Hitsville: The Making of Motown WINACTIE

60 jaar nadat Berry Gordy in Detroit het platenlabel Motown oprichtte, is Motown nog steeds een begrip. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get it on tot Dancing on the ceiling . Grootheden ontstonden uit de kweekvijver van Detroit: van The Miracles en The Supremes tot Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Jackson 5. Een intrigerend verhaal van een platenmaatschappij met een bewogen geschiedenis en een zeer rijk artiestenbestand. De documentaire bevat bijzondere beelden van artiesten on stage én backstage. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound.

Hitsville, the making of Motown is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt het verhaal van het unieke systeem dat eigenaar en oprichter, Berry Gordy, heeft samengesteld waardoor Motown het meest succesvolle platenlabel aller tijden werd. Met grote namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Hitsville, the making of Motown Het verhaal van ‘s werelds bekendste platenlabel voor het eerst verteld door oprichter en eigenaar Berry Gordy. In een tijd van ongelijkheid, racisme en de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Muziek die alle tijden overleefd en ook in deze tijd mensen inspireert.

HITSVILLE: THE MAKING OF MOTOWN is vanaf 2 september in de bioscoop te zien.

Met dank aan M&N Film Distribution en Triple P Entertainment mogen wij twee exemplaren weggeven van “Motown. Het geluid van jong Amerika”. Dit rijk geïllustreerde boek bevat bijzondere foto’s van artiesten on stage én backstage uit de film. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound. Wil jij dit prachtige boekwerk bemachtigen? Laat je naam en adres achter én geef antwoord op de volgende vraag:
Hoe heet de Amerikaanse r&b- en soulzanger en muziekproducent die tussen 1961 en 1988 vicepresident was van platenmaatschappij Motown Records?

Let op:
De actie loopt tot en met 9 september. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om het boek bij de winnaars op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
2 september, 2021

Trailer