Tonio WINACTIE

Vanaf 13 oktober draait TONIO in de bioscopen, de Nederlandse inzending voor de Oscars. Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Hij reconstrueert het leven van zijn zoon tijdens een radeloze queeste naar zin en betekenis.

LIKE Tonio op Facebook
VOLG Tonio op Twitter

Met dank aan September Film mogen wij twee filmedities van het boek vergeven. Nu is natuurlijk jouw vraag hoe je kans maakt op zo’n boek? Dat hebben we heel makkelijk gemaakt. Laat je gegevens achter en beantwoord de volgende vraag:
Welke belangrijke literatuurprijs won het boek Tonio op 7 mei 2012?

Let op:
De actie loopt tot en met 14 oktober 2016. Daarna nemen wij contact op met de winnaars en gaan wij ons uiterste best doen om de boeken zo snel mogelijk bij diegenen op de deurmat te krijgen. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je woonachtig te zijn in Nederland.

P.S.
Vergeet niet om ons een LIKE te geven op Facebook, om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste winacties!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
7 oktober, 2016

Meer lezen over