Operation Mincemeat WINACTIE

Operation Mincemeat, gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (“Shakespeare in Love”) en de producers van “The Kings Speech”. De film vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde.

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

De film telt een ware sterrencast, met onder meer Colin Firth, Oscarwinnaar met The Kings Speech, Emmy-winnaar Kelly Macdonald (Line of Duty, Boardwalk Empire, No Country for Old Men), Matthew Macfadyen (Succession, Pride and Prejudice), Penelope Wilton (Downton Abbey, The Best Exotic Marigold Hotel), Johnny Flynn (Beast, Emma) en Jason Isaacs (Harry Potter, Peter Pan). Daarnaast zijn er rollen voor Hattie Morahan (Official Secrets, Mr. Holmes), Simon Russell Beale (Mary Queen Of Scots, The Death Of Stalin), Paul Ritter (Chernobyl, The Capture), James Fleet (Four Weddings and a Funeral, Sense and Sensibility) en Mark Gatiss (Sherlock, The Favourite). Producenten zijn Charles S. Cohen, Iain Canning, Emile Sherman en Kris Thykier. Simon Gillis, See-Saw’s COO of Film, is uitvoerend producent. Michelle Ashford (Masters of Sex) schreef het scenario op basis van de bestseller met dezelfde naam van Ben McIntyre. Jina Jay was hoofd casting. De film werd geproduceerd door See-Saw Films en Cohen Media Group in samenwerking met Archery Pictures. De internationale sales van de film was in handen van FilmNation Entertainment.

OPERATION MINCEMEAT is sinds 19 mei te zien in de bioscoop.
Bezoek ook de officiële site van Warner Bros. – #OperationMincemeat
©2022 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved.
Kijkwijzer: 12+, geweld, angst.

Ter ere van de release van deze film mogen wij in samenwerking met Warner Bros. Pictures International Holland BV drie setjes vrijkaarten weggeven. Hoe maak je kans op zo’n setje vrijkaarten? Dat hebben we op verzoek van de distributeur makkelijker dan ooit gemaakt. Je hoeft enkel je naam en e-mailadres achter te laten.

Let op:
De actie loopt tot en met 27 mei. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en zullen wij hen de vrijkaarten zo snel mogelijk bezorgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
23 mei, 2022

Trailer