Belfast WINACTIE

Reis mee naar Belfast uit de jaren ’60 en zet je schrap voor een fantastische bemoedigende rit. Belfast is een Britse coming-of-age film die rechtstreeks vanuit de regisseur Branagh’s eigen ervaring komt. Een negenjarige jongen moet zijn weg naar volwassenheid uitstippelen in een wereld die plotseling op zijn kop is gezet. Zijn stabiele en liefdevolle gemeenschap en alles wat hij dacht te begrijpen over het leven is voorgoed veranderd, maar vreugde, gelach en muziek nemen ze hem niet af.

De film werd door critici geprezen voor Branagh’s regie en scenario, de cinematografie en de prestaties van de cast, en haalde wereldwijd een brutowinst van meer dan 48 miljoen dollar.

Belfast kreeg zeven nominaties bij de 94e Academy Awards, waaronder Best Picture, en won voor Best Original Screenplay. Het werd uitgeroepen tot een van de beste films van 2021 door de National Board of Review, en kreeg zeven nominaties bij de 79e Golden Globe Awards, waaronder Beste Film – Drama, en won voor Beste Screenplay. De film kreeg elf nominaties voor de 27e Critics’ Choice Awards, waaronder die voor Beste Film, en kreeg ook zes nominaties voor de 75e Britse Academy waarbij de film Outstanding British Film won.

BELFAST – 6 JULI – DVD, Blu-ray™ & Digitaal

Geregisseerd en geschreven door Oscar®- winnaar Kenneth Branagh. Belfast is een verhaal over liefde, vreugde en verlies in een jongen zijn jeugd tijdens een sociaal tumulteuze periode van de jaren 60. Buddy’s familie woont in een grotendeels protestantse wijk met enkele katholieke families. Plotseling staat zijn buurt en alles wat hij dacht te weten over het leven op zijn kop. Zijn familie moet kiezen om te blijven of weg te gaan uit de enige plek die hij kent. Zijn ouders (Caitríona Balfe en Jamie Dornan) en gevatte grootouders (Judi Dench en Ciarán Hinds) houden het plezier in leven met muziek en de magie van films. Dit verhaal herinnert ons eraan dat hoe ver je ook komt, je nooit vergeet waar je vandaan komt.

Met dank aan Universal Pictures Home Entertainment en Day One MPM mogen wij twee dvd- en twee Blu-ray exemplaren van deze film weggeven. Wil jij deze aan jouw collectie toevoegen? Laat je gegevens achter, geef je eventuele voorkeur aan voor dvd óf Blu-ray én geef antwoord op de onderstaande vraag:
Hoe heet de in Belfast geboren zanger waarvan in de film maar liefst acht klassiekers te horen zijn en een nieuw nummer dat hij speciaal voor de film schreef?

Let op:
De actie loopt tot en met 14 juli. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om het dvd- of Blu-ray exemplaar bij de winnaars op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
7 juli, 2022

Trailer