Dossier Filmdomein | Pathe Arnhem opent haar deuren!

In het voorjaar van 2014 ging de eerste heipaal de grond in en vandaag is het dan eindelijk zover. De gloednieuwe Pathé bioscoop in Arnhem opent haar deuren om ook het Gelderse publiek een bijzondere filmervaring te geven zoals we elders in het land al gewend zijn van de grootste bioscoopketen van Nederland. En bovendien heeft de Gelderse hoofdstad ook nog een aantal primeurs op het gebied van filmbeleving.

De spiksplinternieuwe Pathé is gelegen in het nieuw ontwikkelde stationsgebied van Arnhem waar er ook nog steeds hard wordt gewerkt om ook het station op tijd klaar te krijgen. Dat ook Pathé nog hard werkt aan de laatste loodjes was duidelijk toen de pers gisteren werd ontvangen door theatermanager Joost Grootings: “Ik moet meteen even beginnen met de mededeling dat sommige kolommen nog nat van de verf kunnen zijn. We werken op dit moment hard om alles klaar te krijgen als we de 20ste officieel voor het publiek opengaan.” Dat het Pathé gaat lukken staat vast, aangezien de aanwezige bouwvakkers nog net even de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten en hun spullen beginnen te pakken als de perstour door de bioscoop begint.

Pathe 01Terwijl Grootings ons voorgaat door de bioscoop legt hij vol trots uit hoe bijzonder deze Pathé is: “Met maar liefst zes verdiepingen zijn we de hoogste bioscoop van Nederland. Dat is al een leuk gegeven, maar het uitzicht over Arnhem is daardoor ook nog eens uniek in de omgeving te noemen”. Grootings heeft niks teveel gezegd als we de zesde verdieping bereiken en we inderdaad een prachtig uitzicht hebben over de Gelderse hoofdstad. Toch komen we uiteraard voor de bioscoop zelf en ook daarvoor zijn kosten noch moeite gespaard om de meest veelzijdige bioscoop van Nederland te zijn. “Als eerste van Nederland beschikken twee zalen over het gloednieuwe Dolby Atmos”, gaat Grootings verder. “Met maar liefst 64 speakers is alleen het geluid al een zeer bijzondere ervaring. Doordat de speakers niet alleen aan de wanden zijn bevestigt, maar ook in het plafond is het geluid werkelijk overal. Een vliegtuig zal dus echt over je heen vliegen.”

Pathe 02Het grootste paradepaardje van de bioscoop is uiteraard de Imax-zaal en is daarmee de eerste in het oosten van het land. Daarnaast kenmerkt de zaal zich door nog meer exclusieve features die uniek zijn in ons land zoals het grootste Imax-scherm van Nederland met een afmeting van maar liefst 12 bij 21 meter. “Maar er is nog veel meer bijzonder aan deze zaal”, legt vice president Giovanni Dolci van Imax uit voor aanvang van een speciale Imax-voorstelling. “Omdat de zaal vanaf de tekentafel is ontworpen in samenwerking met Imax biedt de grootste zaal van de Arnhemse bioscoop de meest unieke Imax-ervaring die mogelijk is. Zo is de zaalopbouw iets steiler dan de reguliere zalen en zijn de stoelen in een lichte parabool geplaatst zodat de kijkhoek vanuit elke stoel de perfecte Imax-beleving geeft. Daarnaast is deze zaal ook de enige in Nederland die is uitgerust met het IMAX next generation sound system om het plaatje compleet te maken”.

Pathe 03Dolci heeft niets teveel gezegd als de speciale presentatie op het grote scherm getoond wordt. Het licht gebogen scherm zuigt je de film in waarbij ook het geluidssysteem een grote rol speelt. Na de presentatie is het uiteraard ook even tijd voor actiegeweld uit Hollywood en dus worden er nog drie spectaculaire trailers getoond van films die uitermate geschikt zijn voor het Imax-formaat. Zo zien we de laatste trailer van Spectre (de aankomende Bondfilm), de actie van Batman vs Superman en wordt er afgesloten met de trailer van het aankomende Star Wars: The Force Awakens. Vooral de laatste titel zal de Arnhemse bioscoopzaal gaan vullen als deze op 16 december in première zal gaan. Vanzelfsprekend iets waar de Arhemse bioscoopbezoeker reikhalzend naar uit zal kijken.

Met de spiksplinternieuwe Pathé in de Gelderse hoofdstad kan ook eindelijk het oosten van het land genieten van de grootste blockbusters uit Hollywood zoals ze bedoeld zijn. Daarnaast biedt Pathé ook in deze bioscoop zijn vaste Pathé concepten zoals live registraties van opera-, ballet- en theatervoorstellingen en is er uiteraard ook ruimte voor de Art house-liefhebber en de allerkleinsten onder ons. Arnhem heeft er van vandaag een prachtige bioscoop bij gekregen om ook de Arnhemse filmliefhebber op zijn wenken te bedienen.

Meer informatie over Pathé Arnhem vind je op www.pathe.nl

20 oktober, 2015

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie