Banshee – seizoen 3

Informatie

RegieLoni Peristere, Magnus Martens, OC Madsen en Grey Yaitanes
Jaartal2015
Releasedatum13-04-2016
Speelduur490 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment
CastAnthony Starr, Ivana Miličević, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee en Rus Blackwell

Lucas Hood is nog steeds de sherrif van Banshee, ondanks dat hij in feite een gezochte crimineel is. Zijn nieuwe vriendin Siobhan kent zijn duistere geheim niet, in tegenstelling tot zijn misdaadpartners Sugar en Job. Ze besluiten een plan te smeden om een militair depot met smokkelwaar te beroven, en zo beslag te leggen op de miljoenen contanten die er opgeslagen liggen. Naast deze plannen, die gedoemd zijn om te mislukken, onderhoud Hood nog steeds een gespannen maar vredige band met Kai Proctor en zijn wellustige nichtje Rebecca. Als er een oorlog lijkt te ontstaan tussen Proctor en de Redbones tribe, onder leiding van Chayton Littlestone, wordt de FBI ingeschakeld om de puinhoop op te ruimen. Alsof een confrontatie tussen een voormalig Amish-lid crimineel en een Indianenstam nog niet genoeg was, vormt de aanwezigheid van de FBI genoeg om Hoods’ pensioenplannen te ruïneren.

Het derde seizoen van Banshee is alles wat je kunt verwachten van deze serie die bekend staat om de overdosis actie en de grote hoeveelheid seks en geweld. De primaire verhaallijn van dit seizoen is voornamelijk gericht op de gewelddadige vendetta met Chayton Littlestone (Geno Segers) en alle gevolgen vandien. De subplots richten zich veelal op Kai Proctor (Ulrich Thomsen), op zowel persoonlijk als crimineel vlak. De nieuwe verhaallijn waarin de heist op een militair depot wordt voorbereid en uitgevoerd, brengt Lucas (Antony Starr), Job (Hoon Lee), Sugar (Frankie Faison) en Carrie (Ivana Milicevic) weer samen, tegen een vastberaden en gevaarlijke tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Verder volgen we Gordon (Rus Blackwell), officier van justitie en de huidige man van Carrie, en de overige leden van de Banshee Police Department. Alle karakters zijn vrij eendimensionaal maar vanwege het uitstekende schrijfwerk krijg je sympathie voor ze en behoudt het de interesse voor het gehele seizoen.

Van alle karakters in Banshee zijn Lucas Hood en Kai Proctor absoluut de drijvende kracht van de serie. Antony Starr en Ulich Thomsen zijn geweldig en hun uitstraling past perfect bij de rol. Beide zijn ze dit seizoen ook wat meer kwetsbaar dan de voorgaande twee seizoenen. Proctor moest zorgdragen voor zowel zijn stervende moeder alsmede zijn rebelse nichtje Rebecca, die probeert om Proctors’ gezag te ondermijnen en voor haarzelf bij te klussen. Hood begint een relatie met politieagente Siobhan, terwijl hij ondertussen criminele zaken doet mijn zijn ex Carrie en ook nog een vervreemde band heeft met zijn dochter Deva. De positieve en grote invloed van Hood en Proctor zorgt er echter niet voor dat de rest van de cast ondergesneeuwd blijft. De reeds bekende castleden hebben niet de noodzaak om verder uitgediept te worden, waar nieuw geïntroduceerde karakters vrijwel direct een ontwikkeling doormaken, meestal in de vorm van flashbacks.

Vanzelfsprekend staat Banshee vooral bekend om de indrukwekkende en krankzinnige actie. Explosies op een militaire basis, een aflevering lange aanval op een politiebureau of een gruwelijk en expliciet 1 op 1 gevecht tussen Nola en Burton. Banshee is nooit saai en heeft al zeker nooit gebrek aan actie en tempo. Voor geloofwaardigheid en een diepgaand plot hoef je deze serie niet te kijken, en het pretendeert dit gelukkig ook nergens. De meest absurde verhaallijnen en groeperingen passeren de revue. De Amish gemeenschap, neonazi’s, indianenstammen, corrupte militairen, je kunt het zo gek niet verzinnen, Banshee bezit het allemaal. En het meest opmerkelijk is dan nog wel dat het nooit als een persiflage of gimmick aanvoelt. Al van deze meest uiteenlopende karakters en groeperingen worden tamelijk subtiel in de serie gegoten, al is het meest voornaamste doel wel om er conflicten mee te forceren. Enig punt van kritiek in dit seizoen zijn de repetitieve confrontaties met stamhoofd Chayton, die wat te ver uitgerekt werden.

Extra’s:
Banshee Origins: (24:25) Een serie van 8 achtergrondverhalen van de verschillende castleden voordat het eerste seizoen afspeelde.
Banshee Origins Saga: (54:33) Ontdek de levens van Lucas, Carrie, Job en andere karakters voordat ze hun weg naar Banshee vonden.
Making of Episode 2 Title Sequence: (01:49) Bekijk de verschillende lagen tijdens het maken van de unieke openingssequentie van de tweede aflevering.
Burton vs Nola Camera Movement: (00:53) Een korte maar interessante blik op het filmen van deze spectaculaire vechtscène.
Burton vs Nola Stunts: (03:49) Achter de schermen tijdens diezelfde vechtscène.
Genoa Rehearsal: (04:50) Blik op de afsluitende confrontatie van dit seizoen.
Zoomed In: (19:44) Met de cast op de set om de met adrenaline gevulde scenes per aflevering te belichten.
Audio Commentary: Iedere aflevering bevat audio commentaar van de betreffende regisseur en het productieteam.
Deleted Scenes: Diverse verwijderde scenes die zich per aflevering op de betreffende dvd bevinden.

Banshee – seizoen 3 is opnieuw een gewelddadig maar uiterst vermakelijke seizoen in een serie die uitblinkt in goed geschreven verhaallijnen en absurd variërende karakters. De serie neemt zichzelf absoluut niet serieus en dat zou je als kijker zeker in acht moeten nemen. De verhaallijn van het derde seizoen gaat direct verder na de laatste aflevering van het vorige. Het is een absolute must om de voorgaande seizoenen gezien te hebben, omdat het anders ontbeert aan essentiële achtergrond informatie. Er is dus vrij weinig ruimte voor nieuwkomers, om in dit derde seizoen in te stromen. Op technisch vlak zit het ook allemaal dik in orde, waarbij voornamelijk de actiescènes grandioos in beeld zijn gebracht. In seizoen 3 staat een onmogelijke heist op een militair depot centraal, maar wordt dit omringt door talloze subplots en enkele memorabele tragedies. Een aanrader voor iedereen die van brute no-nonsense actie houdt.

Met dank aan Media Tornado en Warner Bros. Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

22 april, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer