Maurice WINACTIE

Ter ere van zijn 30ste verjaardag, ligt er sinds 24 september een gloednieuwe 4K restauratie van MAURICE in de schappen, gemaakt onder goedkeurend oog van regisseur James Ivory, die voor zijn script van Call Me By Your Name een Oscar won.

Maurice (1987) is ongetwijfeld een mijlpaal in de samenwerking tussen Merchant en Ivory en wordt niet enkel beschouwd als één van hun beste films, maar was ook één van de meest gewaardeerde en populairste mainstream films. Bovendien kreeg Hugh Grant zijn eerste grote vertolking in Maurice, en werd hij zo dé ontdekking voor een hele generatie.

Twee jaar geleden bracht Lumière Howards End (oorspronkelijk 1992) in een subliem gerestaureerde versie met succes in de zalen. De James Ivory films zijn zo meesterlijk en fantastisch gerestaureerd dat het publiek deze films zelfs in betere kwaliteit kan ontdekken dan bij de oorspronkelijke release. Dertig jaar later blijft Maurice een wonderbaarlijk opgebouwd periodedrama met uitmuntende acteerprestaties, waarbij de thema’s van repressie, waardigheid, compromis en verboden liefde nog steeds zo relevant zijn vandaag als ze waren in de jaren tachtig, en zelfs meer dan een eeuw geleden, toen E.M. Forster zijn roman neerpende. Een tijdloze film, een pareltje om te (her)ontdekken!

In samenwerking met Lumière mogen wij twee Blu-ray exemplaren van deze genreklassieker weggeven. Wil jij die aan jouw collectie toevoegen? Laat dan jouw naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Na zijn doorbraak in Maurice was Hugh Grant vooral succesvol in zijn rollen in romkoms. Hoe heet zijn personage in de Bridget Jones-films?

Let op:
De actie loopt tot en met 7 oktober. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de Blu-ray zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
30 september, 2019

Trailer

Meer lezen over