Fire Will Come WINACTIE

Sinds 20 januari ligt het Spaanse drama FIRE WILL COME, winnaar Un Certain Regards in Cannes, in de schappen op dvd.

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië. Hij heeft een gevangenisstraf voor ernstige brandstichting uitgezeten. Alleen zijn moeder is blij hem te zien, al was het maar omdat ze zijn hulp bij het hoeden van haar vee goed kan gebruiken. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren. De titel suggereert wat met zekerheid gebeuren zal: een brand breekt uit en Amador krijgt de schuld. Maar is hij wel de dader?

Regisseur Oliver Laxe, zelf afkomstig uit Galicië, is niet geïnteresseerd in de whodunit. Met dit meditatieve, bedachtzame verhaal toont hij eerder wat op het spel staat voor dit kwetsbare ecosysteem, waar mens en natuur nog amper aangetast zijn door moderniteit. Zijn het de vlammen die dit keiharde, armoedige boerenbestaan zullen verzwelgen, of juist de bulldozers van projectontwikkelaars, die een veel groter gevaar lijken te vormen?

Met dank aan Contact Film i.s.m. Remain In Light mogen wij drie dvd exemplaren weggeven van deze film. Die wil jij natuurlijk winnen en aan jouw collectie toevoegen! Winnen is weer heel gemakkelijk. Laat jouw gegevens achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Wat is de volledige naam van de acteur die in deze film gestalte geeft aan Amador Coro en met zijn personage zijn voornaam deelt?

Let op:
De actie loopt tot en met 5 februari. Daarna gaan nemen wij via e-mail contact op met de prijswinnaars en gaan wij ons uiterste best doen om dvd bij de winnaars op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
29 januari, 2021

Trailer