Bad Moms 2

Informatie

RegieJon Lucas en Scott Moore
Jaartal2017
Releasedatum03-04-2018
Speelduur101 minuten
DistributeurThe Searchers
CastMila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn

Amy is helemaal gelukkig in haar relatie en kijkt uit naar een rustige Kerstmis. Van dit plan komt niet terecht als Ruth, haar overdreven kritische moeder, haar een berichtje stuurt dat zij haar met kerst een bezoekje komt brengen en groots wil uitpakken. Ondertussen worstelt Kiki nog steeds met haar vier kinderen, al is haar man veel behulpzamer geworden. Ook zij wordt verrast door haar moeder, die opeens drie dagen eerder dan gepland voor haar neus staat en haar verstikt met haar overweldigende liefde. Als Carla thuiskomt blijkt ook haar moeder haar te willen verrassen door voor het eerst in jaren de feestdagen samen door te brengen. Het is aan de dames om hun moeders tevreden te houden en de perfecte feestdag te creëren, iets dat al bij aanvang een onmogelijke taak lijkt te zijn en een speciale feestdagen een geheel nieuwe betekenis zal geven.

In augustus 2016 draaide de eerste Bad Moms in de Nederlandse bioscopen. De film, over drie losgeslagen en grofgebekte moeders die er schoon genoeg van hebben om de perfecte moeder uit te hangen, bleek een behoorlijk financieel succes. Het productiebudget van 28 miljoen dollar werd met 130 miljoen dollar namelijk ruimschoots terugverdiend. Vandaag de dag een goed argument om een vervolg te verantwoorden. Deze is er nu met A Bad Moms Christmas, in Nederland simpelweg omgedoopt tot Bad Moms 2. Voor dit vervolg keren Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn terug en zorgt de aanwezigheid van Christine Baranski, Susan Sarandon en Cheryl Hines voor de frisse wind als als de onuitstaanbare, gestoorde en veeleisende moeders van het trio.

Zoals vaak bij een vervolgfilm is Bad Moms 2 vooral meer van hetzelfde, waarbij de makers hier opnieuw een vrij gemakzuchtige vrouwelijke variatie van de ‘The Hangover-formule’ presenteren. Daarbij wordt vooral op een vrouwelijke doelgroep gericht, in de hoop deze te bereiken met uitvergrootte situaties uit hun eigen leven. Het zorgt in ieder geval voor flink wat hachelijke situaties waarbij er weer flink wat afgescholden wordt. Helaas is Bad Moms 2 een film zoals we zie al zoveel vaker, origineler en vooral ook leuker hebben gezien. De geslaagde grappen in de film zijn dan ook op een hand te tellen. Het is dan ook veelal allemaal te banaal, met het harsen van een anus als absoluut dieptepunt.

Toch is de casting best aardig, met Christine Baranski als ijzige onuitstaanbare moeder van Amy. Het is jammer dat dit weer teniet wordt gedaan door Cheryl Hines als moeder van Kiki, die werkelijk onuitstaanbaar is en vooral zorgt voor afkeer. Wat daarbij niet helpt is dat de film vreselijk voorspelbaar is, zeker met de originele titel in gedachten. De kerstgedachte ligt er namelijk behoorlijk bovenop en zelfs een blind paard ziet aankomen dat het uiteindelijk wel goed komt met de relatie tussen moeders en dochters. Nergens wordt je ook maar enigszins verrast, zelfs niet als de cast aan het eind nog zorgt voor een dansje bij de aftiteling. Wellicht dat de vrouwelijke doelgroep hier nog plezier aan beleeft, maar voor de mannelijke kijker komt de aftiteling ongetwijfeld als een verlossing.

Extra’s: Naast de film is er op de Blu-ray release geen plaats gemaakt voor bonusmateriaal.

Bad Moms 2 is weinig origineel en ergerlijk banaal! Natuurlijk richt de film zich volledig op een vrouwelijke doelgroep, die hier alles zien wat ze zelf wellicht graag willen, maar niet durven of mogen, maar feit is wel dat de film zelfs met dit in het achterhoofd ondermaats is. Zo weet de cast, met uitzondering van Christina Baranski, totaal niet te overtuigen en kent de humor weinig tot geen niveau. Als er richting het einde vervolgens geforceerd wordt toegewerkt naar de kerstgedachte (in basis is dit namelijk een veredelde kerstfilm), maakt dit de film er niet bepaald beter op. We kunnen dan ook gerust stellen dat deze Bad Moms 2 een volstrekt overbodig vervolg is, die hooguit genietbaar is voor liefhebbers van de eerste film die genoegen nemen met meer van hetzelfde en een slap aftreksel daarvan.

Met dank aan The Searchers i.s.m. Triple P Entertainment voor het recensie-exemplaar.

10 april, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5ac489cae95cb_selected-products" products="9200000086202558,9200000086202560,9200000055108972,9200000055108984" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer