After Ever Happy

Informatie

RegieCastille Landon
Jaartal2022
Releasedatum25-08-2022
Speelduur95 minuten
DistributeurIndependent Films
CastJosephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Chance Perdomo, Louise Lombard, Rob Estes, Arielle Kebbel en Carter Jenkins

Nadat ze al diverse tegenslagen hebben overwonnen zijn Tessa en Hardin, tegen alle verwachtingen in, nog steeds bij elkaar. Een onthulling uit het verleden brengt de onvoorspelbare Hardin van zijn stuk, precies rond de tijd dat Tessa op persoonlijk vlak het nodige krijgt te verwerken. Het wordt steeds meer de vraag of hun verhaal gaat eindigen als een sprookje, of dat hun gepassioneerde maar giftige relatie richting de afgrond verdwijnt. Terwijl de waarheid over elk van hun families naar boven komt, is de schokkende realiteit dat hun beide levens eigenlijk niet eens zo van elkaar verschillen. Zo is Tessa niet langer het haast naïeve meisje dat ze was, maar bij Hardin gaat er duidelijk ook meer schuil achter zijn masker. Tessa begrijpt de heftige gevoelens die hij probeert te verbergen achter zijn stoere façade en is de enige die hem kan kalmeren. Hij heeft haar nodig, maar heeft zij hem ook nodig?

Ondanks dat de recensies niet bepaald lovend waren, maakte de score aan de box-office meer dan duidelijk dat het publiek wel te porren was voor de dampend bedoelde Fifty Shades- films. Het succes van zowel de boeken- als de filmreeks bracht handenvol imitaties met zich mee en ook de jongere generatie kon er niet aan ontkomen. Van de After-reeks van Anna Todd hoef je geen kinky seksspelletjes te verwachten, maar de reeksen hebben gemeen dat de hoofdpersonages bestaan uit een wat bleu en onervaren meisje, dat wordt gekoppeld aan een mysterieuze jongen met een verleden dat de nodige ontwikkelingen met zich meebrengt. Wat de films ook gemeen hebben is dat er van de prikkelende scènes uit het boek op het scherm nog maar weinig is overgebleven, puur omdat het anders nooit mogelijk was geweest om de films naar een groot publiek te serveren.

Nog een ander punt wat de films gemeen hebben is dat ze behoorlijk langdradig zijn. Misschien wel juist door het ontbreken, of afzwakken, van de intieme scènes die de boeken zo prikkelend maakte raak je van zijspoor op zijspoor, waardoor de films gaandeweg de reeks steeds minder interessant worden. Dit is namelijk ook een beetje het geval met de After-films. En niet alleen weten we nu wel dat Hardin de nodige issues heeft, ook lijkt een happy end onvermijdelijk. Of weten de makers ons toch nog ergens te verrassen? Het is allemaal zo voorspelbaar dat menig kijker het verloop van het verhaal met speels gemak kan invullen en áls er dan al eens van afgeweken wordt, dan is het door een sprong te maken die werkelijk compleet bizar en ongeloofwaardig is. En zo hebben we een reeks die soms van domme acties aan elkaar hangt. En toch kijken we. Het televisielandschap toont tenslotte al aan dat we genieten van de sores van anderen, gescript of niet.

Maar goed, er zijn ook nog wel wat positieve dingen tegenover. Zo is het fijn dat de film met opnieuw de aanwezigheid van Josephine Langford en Hero Fiennes Tiffin in elk geval de continuïteit heeft veiliggesteld op het vlak van de belangrijkste castleden. Dat er aan de zijlijn soms wel wat hercast wordt bleek ook bij de vorige film al geen belemmering. En mocht je het hebben gehaald tot deze vierde film, dan zal je hier vast ook wel weer je plezier uit weten te halen. Want natuurlijk wil je dan graag weten hoe het verdergaat met Tessa en Hardin. Daarnaast zijn er nog steeds wat kleine mysteries op te lossen. Zo krijgen we deze film eindelijk antwoord op de vraag schrijft Hardin steeds opschrijft in zijn boek, dat Tessa niet mag lezen. En zo gebeurt er ook deze film weer het nodige, waarna aan het einde van de film vooral het gevoel hebt dat het ooit wel goed gaat komen met de twee.

After Ever Happy is precies het vervolg dat de liefhebbers van de reeks mogen verwachten. Eigenlijk verschilt deze film heel weinig van de eerdere delen. Weer zijn er de nodige ontwikkelingen en in een eigenlijk veel te traag tempo zien we het onvermijdelijke gebeuren; Tessa en Hardin zullen samen eindigen. Het is een veilige aanname. De weg hier naartoe kent vele hobbels, pieken en dalen, maar de doelgroep zal er ongetwijfeld lekker bij wegzwijmelen. De echt serieuze filmkijker zal er een stuk minder plezier aan kunnen beleven en ook deze film zal ongetwijfeld geen voldoende halen op de sites als IMDb en Rotten Tomatoes, maar goed het publiek bepaalt. Dat blijkt wel, want gisteren, tijdens de Nederlandse première, werd onthuld dat de (film)reeks zal eindigen met After Everything. Een vierde en laatste vervolg waarvan de opnames er reeds op zitten. Het zal tevens de enige film zijn in de reeks die niet op een boek is gebaseerd. De fans kunnen ongetwijfeld niet wachten.

25 augustus, 2022

Beoordeling

Eindcijfer

Trailer