Baby Driver 4K

Informatie

RegieEdgar Wright
Jaartal2017
Releasedatum14-11-2017
Speelduur113 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastAnsel Elgort, Lily James, Jamie Foxx, Kevin Spacey, Eiza Gonzalez, Jon Hamm & Jon Bernthal

Baby lijkt op het eerste gezicht een doodnormale schuchtere jongen, maar er gaat een begenadigd bestuurder in hem schuil. Zijn kwaliteiten gebruikt hij in het criminele circuit om voor zijn baas Doc als bestuurder te fungeren tijdens verschillende klussen. Hij komt echter tot inkeer als hij Debora ontmoet op wie hij stapelverliefd wordt en die ook nog eens de liefde voor muziek met hem deelt. De criminele wereld verlaten is echter makkelijker gezegd dan gedaan en Baby wordt gedwongen om nog aan één grote overval mee te werken die op voorhand al gedoemd lijkt te zijn om te mislukken. Kan hij zijn kwaliteiten genoeg aanwenden om definitief een punt te zetten achter zijn criminele carrière of is het een wereld die je niet zonder slag of stoot kan verlaten?

Het is deze dagen een gevoelig puntje om een film uit te brengen waarin Kevin Spacey een belangrijke rol speelt. Het zit de home entertainment release van Baby Driver dus niet bepaald mee dat het juist op dit moment in de schappen komt te liggen nu het ene negatieve verhaal na het andere over de acteur naar buiten komt. De kans was groot geweest dat Spacey van de roze cover zou zijn verdwenen als de release wat later in het jaar was geweest, dus het is te hopen dat de uitgave op Blu-ray en dvd niet al te veel last ondervind van de vele negativiteit rondom de 58-jarige acteur. Het zou eeuwig zonde zijn als mensen de film links zouden laten liggen, want Baby Driver is een heerlijk stukje film maken!

Baby Driver kent misschien een wat standaard verhaaltje over een jongen met goede bedoelingen die zijn criminele verleden achter zich probeert te laten, maar gelukkig draait het in Baby Driver eigenlijk helemaal niet om het flinterdunne verhaal. De grootste troef van de film van regisseur Edgar Wright, bekend van onder andere Shaun of the Dead en Hot Fuzz, is namelijk de soundtrack! Deze klinkt niet alleen heerlijk in de muzikale oren, maar bepaalt ook nog eens het tempo van de meeste scenes in de film. Ritmisch worden geweren afgeschoten, bochten afgesneden en discussies gevoerd en daarmee is Baby Driver één van de meest originele titels van 2017. En eigenlijk sowieso een welkome afwisseling tussen al het andere bioscoopgeweld vol robots, superhelden en vele vervolgfilms die vooral meer van hetzelfde boden.

Dat Baby Driver al jaren in het brein van regisseur Edgar Wright rond aan het dwalen was is wel duidelijk na het zien van de film, want de liefde voor goede cinematografie in een fijne mix met een denderende soundtrack spat van het scherm af. De film ontspoort op sommige momenten misschien iets teveel met een wellicht iets te explosieve finale als grootste voorbeeld, maar ook hierin is de liefde voor film van Wright meer dan goed te herkennen. Dat hij bovendien ook nog eens fijne verzameling van acteurs en actrices bij elkaar heeft weten te verzamelen maakt van Baby Driver een film die het verdient om gezien te worden.

Extra’s: Mede door de toevoeging van de standaard Blu-ray uitgave aan deze release is er overall het nodige aan bonusmateriaal te vinden.
• Extended and Deleted Scenes (20:28) Een verzameling van elf scenes die niet in de film te zien waren of als ingekorte versie.
• That’s My Baby: Edgar Wright (09:18) Een blik op de regisseur en hoe de film is veranderd van een klein idee tot een avondvullende speelfilm.
• Mozart in a Go-Kart: Ansel Drives (05:52) Hoofdrolspeler Ansel Elgort heeft veel stunts zelf uitgevoerd en deze special laat zien hoe druk hij hiervoor geoefend heeft.
• In Need a Killer Track: The Music (06:14) Het grootste pluspunt van de film staat centraal: de muziek die het ritme van de film bepaalt.
• Meet Your New Crew: Doc’s Gang (10:55) Aan blik op de vele gezichten die de film rijk is.
• Find Something Funky on There: The Choreography (06:08) Nog een special over de fijne mix van muziek en montage.
• Devil Behind the Wheel: The Car Chases (06:46) De film kent vele actievolle autoachtervolgingen die in deze speciaal centraal staan.
• Selected Scene Animatics (35:42) Acht verschillende scenes waarvan de geanimeerde versies zijn te bekijken die gemaakt zijn om de scenes verder uit te werken tot de definitieve scenes.
• Rehearsals & Pre-Production (17:03) Een rits aan verschillende video’s die een blik werpen op de audities en repetities.
• Music Video (04:15) Muziekvideo van Blue Song, gezongen door Mint Royale.
• Promos and More (21:10) Een flinke verzameling van trailers en spots voor tv.
• Complete Storyboard Gallery: Een collectie van verschillende storyboards.
• Twee audiocommentaartracks: Eén track waarop alleen regisseur Wright zijn visie over de film geeft en eentje waarin hij samen met cameraman Bill Pope vertelt over het maken van de film.

Baby Driver is een fijne mix van goede cinematografie en een heerlijke soundtrack die niet alleen een lust voor de oren is, maar ook nog eens het ritme van de film bepaald. Ritmisch worden geweren afgeschoten, bochten afgesneden en discussies gevoerd en daarmee is Baby Driver één van de meest originele titels van 2017. Dat het verhaal misschien niet al teveel om het lijf heeft is een klein smetje waar men ongetwijfeld snel overheen stapt doordat het plezier van het scherm spat! Drive on Baby!

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

20 november, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a0b4967e34fc_selected-products" products="9200000079234340,9200000079234334,9200000081118286,9200000080428715" name="bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer