The Tobacconist WINACTIE

Sinds 23 maart ligt THE TOBACCONIST in de schappen, gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzè) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Intussen blijven de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Sigmund en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten?

Met dank aan Just Film Distribution mogen wij twee dvd exemplaren van deze film weggeven. Wil jij zo’n exemplaar bemachtigen? Laat dan je gegevens achter én geef antwoord op de volgende vraag:
Hoe heet de op 16 februari 2019 overleden acteur, die in deze film te zien is als Sigmund Freud?

Let op:
De actie loopt tot en met 6 april. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de dvd zo snel mogelijk bij hen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste acties, recensies en artikelen?
LIKE ons op Facebook
VOLG ons op Twitter
VOLG ons op Instagram

[contact-form-7 404 "Not Found"]
30 maart, 2021

Trailer

Meer lezen over