Film met muisjes

Bij Filmdomein zijn er op dit moment een aantal redacteuren met hun hoofd in de wolken. In het geval van redacteur Axel, een roze wolk. Hij is afgelopen maandagnacht vader geworden van een prachtige dochter en over drie maanden zal redactrice Ingrid ook op een blauwe wolk zitten, want dan wordt zij moeder. Een ware baby invasie, daarom besloten wij een special te maken over zwangerschap en baby’s.

We beginnen met de film What to Expect When You’re Expecting. We weten allemaal dat baby’s voor korte nachten en poepluiers zorgen. Maar waar heb je last van als je zwanger bent, wat kan je dan verwachten? In deze film volgen we vijf stellen die zwanger zijn. Cameron Diaz komt voorbij als Jules. Jules wordt onverwachts zwanger van haar danspartner. Ze hebben nog maar kort een relatie en voor een baby zijn ze nog lang niet klaar. Jennifer Lopez speelt Holly die net haar baan kwijt is geraakt. Hier zegt ze niks over tegen haar vriend, want ze willen namelijk dolgraag een kindje adopteren. Elizabeth Banks heeft het als Wendy het zwaarst in deze film. Zij en haar man hebben er lang over gedaan om zwanger te worden en dan heeft ze nu last van alle kwaaltjes die je maar kan bedenken. Het is dan vooral onprettig om te zien dat je veel te jonge nieuwe schoonmoeder, Brooklyn Decker, nergens last van heeft tijdens haar zwangerschap van een tweeling. Als laatste zien we Anna Kendrick als Rosie. Rosie raakt zwanger na een onenightstand. Ze doet er alles aan om de vader van de baby dichtbij te houden, maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Of je nu echt weet wat jou te verwachten staat tijdens jou zwangerschap, dat kan natuurlijk niet. Elke zwangerschap is anders, maar deze komedie weet op een grappige manier wel te laten zien hoe wij het niet willen.

Veel films over baby’s zijn komedies. Ook de volgende film in deze special is een komedie; Life As We Know It. Katherine Heigl en Josh Duhamel spelen Holly en Eric, de hoofdpersonen in deze film. Holly en Eric zijn de peetouders van Sophie, maar hebben een hekel aan elkaar. Toch zullen ze met elkaar moeten leren leven als de ouders van Sophia komen te overlijden en de voogdij naar hun gaat. Ze denken beide anders over de opvoeding van Sophia en de grappen die daarbij gemaakt worden zijn af en toe flauw. Maar door de chemie tussen Heigl en Duhamel vergeten we dit snel. Het verhaal verloopt al snel zoals je het zou verwachten bij een romantische komedie, maar dat mag de pret niet drukken. De film is goed voor een avondje op de bank onder het genot van een wijntje en een zak chips.

The Back-up Plan is ook een romantische komedie. Ditmaal komt Jennifer Lopez voorbij als Zoe. Zij zoekt al jaren naar de ideale man om een gezin mee te stichten. Dit lukt haar maar niet en daarom gaat ze over op haar back-up plan: moeder worden via een anonieme donor. Op de dag dat ze bij de kliniek is langs geweest komt ze Stan (Alex O’Loughlin) tegen. Ze wordt in de dagen daarna verliefd op Stan, maar dan komt ze erachter dat ze na de eerste keer in de kliniek al zwanger is geworden en wel van een tweeling. Hoe gaat ze de liefde van haar leven vertellen dat ze zwanger is? Raakt ze hem kwijt, of houdt hij genoeg van haar om stiefvader te worden van twee baby’s? The Back-up Plan is een lekkere luchtige film waarin gelachen en gehuild wordt en waarbij je zelf ook genoeg kan lachen.

Dan nog een film, omdat we geen genoeg kunnen krijgen van baby’s. Seth Rogen en Katherine Heigl spelen Ben en Allison in de film Knocked Up. Na hun onenightstand raakt Allison zwanger. Ze besluiten om samen voor de baby te willen zorgen, als een stel. Maar de twee kennen elkaar alleen van de onenightstand. Kunnen ze van elkaar gaan houden en van hun daarbij behorende eigenaardigheden en vrienden? Deze film gaat een stapje verder in het laten zien wat er gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling. De film is daarom niet geschikt voor jonge kijkers. Maar voor ieder ander een ware komedie om naar te kijken. De film is van begin tot eind grappig en laat de lachspieren niet onbenut.

Na het zien van al deze films hebben een aantal van jullie misschien al genoeg van luiers, spenen en de daarbij behorende kotsmachientjes. Dit terwijl de rest hier juist niet genoeg van kan krijgen en zelf een klein wonder op de wereld willen gaan zetten. Benieuwd tot welke groep jij hoort! In elk geval willen wij, van team Filmdomein, Axel feliciteren met zijn dochter Emma en daarnaast natuurlijk ook alle kersverse en aanstaande ouders!

P.S.
Een leuke tip voor bij de film zijn de persoonlijke geboortemuisjes:
klik hier

30 mei, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie