Barbie in Starlight Adventure

Informatie

RegieAndrew Tan & Michael Goguen
Jaartal2016
Releasedatum14-09-2016
Speelduur79 minuten
DistributeurUniversal Home entertainment
CastErica Lindbeck, Robbie Daymond, Kimberley Woods, Michael Chandler & Dwight Schultz

Barbie woont samen met haar vader op een prachtige en afgelegen planeet waar ze samen de flora en fauna onderzoeken. Barbie spendeert veel tijd in de vrije natuur met haar hoverboard en haar trouwe vriendje Pupcorn. Op een dag krijgt ze echter een brief van de koning van het sterrenstelsel die haar heeft uitgekozen om hem te helpen bij het weer laten stralen van de sterren. Barbie zet samen met een speciaal team van andere specialisten alles op alles op te ontdekken waarom de sterren niet meer twinkelen en dansen als voorheen en hoe ze het tij weer kunnen keren. Lukt het haar om naar haar hart te luisteren en daarmee het universum te kunnen redden?

We zijn inmiddels alweer drie maanden verder sinds het laatste avontuur van de favoriete vriendin van kleine dames toen ze nog de strijd aan ging als geheime agent en zo de wereld moest behoeden van een ramp. Ditmaal begeven we ons ver in de toekomst en staat niet alleen onze wereld op het spel, maar het hele universum als de sterren niet meer stralen en de wereld dus een steeds donkerdere plek lijkt te worden. Maar Barbie zou Barbie niet zijn als ze ook deze missie, samen met vrienden en vrolijke dieren, tot een goed einde weet te brengen.

Met een avontuur dat zich tussen de sterren afspeelt is het wel duidelijk welke richting de speelgoedlijn van de blondine ditmaal opgaat. Meekijkende ouders zullen een wereld herkennen die zich het beste lijkt te laten omschrijving als een kruisbestuiving tussen Star Trek en Avatar wat zoiets inhoudt als: veel kleurrijke werelden met net zulke kleurrijke figuren die ze bewonen. En daarmee is dus ook deze speelwereld uitermate geschikt om een kersverse speelgoedlijn te baseren met een daarbij behorende film die meteen op dvd en blu-ray verkrijgbaar is. Ook dit avontuur van Barbie slaat dus het witte doek over, maar een grote verrassing mag dat uiteraard niet heten. Wat overigens niet wegneemt dat de kwaliteit ondermaats is, want net zoals bij de vorige titels valt er op dat vlak weinig op aan te merken.

Oké, we zullen eerlijk toegeven dat de werelden soms wat leeg ogen en de figuren soms wat houterig bewegen, maar met zijn kraakheldere beeld komt de wereld waarin Barbie zich bevind meer dan prima over op de jonge kijkertjes. Wel slaat de film soms iets teveel door in het kitscherige door vrijelijk te strooien met kleuren, sterren en andere poespas, maar daar zal waarschijnlijk alleen de meekijkende ouder last van hebben. Het maakt de wereld namelijk voor de doelgroep meer dan plezierig en kleurrijk om naar te kijken en maken de, ditmaal gelukkig weer nagesynchroniseerde, liedjes het plaatje weer compleet. Al zijn die dit keer door de drukke soundtrack wat lastiger om lekker mee te zingen. Heeft de meekijkende ouder ook een keertje geluk.

Extra’s: Ook deze schijf van Barbie kent weer leuke extra’s en dus zijn de, haast verplichte, muziekclips weer van de partij om na de film nog eens in alle rust te bekijken. Ook een gag-reel is van de partij, maar die lijkt eerder een korte verzameling van gesneuvelde scenes dan echt door het leven te moeten gaan voor een blooper-compilatie. Grootste extra op de schijf zijn twee nieuwe en korte avonturen van de jonge Chelsea, officieel het zusje van, die het droomachtige Dreamtopia bezoekt en daar twee avonturen van vijf minuten beleeft. Helaas zijn deze alleen in het Engels te bekijken.

Barbie in Starlight Adventure is eigenlijk precies wat je er als verstokte fan van verwacht: een spannend avontuur met leuke liedjes, kleurrijke animaties en een hoop glitter. Vooral dat laatste maakt het voor de meekijkende ouder misschien allemaal iets teveel van het goede, maar de jonge doelgroep zal zich er zonder twijfel niet aan storen. Wij zijn inmiddels benieuwd welk beroep Barbie over drie maanden op zich gaat nemen als haar volgende avontuur in de schappen zal liggen.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

17 september, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer