Barbie en haar zusjes in een Puppy Achtervolging

Informatie

RegieConrad Helten
Jaartal2016
Releasedatum16-11-2016
Speelduur75 minuten
DistributeurUniversal Home Entertainment
CastErica Lindbeck, Kazumi Evans, Claire Corlett, Alyssya Swales, Mark Oliver & Allie Campbell

Barbie gaat samen met haar drie zusjes Skipper, Stacey en Chelsea naar een zonnig eiland en uiteraard gaan hun vier kleine en ondeugende puppies ook mee. Ze gaan echter niet alleen naar het eiland om van de zon te genieten, maar zijn er ook voor een speciale danswedstrijd waaraan de jonge Chelsea deelneemt. Maar als ze een dag voor de wedstrijd een uitstapje maken naar een paardenshow, gaat het helemaal mis. De meiden raken de vier harige puppies kwijt en raken zelf verdwaald in de natuurlijke omgeving! Lukt het de vier meiden om de hondjes terug te vinden en weer op tijd in het dorp zodat Chelsea toch nog mee kan doen aan de danswedstrijd?

Zoals gebruikelijk rondom de films van de slanke blondine wisselen de fantasieverhalen zich af met meer hedendaagse avonturen en dus was het niet heel vreemd dat Barbie weer in haar normale gedaante te aanschouwen was na haar Starlight-avontuur. Ditmaal zijn ook haar drie zusjes en de vier puppies weer van de partij, waarmee de film dus eigenlijk bestaat uit twee verhalen die door elkaar heen verweven zijn. Zo moeten de meiden er alles aan doen om de hondjes te vinden en weer op tijd terug te zijn voor de danswedstrijd en moeten de jonge hondjes op hun buurt zien te overleven in een voor hun nieuwe en onbekende wereld. Met uiteraard weer een hele rits aan nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

De films van het meest begeerlijke speelgoed voor kleine meisjes moet het nooit echt hebben van zijn flitsende en baanbrekende animatie of verhaal met verschillende diepe lagen. Ook dit Puppy-avontuur is daarop geen uitzondering en biedt niet iets nieuws onder de zon, maar is uiteraard weer wel uitermate geschikt voor de doelgroep waar het voor gemaakt is. Ditmaal ook vast te danken aan de paarden die de puppies tegen komen tijdens hun avontuur en ongetwijfeld goed bij de jonge meiden in de smaak zullen vallen. De grote hoeveelheid aan personages maakt het aan de andere kant wel lastig om ze allemaal goed uit de verf te laten komen. Helaas blijven ze allemaal wat oppervlakkig en krijgen ze nergens echt een plek in het verhaal. En dat is jammer, want met een poedel als Archibald was ongetwijfeld vast meer leuks te doen om het personage net iets meer tot zijn recht te laten komen.

Maar uiteraard stoort het de jonge kijkers niet dat de film niet voldoet aan de maatstaven van animatiefilms zoals we die tegenwoordig op het witte doek gewend zijn. Nergens wordt zichtbaar de intentie gewekt dat we hiermee de ultieme Barbie-film in handen hebben, maar is het vooral weer een leuk en vermakelijk avontuur waarin Barbie en haar zussen van alles beleven en op elkaar aangewezen zijn en keer op keer in de Blu-ray speler geschoven kan worden. Of Mattel ooit echt zal afwijken van deze stramien en we de blondine ooit nog in een echt avontuur op het witte doek mogen bewonderen zal voorlopig een vraag blijven, maar aan de andere kant is het maar de vraag of we daar überhaupt op zitten te wachten.

Extra’s:
”Live in the moment” – muziekclip (2:57) – Muziekclip van het belangrijkste liedje uit de film.
Bloopers (2:01) – Een verzameling bloopers die helaas iets te opzichtig in scene zijn gezet en daardoor niet heel grappig zijn.
Barbie Dreamtopia “Whispey Forest” (6:21) – Een kort avontuur van de Dreamtopia serie waarin een special bos centraal staat. Helaas is de korte film Engels gesproken.
Barbie Dreamtopia “Rainbow Cove” (6:14) – Nog een kort avontuur uit de Dreamtopia reeks, met hezelfde punt van kritiek als hier boven.
Trailers – Zes trailers van andere Barbie-titels.

Barbie en haar zusjes in een Puppy Achtervolging is een grappig avontuur dat voor de jonge kijkertjes leuk is, maar nooit de originaliteitprijs zal verdienen. Toch is dit ook precies wat wij van deze release mogen verwachten. Daarnaast blijft de animatie wat ondermaats als we het vergelijken met de hedendaagse grote animatiefilms, maar hier zal ook het verschil in budget zichtbaar zijn. Dit nieuwe avontuur van Barbie en haar zusjes blijkt in ieder geval uitermate geschikt om keer op keer in de Blu-ray speler te schuiven voor zijn doelgroep en daar draait het uiteindelijk allemaal om!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

29 november, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer