Barbie en haar zussen in het Grote Puppy Avontuur

Informatie

RegieAndrew Tan
Jaartal2015
Releasedatum18-11-15
Speelduur76 minuten
DistributeurUniversal Pictures
CastAlyssya Swales, Chelsea Miller, Michael Daingerfield & Taylor Dianne Robinson

Barbie gaat samen met haar zussen Skipper, Stacie en Chelsea op bezoek bij hun oma in Willow waar ze al enkele jaren niet meer zijn geweest. Daar aangekomen heeft hun oma voor hen een grote verrassing als er vier kleine puppy’s op de meiden zitten te wachten! Maar naast deze verrassing is er nog meer in Willow te beleven als de meiden op de zolder van hun oma een oude schatkaart vinden die moet leiden naar de grote schat van Willow. Aangetrokken door het avontuur besluiten de zussen samen met hun puppy’s op zoek te gaan naar de mysterieuze schat. Zal het ze lukken om deze te vinden?

Enkele weken geleden behandelde we het vorige avontuur van Barbie waarin ze in een popsterrenkamp terecht kwam en inmiddels is het alweer tijd voor de volgende film op dvd en Blu-ray. Ditmaal hoeft Barbie het echter niet alleen te doen en kan ze rekenen op haar net zo bekende zussen Skipper, Stacie en de jonge Chelsea. Een ander verschil met de vorige titel is dat we Barbie ditmaal niet in de gedaante van een prinses zien, maar gewoon als zichzelf. Maar is het net zo leuk om gewoon naar Barbie te kijken dan naar één van haar vele kleurrijke alter ego’s?

Echt serieus antwoord geven op die vraag is lastig, aangezien het jonge publiek waar de film voor bedoelt is het waarschijnlijk weinig uit zal maken. Zij willen gewoon naar Barbie kijken en dus maakt het niet uit in wat voor gedaante dit zal zijn. Toch zal het de jonge meisjes een groot plezier doen dat ook de zussen van Barbie hun opwachting maken, aangezien ook deze in speelgoedvorm verkrijgbaar zijn. De lieve kleine en schattige puppy’s maken het geheel af om bij de jonge kijkers in de smaak te vallen. Helaas moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het verhaal wat te wensen overlaat. Natuurlijk is het zoeken naar een schat ontzettend spannend, maar helaas is dat niet voelbaar in de film. Spanning komt er van de twee foute mannen die eveneens azen op de schat en de meiden achtervolgen, maar die scenes zijn zeldzaam. Daarnaast is het best vreemd te noemen dat de nadruk in de film vooral op de drie zusjes ligt in plaats van op Barbie zelf.

Net zoals in de vorige films rondom Barbie is ook ditmaal de computeranimatie prima verzorgt. Werd Barbie in de popsterrenfilm nog enigszins realistisch vormgegeven, in deze film is ze vooral als haar evenbeeld in de speelgoedwinkel te bewonderen. Het enige wat eigenlijk ontbreekt zijn de zichtbare scharnieren en plasticranden, maar er is overduidelijk gekozen om de film qua uiterlijk dicht bij het speelgoed te brengen. De honden daarentegen zijn, op hun ietwat grote ogen na, wel realistisch weergegeven. De animatie van de vacht is zeer netjes verzorgd, waardoor de film gelukkig nergens als een goedkope animatiefilm aanvoelt.

Extra’s: Ook aan extra’s is gedacht, al zijn deze in dit geval wat aan de karige kant. Zo vinden we de muziekvideo van de titelsong “Have a Nice Day” terug op de schijf en is er zelfs een heuse blooper-reel terug te vinden. Helaas is laatstgenoemde uiteraard overduidelijk in scene gezet en allesbehalve grappig. Een geanimeerde comic maakt het bonusmateriaal compleet.

Barbie en haar zussen in het Grote Puppy Avontuur is vanzelfsprekend geen toonaangevende animatiefilm, maar doet gewoon wat het moet doen: het jonge publiek vermaken met een simpel avontuur van hun grootste heldin. Daardoor is het verhaal wat aan de saaie kant, maar maken de kleurrijke personages een hoop goed. De animatie van de film is zeer goed verzorgd zoals we dat van Barbie-films gewend zijn en deze staat op een zeer goede kwaliteit op de Blu-ray schijf.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

17 november, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer