DC League of Super-Pets

Informatie

RegieJared Stern & Sam Levine
Jaartal2022
Releasedatum23-11-2022
Speelduur106 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment
CastDwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski, Ben Schwartz & Keanu Reeves

Terwijl de planeet Krypton wordt vernietigd sturen zijn ouders de jonge Kal-El naar de planeet aarde om als enige overlevende van Krypton te kunnen overleven. Gelukkig is Kal-El niet alleen en sprint zijn trouwe viervoeter bij hem in de ontsnappingspod. Jaren later staat het duo bekend als Clark Kent met zijn hond Bark die als Superman en Krypto de strijd aangaan met verschillende vijanden om de aarde te beschermen. Er ligt voor Krypto echter nog een gevaar op de loer als zijn goede vriend Clark het steeds beter kan vinden met Lois Lane. Om ook voor Krypto een andere goeie vriend te vinden, bezoeken de twee een asiel. Hun bezoek wordt echter bruut verstoort als Lex Luthor van plan is om met een machtige straal een oranjeachtig Kryptonite naar de aarde trekken. Ze kunnen de actie al snel verijdelen, maar in het asiel blijkt dat de kleine hamster Lulu van de gelegenheid gebruik maakt om haar eigen straal te gebruiken om het Kryptonite naar zich toe te trekken. Hierdoor beschikt de hamster over superkrachten, maar ze is niet de enige. Ook de andere dieren in het asiel worden voorzien van nieuwe speciale krachten. Lulu weet echter te ontsnappen en, doormiddel van het Kryptonite, Superman gevangen te nemen en Krypto te ontdoen van diens superkrachten. Krypto zal, bij gebrek aan eigen krachten, een team moeten vormen met de andere dieren uit het asiel om Lulu te stoppen om zo de aarde te kunnen redden.

Het superhelden-genre is inmiddels allesbehalve weg te denken op het witte doek en dus wordt er naarstig gezocht naar nieuwe invalshoeken in het al overvolle genre. De dieren van de Legion of Super-Pets, die in 1962 het levenslicht zagen, waren daarbij nog buiten beeld gelaten, maar zijn inmiddels ook uit de mottenballen gehaald voor hun eigen avontuur op het witte doek om vooral ook wat jongere kijkers naar het populaire genre te lokken. Er is dus weinig ruimte voor de traditionele helden als Superman, Batman of The Flash, maar vooral voor hun dier-achtige evenknieën die ditmaal de redders van de aarde zullen zijn. Dat levert op zich een grappige film op, maar echt origineel wil het ondanks dat allemaal maar nergens echt worden.

In DC League of Super-Pets is de hoofdrol dus weggelegd voor de trouwe viervoeter van Superman die in de originele versie van stemgeluid wordt voorzien door misschien hier wel de grootste Hollywoodster van dit moment: Dwayne Johnson. Het zal de film enorm geholpen hebben qua marketing, ook omdat zijn buddy Kevin Hart tekende voor de andere hoofdrol, maar het is jammer om te zien dat de film overduidelijk mikt op een jonge doelgroep waardoor er weinig tot geen ruimte lijkt voor grappen die vooral de meekijkende volwassenen zullen waarderen. En dat is toch bijzonder met zulke grote namen in de gelederen als het aankomt op het stemmenwerk. Ook een gemiste kans, want was DC League of Super-Pets misschien niet een stuk leuker geweest om juist het genre een tikkeltje op de hak te nemen? Een titel met dier-achtige superhelden leent zich er natuurlijk perfect voor, maar regisseur Jared Stern (The LEGO Batman Movie) kiest duidelijk voor een andere focus.

Het maakt DC League of Super-Pets, die bij ons trouwens bekend staat onder de titel ‘DC Club van Super-Pets, echt een film voor zijn jonge doelgroep die zich waarschijnlijk prima zullen vermaken met de viervoetige versies van Superman, Batman en The Flash. Bovendien is een pluizige versie natuurlijk ideaal om ook de merchandise-afdeling een fijn boost te geven al waren de helden al te vinden als LEGO-versies in verschillende sets, maar helpt een film natuurlijk net wat meer om de boel eens goed op poten te zetten. Of het ook betekend dat er een tweede deel zal komen blijft nog even de vraag, ondanks dat de film meer dan prima gescoord heeft aan de internationale boxoffice. Mocht het zover komen, dan is het te hopen dat de makers ditmaal ook wat meer aan de meekijkende ouder zullen denken.

Extra’s: Animatiefilms gaan vaak gepaard met de nodige extra’s, dus ook DC League of Super-Pets kent een fijne reeks aan toevoegingen.
· How to Draw Krypto (06:48) Animator Dave Burgess legt uit hoe je een hond als Krypto kunt tekenen, gewoon ouderwets met potlood en papier.
· Behind the Super Voices (14:39) Een blik op de stemmencast die de film rijk is met namen als Dwayne Johnson, Kevin Hart en Diego Luna. Ook regisseur Jared Stern komt aan bod en we zien de sterren aan het werk.
· Super-Pets Animation 101 (08:18) Er wordt in deze special gekeken naar de eerste stappen van de film in 2018 en hoe de film langzaam vorm kreeg.
· The World of Super-Pets (07:41) De wereld van DC is groot, maar wat zien we terug in de film? De producenten vertellen het je.
· Find the Easter Eggs (03:39) Ondanks dat de doelgroep te jong is om ze te ontdekken, zit de film wel degelijk vol met leuke verrassingen. schrijver Sam J. Levine legt uit waar je op moet letten tijdens de film.
· Deleted Scenes (20:48) Een collectie van maar liefst twaalf scenes die film niet of slechts gedeeltelijk hebben gehaald. De scenes komen door middel van schetsen en storyboards tot leven.

DC League of Super-Pets zal de jonge kijker zeker weten te vermaken, maar er zit te weinig in om ook de meekijkende ouder te bedienen. Dat is op zich niet heel erg, maar een film die draait om de hondachtige versie van Superman of Batman was natuurlijk een uitgelezen kans geweest om het overvolle superheldengenre eens goed op de hak te nemen. Het maakt de film een beetje een te eenzijdige productie die weinig verrassingen voor de kijker in petto heeft en vooral drijft op het welbekende stramien van de held die zichzelf eerst zal moeten omarmen om het kwaad het hoofd te kunnen bieden.

Met dank aan Day One MPM en Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

6 januari, 2023

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer