Ready Player One WINACTIE

Sinds 8 augustus ligt READY PLAYER ONE in de schappen, een actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtueel universum waarin men overal naartoe kan, alles kan en iedereen kan zijn. De OASIS is gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin en de totale controle over de OASIS na aan diegene die als eerste drie sleutels wint. Deze drie sleutels openen de deur naar het digitale Easter Egg dat hij ergens in zijn ogenschijnlijk oneindige creatie heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt, maar na vijf jaar blijft het scorebord redelijk leeg, tot op een bepaald moment… Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan), onder de avatar naam Parzival, uiteindelijk de eerste opdracht wint, wordt hij meteen een beroemdheid maar ook een doelwit. De meedogenloze zakenman Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn) zal alles in de strijd gooien om Wade te verslaan en de OASIS over te nemen. De ‘virtuele’ gemoederen lopen hoog op en worden keiharde realiteit. Wade bedenkt dat hij de wedstrijd niet alleen kan winnen en bundelt krachten met zijn vrienden, de High Five (Sheridan, Olivia Cooke, Lena Waithe, Philip Zhao, Win Morisaki). Samen raken zij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol ontdekkingen en gevaar. Allemaal met als doel om de OASIS te redden.

De film is geproduceerd door Donald De Line, Spielberg, Kristie Macosko Krieger en Dan Farah, met Adam Somner, Daniel Lupi, Chris DeFaria en Bruce Berman als uitvoerend producenten. De hoofdrollen in READY Player One worden gespeeld door Tye Sheridan (X-Men: Apocalypse, Mud), Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl, Bates Motel), Ben Mendelsohn (Rogue One – A Star Wars Story, Bloodline), Lena Waithe (Master of None), T.J. Miller (Deadpool), Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen (Star Wars: The Force Awakens), Simon Pegg (de Star Trek-films, de Mission: Impossible-films) en Oscar®winnaar Mark Rylance (Bridge of Spies, Dunkirk). Achter de schermen wordt drievoudig Oscar®winnaar Spielberg (Schindler’s List, Saving Private Ryan) bijgestaan door director of photography en Oscar®winnaar Janusz Kaminski (Schindler’s List, Saving Private Ryan), productie ontwerper en Oscar®winnaar Adam Stockhausen (The Grand Budapest Hotel), editor en Oscar®winnaar Michael Kahn (Saving Private Ryan, Raiders of the Lost Ark) en editor Sarah Broshar (The Post) en kostuum ontwerpster Kasia Walicka-Maimone (Moonrise Kingdom). De muziek is van componist en Oscar® genomineerde Alan Silvestri (de Back to the Future-films, Forrest Gump). Warner Bros. Pictures en Amblin Entertainment presenteren, in samenwerking met Village Roadshow Pictures, een Amblin Production, een De Line Pictures Production en een Steven Spielberg Film, Ready Player One.

In samenwerking met Warner Bros. Home Entertainment en Coopr mogen wij twee Blu-ray exemplaren van deze spectaculaire avonturenfilm weggeven. Wil jij deze aan jouw collectie toevoegen? Laat dan jouw naam en e-mailadres achter en geef antwoord op de volgende vraag:
Ready Player One markeert de derde samenwerking van Mark Rylance met Steven Spielberg. Voor welke twee films werkten zij eerder samen?

Let op:
De actie loopt tot en met 24 augustus. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de Blu-ray zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
17 augustus, 2018

Trailer