beter of slechter en ook de rest van het bonusmateriaal zal je niet bepaald doen watertanden.
· Audiocommentaar: Jeff Wadlow wordt vergezeld door Michael Peña, Portia Doubleday, Ryan Hansen, Lucy Hale, Jimmy O. Yang, Austin Stowell en Maggie Q voor een aardige commentaartrack. Deze is overigens alleen te kiezen bij de unrated versie van de film.
· Deleted Scenes (08:56) Een zestal verwijderde scènes; First Sighting, Devil Face Arrives, Roarke Checks In, Entering the Caves, Nightmare Diary en Death Do Us Part.
Blumhouse’s Fantasy Island kent een veelbelovend concept, maar het eindresultaat is vooral een inspiratieloos rommeltje. Sommige recensies voorspellen de film een toekomst als cultklassieker, maar misschien is dat vooral een leuke manier om te vertellen dat het weinig soeps is wat ons hier geboden wordt. Het concept heeft de nodige potentie, maar al snel wordt duidelijk dat we hier in de film weinig van terug zien. Wat dat betreft was de trailer beter. De film zit vol belachelijke wendingen en de pogingen tot humor zijn vooral pijnlijk onleuk. Het is opvallend dat de betrokken te horen zijn op de commentaartrack, want je zou toch denken dat niemand hier nog mee geassocieerd zou willen worden. We kunnen er nog heel veel woorden aan vuil maken, maar de korte conclusie is feitelijk; fantasieloos!
Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.
Beoordeling
- Film
- Extra
- Eindcijfer
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.