Der Staat Gegen Fritz Bauer WINACTIE

Vanaf 28 april draait DER STAAT GEGEN FRITZ BAUER in de filmtheaters. De film speelt zich af in 1957. Procureur-generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte Nazi’s krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten. Op medewerking hoeft hij dus niet te rekenen. Men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken onder een -Nazi- wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt. En als hij de verantwoordelijke voor de massadeportatie van de Joden Adolf Eichmann op het spoor komt, geeft men hem valse informatie. In zijn moedige strijd voor de waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt de Israëlische geheime dienst, Mossad, in te lichten. Een daad waarmee hij landverraad pleegt.

Ter ere van deze release mogen wij, in samenwerking met Cinéart Nederland, een mooi pakket weggeven om alvast in de stemming te komen voor deze film. In dat pakket vind je dvd’s van IM LABYRINTH DES SCHWEIGENS en DAS WEISSE BAND en daarnaast het boek De Zaak 40/61 van Harry Mulisch. Wil jij weten hoe jij dat fraaie pakket kan winnen? Dat hebben we heel makkelijk gemaakt. Laat je naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Welke acteur uit Der Staat Gegen Fritz Bauer was in 2009 ook te zien in Das Weisse Band?

Let op:
De actie loopt tot en met 3 mei 2016. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij onze uiterste best doen om de pakketten bij diegenen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Vergeet niet om ons een LIKE te geven op Facebook, om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste winacties!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
26 april, 2016