Funan WINACTIE

Sinds 3 september ligt FUNAN in de schappen, het verhaal van een jonge moeder, Chou, die koste wat het kost haar gezin staande probeert te houden onder het Cambodjaanse Khmer Rouge regime van Pol Pot uit de jaren zeventig. Nadat het regime van Pol Pot de hoofdstad overneemt, wordt ze op weg naar de befaamde heropvoedingskampen gescheiden van haar drie jaar oude zoontje. In een tijdspanne van drie jaar zien we hoe wanhoop knaagt aan waardigheid in de dagelijkse overlevingsstrijd van Chou en haar familie.

FUNAN werd bedolven onder de prijzen in onder meer Annecy, Los Angeles, Sevilla, Mumbai en Brussel (Anima).

Twintig minuten van de film werden getekend in de Gentse animatiestudio StudioLumière. De kleurrijke, realistisch ogende 2D-animatie legt extra de nadruk op de adembenemend mooie Cambodjaanse landschappen, die in schril contrast staan met de ondraaglijke lijdensweg van de hoofdpersonages.

In samenwerking met Lumière mogen wij twee dvd exemplaren van deze indrukwekkende animatiefilm weggeven. Wil jij die aan jouw collectie toevoegen? Laat dan jouw naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Welke actrice, die in 2012 een Oscarnominatie ontving voor haar rol in The Artist, is in Funan te horen als Chou?

Let op:
De actie loopt tot en met 2 oktober. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de dvd’s zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
25 september, 2019

Trailer

Meer lezen over