Barbie in Spy Squad

Informatie

RegieConrad Helton
Jaartal2016
Releasedatum09-03-2016
Speelduur75 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastErica Lindbeck, Stephanie Sheh, Jenny Pellicer, Brian Donson & Cathy Weseluck

Barbie en haar beste vriendinnen Teresa en Renee zijn fanatieke turnsters en bereiden zich voor op een belangrijk toernooi. Als hun tante Sue ze uitnodigt voor een picknick in het park, blijkt dat Sue hen eigenlijk rekruteert voor een team van geheim agenten omdat ze de meiden nodig heeft voor een speciale missie. Er is namelijk een atletische dief die het voorzien heeft op een stel zeer belangrijke edelstenen die samen een machtig wapen vormen. Barbie en haar vriendinnen moet dus hun talenten aanwenden en samen met een hele rits aan coole gadgets de dief een halt toe roepen voor het te laat is!

Van prinses tot rockster en van avonturier tot puppyverzorgster. Er is geen beroep waar de beroemde blonde pop van Mattel zich nog niet aan heeft gewaagd. Die van geheim agent ontbrak echter nog aan haar oeuvre, maar daar komt met deze direct-to-blu-ray film eindelijk verandering in als ze zich in een coole outfit hijst en het met een batterij aan gadgets en haar beste vriendinnen opneemt tegen het kwaad.

Voor wie bekend is met de films rondom Barbie weet inmiddels wat er te verwachten valt. Zo heeft het verhaal weinig verrassingen in petto, is de computeranimatie vrij simpel en zijn er uiteraard de nodige liedjes te bespeuren. Ook Barbie en het Geheime Team ontkomt niet aan deze formule en vertel dus op simpele wijze het verhaal van drie vriendinnen die in worden geschakeld als geheim agent, waarmee voor hen een spannend avontuur vol ontberingen en verrassingen begint. Maar is dat heel erg? Nee, uiteraard niet aangezien de film, net zoals de andere films in de reeks, bedoelt zijn voor jonge meisjes die niets geven om moeilijke plotwendingen maar gewoon 75 minuten lang vermaakt willen worden. Waarna ze uiteraard met het speelgoed rondom de film zelf nieuwe avonturen kunnen beleven.

In tegenstelling tot andere films van Barbie lijkt het echter alsof er bij deze film wat minder moeite is genomen om de Nederlandse meisjes te bedienen. Uiteraard is de film gewoon in het Nederlands te bekijken, maar is helaas niet de moeite genomen om ook de liedjes te vertalen naar onze taal. En dat is erg jammer, aangezien het nu een beetje vreemd aanvoelt dat de teksten in de songs niet te volgen zijn voor de jonge kijkers. Het is dus maar goed dat deze film niet uitblinkt in het aantal songs maar zich vooral concentreert op het spannende leven van Barbie als geheim agent. En dat is eigenlijk maar goed ook.

Extra’s: Ondanks dat de vertaling niet helemaal is doorgevoerd lijkt er wel moeite gestoken te zijn in de uitgave op Blu-ray. Er staan namelijk extra’s op de schijf, maar daarbij moet wel meteen gezegd worden dat we eigenlijk nauwelijks van extra’s kunnen spreken. Er is namelijk een blooper reel terug te vinden op de schijf, maar zoals wel vaker bij animatiefilms zijn de bloopers geregisseerd en daardoor alles behalve grappig. Een hele rits trailers maken de extra’s compleet, maar zijn natuurlijk niet van toegevoegde waarde voor de hoofdfilm.

Barbie in Spy Squad biedt weinig nieuws onder de zon in de filmcarrière van de populaire blonde pop. Het verhaal heeft wederom weinig om het lijf, de animatie is wat ondermaats en van fijne meezingliedjes is weinig sprake. Toch zal dit spannende avontuur de jonge doelgroep ongetwijfeld vermaken met alle coole gadgets die Barbie en haar vriendinnen tot hun beschikking hebben en het avontuur dat ze beleven. Toch is het te hopen dat Barbie binnenkort weer eens echt schittert in een film die wat meer inhoud heeft en de blondine eindelijk weer een film geeft die ook voor meekijkende ouders wat meer te genieten zal zijn.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

16 maart, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer