Een warm welkom!

‘Wat is er nog toe te voegen aan filmsites die er al zijn?’. Dat is de vraag die wij van mensen om ons heen kregen, toen wij medio april begonnen te praten over een nieuw op te zetten site. Het is lastig om daar direct een antwoord op te geven, dus nemen we jullie even mee in het ontstaan van ons Filmdomein.

Toen we op een vrijdagavond in april besloten samen een filmsite op te gaan zetten, werd dit al snel omgedoopt tot Project M. De M. kon hierin verwijzen naar zowel ‘movies’ als ‘Michel’, de initiatiefnemer van het geheel. Project M. kende maar een korte levensduur, want nog diezelfde week werd het project alweer herdoopt tot Filmdomein. Met deze frisse en pakkende naam onder de armen werd een logo bedacht en konden we gaan nadenken over de site zelf. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er in ons duo te weinig kennis schuilt om een site te bouwen naar onze wensen. Gelukkig bood Roel van Lierop uitkomst en met zijn kennis was ook de site al in die eerste week in ontwikkeling, waarna ook de social media pagina’s werden aangemaakt.

Filmdomein is een passieproject. Je kan gerust stellen dat zowel film als schrijven voor ons een passie voor het leven is. Dat deze site die passie goed verwoordt, komt omdat we gelijk in het begin er goed op hebben gelet om keuzes te maken. Keuzes die het beste bij ons passen, zoals het maken van een puur Nederlandstalige site. Daarom hebben we ook besloten om te kiezen voor een naam met ‘film’ erin, en niet met ‘movies’. Andere dingen die bij ons hoog in het vaandel staan zijn: ‘ overzicht’ en ‘social media’. De site zal zich de komende dagen al meer en meer gaan vullen, waardoor jullie een nog beter idee zullen krijgen van hoe alles eruit ziet. Wat jullie hierbij van ons kunnen verwachten zijn: recensies, artikelen, interviews en een wekelijk nieuwsoverzicht.

Met deze frisse, moderne en vooral overzichtelijke site zijn wij dan ook van mening dat we zeker wat kunnen toevoegen aan het bestaande segment van film gerelateerde sites.

Gegroet vanuit ons Filmdomein,
Michel en Axel

25 april, 2015

Meer lezen over

Meepraten over dit artikel

6 reacties op “Een warm welkom!”

 1. Johan Van Doezelaar schreef:

  Ziet er goed uit! Keep up the good work!
  Als ik wat kan betekenen dan hoor ik het wel ☺

 2. Johan Van Doezelaar schreef:

  Ow, 1 ding: coole look, met die z/w film grootheden maare, wel Anna Kendrick en geen Emma Watson?

 3. Axel Karsdorp schreef:

  We moeten soms keuzes maken, maar Emma Watson staat zeker op het lijstje om de header in de toekomst eens te verfraaien. Het is dan ook de bedoeling om deze eens in de zoveel tijd te wijzigen.

  • Johan Van Doezelaar schreef:

   Nou, ik wil de discussie wel aangaan met over jullie beweegrede wat betreft die keus
   Maar niks ten nadele van de site hoor, en ook niet voor mijn sympathie voor Watson, het had ook Rachel Weisz mogen zijn of iemand die hier of daar ècht een prestatie heeft neergezet en dan bedoel ik niet in de Mickey Mouse Club
   Maar anyway, de site staat als bladwijzer op mn telefoon, klaar voor dagelijks gebruik!

 4. R.M schreef:

  Gaat er straks een archief komen voor recensies? Ik zie namelijk het ook niet onder nieuws staan. Zou toch jammer zijn als al die recensies verloren gingen. Verder vind ik de layout van deze site heel mooi! Deze site gaat wel een succes worden denk ik!

  • Axel Karsdorp schreef:

   Hoi R.M., dank je voor je bericht en leuk dat je meedenkt. De recensies blijven onder de kop ‘bioscoop’ of ‘dvd/blu-ray’ staan. Je kan ze altijd terugzoeken met het zoekicoontje, welke je rechtsboven aan de site vindt. Verloren gaan ze nooit hoor en we hopen natuurlijk hard met je mee. We gaan ervoor!

Geef een reactie