Arrow – seizoen 6

Informatie

RegieJames Bamford, Laura Belsey, Kevin Tancharoen, Gregory Smith, Joel Novoa, Antonio Negret, Gordon Verheul, Wendey Stanzler, Mairzee Almas, JJ Makara, Ken Shane, Kristin Windell, Mark Bunting, Ben Bray, Alexandre La Roche, Andi Armaganian en Tara Miele
Jaartal2018
Releasedatum28-11-2018
Speelduur1109 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastStephen Amell, David Ramsey, Willa Holland,Emily Bett Rickards, Echo Kellum, Rick Gonzalez, Juliana Harkavy, Katie Cassidy, Paul Blackthorne, Audrey Marie Anderson, David Nykl, Michael Emerson, Johann Urb en Kirk Acevedo

Na de gewelddadige explosie op het eiland Lian Yu werd miljardair en playboy Oliver Queen vermist en vijf jaar dood gewaand voordat hij levend en wel werd ontdekt op een afgelegen eiland in de Noord-Chineze Zee. Hij keert terug naar Star City en staat voor zijn grootste uitdaging ooit: het vaderschap. Daarnaast heeft hij als doel om de fouten van zijn familie recht te zetten en onrecht te bestrijden. Als burgemeester en Green Arrow beschermt hij zijn stad met behulp van de oorlogsveteraan John Diggle, tech-genie Felicity Smoak, zijn door zigeuners getrainde zus Thea Queen, voormalig politiechef en locoburgemeester Quentin Lance, briljante uitvinder Curtis Holt en zijn de groentjes Rene Ramirez en metamens Dinah Drake. Maar net als Oliver orde op zaken lijkt te stellen, wordt Quentin Lance bedreigt door Cayden James, steelt Ricardo Diaz waardevolle technologie en lanceert Black Siren opnieuw een aanval op de burgers van Star City.

Arrow is sinds oktober 2012 op het Amerikaanse CW Television Network te zien, waarna Nederlandse fans sinds februari 2013 via Veronica ook kunnen genieten van de avonturen van Oliver Queen. Dat Veronica de serie oppakte is niet zo vreemd, want de serie bleek zeer populair en succesvol. Zozeer zelfs dat we ondertussen toe zijn aan de home entertainment release van seizoen 6, waar seizoen 7 alweer op de televisie te zien is. Vanaf het begin van de serie werd besloten dat er geen personages met superhelden in de serie voor zouden komen, wat het realisme ten goede zou komen. Ook moest de serie op zichzelf staan. Toch is die laatste regel al meermaals gebroken door Arrow als startpunt te laten dienen van een uitgebreider universum van DC; het Arrowverse. Zo diende de serie als springplank voor The Flash en zien we daarnaast ook diverse gastoptredens van hoofdrolspelers uit andere reeksen.

De liefhebbers van Arrow zijn het er allemaal over eens; na een zeer matig vierde seizoen leek het gedaan met de hoeksteen van het DC-imperium op de zender CW. Toch wist de serie zich goed te herstellen in het vijfde seizoen. Ondanks dat deze werd ontsiert door een overdaad aan CGI was er een aardige cliffhanger, maar het is jammer dat dit seizoen aftrapt door deze direct weer ongedaan te maken; geen van de belangrijke personages blijkt te zijn overleden op Lian Yu. Het is het moment dat veel kijkers zich belazerd zullen voelen en de hoop op opnieuw een topseizoen langzaam aan de horizon zien verdwijnen. Wat ook niet helpt is dat Cayden James niet bepaald overtuigd als villain. Toch is er ook goed nieuws, want dit seizoen kent een aardige eindspurt. Zo is daar de mysterieuze Black Siren, een personage dat werd geïntroduceerd in The Flash, een dubbelganger van een andere aarde wiens bedoelingen lang onduidelijk blijven. Maar dit seizoen neemt pas echt een vlucht als Ricardo Diaz zijn intrede doet en Arrow eindelijk weer een waardige vijand lijkt te hebben.

Het duurt echter allemaal behoorlijk lang voor het zover is. Na de valse start heeft dit seizoen duidelijk moeite om alle karakters een doel te geven, waarbij het geheel duidelijk stagneert door de introductie van nieuwe groepsleden in Team Arrow. Ook zien we veelvuldig een herhaling van zetten met zaken die reeds in de eerdere seizoenen voorbij kwamen. Gelukkig is daar altijd nog Stephen Amell als stralend middelpunt, een acteur die zijn personage ondertussen van binnen en buiten kent en dit ook uitstraalt. En dus is het even doorbijten tot de intrede van Ricardo Diaz, die zich vervolgens als Dragon mag laten gelden waarbij hij zich niet alleen richt op Star City, maar vooral ook op Team Arrow en hun geliefden. Het zorgt ervoor dat de serie in de laatste afleveringen opnieuw afstevent op een fijne cliffhanger en het is nu maar te hopen dat deze in het zevende seizoen beter wordt benut dan hier gebeurde met de cliffhanger van seizoen vijf.

Extra’s: Naast de 23 afleveringen die dit seizoen telt, is er ook het nodige aan bonusmateriaal toegevoegd op deze 4-discs Blu-ray release.
· The Split of a Man: Deathstroke (11:48) Een blik op de achtergrond van het personage Deathstroke, die een belangrijke rol speelt dit seizoen.
· Inside the Crossover: Crisis on Earth X (41:59) Een uitgebreide en goed gemaakte extra die een dieper inzicht geeft op de crossover elementen van dit seizoen.
· Revenge in Ones and Zeros: The Story of Cayden James (10:52) Het verhaal van de door Lost-acteur Michael Emerson gespeelde Cayden James.
· The Best of DC’s Comic Con Panels San Diego 2017 (58:27) Een nogal uitgebreide samenvatting van de Q&A panel tijdens de Comic-Con in San Diego van vorig jaar, waarbij beelden van interviews worden afgewisseld met beelden achter de schermen.

Arrow – seizoen 6 komt moeizaam op gang en is veelal een herhaling van zetten, maar wordt gered door de intrede van een berekenende nieuwe vijand. Het is dan ook jammer dat de lijn uit het sterke vijfde seizoen hier niet wordt voortgezet en, sterker nog, zelfs teniet wordt gedaan. Dit seizoen worstelt vooral in het middenstuk opzichtig met wat voortkabbelende zaken, zoals de strijd van het nieuwe Team Arrow tegen het Originele Team Arrow. Het doet ons opnieuw hardop afvragen of 23 afleveringen voor één seizoen nog wel iets van nu is. Toch blijft het een feit dat het er bij de liefhebbers in gaat als zoete koek. Ondertussen is het zevende seizoen reeds te zien op CW Network en het zou zomaar eens kunnen dat dit gelijk de zwanenzang van de serie is, aangezien Amell heeft aangegeven dat het seizoen geschreven is alsof het de laatste is. Of dit ook waarheid zal waarschijnlijk vooral liggen aan het succes van dit seizoen.

Met dank aan Warner Home Video voor het recensie-exemplaar.

19 december, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c0a477f86575_selected-products" products="9200000096732886,9200000081660691,9200000096732901,9200000096732890,9200000080004272,9200000080004274" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer