Ant-Man and the Wasp

Informatie

RegiePeyton Reed
Jaartal2018
Releasedatum28-11-2018
Speelduur118 minuten
DistributeurThe Walt Disney Company Benelux
CastPaul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip

Twee jaar nadat Scott Lang onder huisarrest is geplaatst wegens zijn betrokkenheid bij de Avengers en schending van het Sokovia-akkoord, slagen Hank Pym en zijn dochter Hope van Dyne erin om een tunnel naar het kwantumrijk te openen. Zij geloven dat Janet van Dyne, de vrouw van Pym, daar vastzit nadat zij in 1987 is gekrompen tot een subatomair niveau. Na een eerder bezoek aan het kwantumrijk is Lang onbewust kwantum verstrengeld geraakt met Janet en nu krijgt hij een duidelijke boodschap van haar. Met nog maar een paar dagen te gaan van zijn huisarrest, wordt Lang meegenomen door Hope en Pym. Zij geloven dat de boodschap van Janet een bevestiging is dat zij nog in leven is en dus dwingen zij Lang om het Ant-Man pak aan te trekken en te helpen om aan een tunnel te werken om haar terug te kunnen halen.

Drie jaar geleden bleek Ant-Man een leuke verrassing in het Marvel Cinematic Universe. De film wist het niet alleen behoorlijk goed te doen aan de box-office, maar bleek ook zeer vermakelijk door een goede combinatie van actie- en komediescènes. Al direct bij de release gaf regisseur Peyton Reed aan dat hij de personages een warm hart toedroeg en er zeker meer te vertellen was en nog voor het einde van haar jaar bevestigde Marvel Studios niet alleen deze vervolgfilm, maar ook zijn terugkeer. Het zorgde voor enthousiasme bij Reed, die dit keer vanaf het begin bij de productie betrokken is, waar bij de eerste film nog behoorlijk veel invloeden waren terug te vinden van het schrijfwerk van de eerder aangestelde Edgar Wright, en daarnaast Hope van Dyne mag introduceren als the Wasp.

Ant-Man and the Wasp markeert niet alleen de terugkeer van Reed als regisseur. Ook alle belangrijke acteurs uit de eerste film keren terug. Zo is daar natuurlijk Paul Rudd als Scott Lang/ Ant-Man, die destijds zo wist te verrassen aangezien hij vooral bekend was van zijn bijrollen in komedies. Ook zien we Evangeline Lilly opnieuw als Hope van Dyne, die haar aandeel uitgebreid ziet omdat ze zich ook mag laten zien als Wasp. Voor het familiehart van de film keren ook Judy Greer en Bobby Cannavale terug als ex van Scott Lang en haar nieuwe partner. Ook Luis is weer te zien, opnieuw gespeeld door Michael Peña, al is zijn aandeel hier beduidend minder interessant dan in de eerste film. Nieuw zijn Michelle Pfeiffer als Janet van Dyne, de verloren gewaande echtgenoot van Hank Pym, opnieuw gespeeld door Michael Douglas, en Laurence Fishburne als oude vriend van Pym.

Wat opvalt aan Ant-Man and the Wasp is dat het eigenlijk een verhaal is over familie en verder gaat waar de eerste film ophield. Niet alleen krijgt Ant-Man gezelschap van the Wasp, ook krijgt Pym een teken van leven van zijn verloren gewaande vrouw Janet en natuurlijk is daar nog Scott Lang die het evenwicht moet zien te vinden tussen zijn leven als familieman en superheld. Op zich aardig bedacht, maar niet bepaald opwindend, al helemaal niet voor een film die het in het MCU moet opboksen tegen ultieme clashes zoals we zagen in Avengers: Infinity War. Er wordt nog wel een poging gedaan om een verband te leggen na de bijdrage van Ant-Man in Captain America: Civil War, maar wie rekent op meer van dergelijk spektakel zal bedrogen uitkomen. Toch is het allemaal best geinig, vooral als Ant-Man zich verkleint, maar het voelt allemaal niet zo fris als de eerste film. Wat dat betreft roept het groeiende MCU dus ook verwachtingen op waartegen het lastig opboksen is.

Extra’s: Zoals we gewend zijn van releases in het MCU mag ook de Blu-ray release van Ant-Man and the Wasp rekenen op het nodige aan bonusmateriaal.
· Director’s Intro: Een soort van persoonlijke introductie voorafgaand aan de film door Peyton Reed.
· Making of Featurettes
(22:30) Een viertal korte, maar zeker niet minder interessante making ofs waarbij de titel veelzeggend is betreft de inhoud (Back in the Ant Suit: Scott Lang, A Suit of Her Own: The Wasp, Subatomic Superheros: Hank & Janet en Quantum Perspective: The VFX and Production Design of Ant-Man and the Wasp)
· Gag Reels and Outtakes (03:47) De welbekende bloopercompilatie en daarnaast Stan Lee en Tim Heidecker outtakes.
· Deleted Scenes (01:38) Twee korte verwijderde scènes, met optioneel commentaar van Peyton Reed.
· Audiocommentaar: een informatieve commentaartrack ingesproken door regisseur Peyton Reed

Ant-Man and the Wasp is een weinig opwindende vervolgfilm in een universum dat juist toewerkt naar een ultieme clash. Natuurlijk kan je de film gerust los van het geheel bekijken en is de film zeker vermakelijk. Wat ook helpt is dat connecties zoals met bijvoorbeeld Avengers: Infinity War hier ontbreken. Het zorgt ervoor dat de film zeker genietbaar is, zij het met de juiste verwachtingen. Zo kan de film leunen op het charisma van Paul Rudd en zijn chemie met Evangeline Lilly, daarnaast is het erg leuk om Michael Douglas samen met Michelle Pfeiffer als paar te zien. Het is allemaal vrij luchtig in een universum wat op dit moment vooral in het teken staat van strijd en bombast, maar voor veel mensen zal dit jaar misschien een verademing kunnen zijn. Voor ieder ander is Ant-Man and the Wasp een te vergeten tussendoortje waarbij je vooral niet kan wachten op de nieuwe Avengers-film.

Met dank aan The Walt Disney Company Benelux voor het recensie-exemplaar.

12 december, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c078a6064287_selected-products" products="9200000096239954,9200000096239956,9200000096849638,9200000096239958,9200000040082007,9200000040082009" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer