Alex van Warmerdam WINACTIE

Op 31 maart verschijnt de 3 DVD-box GEBOUWD VOOR DE FILM waarin het verband tussen film en architectuur in de laatste 3 films van Alex van Warmerdam verkend wordt.

De box bevat de films DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK (2009), BORGMAN (2013) en SCHNEIDER VS. BAX (2015). Om zijn visie voor deze films optimaal te kunnen verwezenlijken, werd telkens een huis gebouwd. Deze huizen werden personages in de films. De vormgeving van de box vestigt de aandacht op deze unieke personages. Deze DVD-box bevat een boekje van 12 pagina’s met een essay waar Van Warmerdam speciaal voor werd geïnterviewd, met daarin ook foto’s van voor en achter de schermen.

De films van Van Warmerdam zijn tot in detail het resultaat van een langdurig proces van bedenken, ontwerpen en construeren. Die nauwgezette werkwijze komt misschien wel het beste tot uiting in de huizen die Van Warmerdam voor zijn films liet bouwen. “Als dat wat je in je hoofd hebt niet bestaat, moet je het maken”, aldus Van Warmerdam. Hij schaart zich daarmee in het rijtje van makers als Fellini, Hitchcock, Kubrick en Leone die met tot in de puntjes uitgedachte sets werkten en daarmee complete controle hadden. Cinema als autonoom kunstwerk.

In samenwerking met Cinéart Nederland mogen wij twee DVD-boxen weggeven van deze grandioze release voor de fijnproevers onder ons. Nu wil jij vast weten wat je moet doen om deze prachtige film te winnen? Daarvoor vragen wij dit keer wat meer input. Laat jouw naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Wat is jouw favoriete film van Alex van Warmerdam en waarom? (een antwoord als ‘ik vind ze allemaal geweldig volstaat hier dus NIET)

Let op:
De actie loopt tot en met 2 april. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de DVD-boxen zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
26 maart, 2017