Barbie: Prinses in het popsterrenkamp

Informatie

RegieKaren J. Lloyd
Jaartal2015
Releasedatum16-09-2015
Speelduur84 minuten
DistributeurUniversal Pictures
CastKelly Sheridan, Chiara Zanni, Bethany Brown, Devyn Dalton & Michael Dobson

Barbie zien we ditmaal in de gedaante van prinses Courtney, die onderweg is naar het prinsessenkamp. Bij het inchecken op de boot richting het kamp lijkt er echter iets mis te zijn gegaan en bevindt ze zich op de boot richten het Rockkamp. Rockster Erika overkomt precies het omgekeerde en zij vertrekt dus met de verkeerde boot richting het prinsessenkamp. Beiden dames kunnen maar moeilijk aansluiting vinden in de voor hun vreemde wereld en een belangrijke wedstrijd tussen beiden kampen maakt het er allemaal niet makkelijker op. Kunnen Courtney en Erika zich staande houden en de twee werelden wellicht dichter bij elkaar brengen?

Barbie is na haar opkomst in 1959 niet meer weg te denken uit de speelgoedwinkels en gelukkig voor alle kleine meisjes in de wereld hield fabrikant Mattel het niet alleen bij poppen. Barbie kwam terug op kleding, schoolartikelen en allerhande prullaria die altijd succesvol hun weg wisten te vinden richten de roze slaapkamers. Uiteraard ontkwam ook het medium film niet aan de blondine en dus hebben al tientallen films en series rondom haar figuur het daglicht gezien. De nieuwste aanwinst in de filmcarrière van Barbie is Prinses in het popsterrenkamp, waarin Barbie tussen twee werelden komt te staan.

Het zal ongetwijfeld geen verrassing zijn dat het plot van de film niet al te ingewikkeld is. Als eerste worden er een paar dilemma’s geschetst waar Barbie en haar vriendinnen mee te maken krijgen, maar deze zijn uiteraard altijd weer op te lossen. Prinses in het popsterrenkamp is hierop geen uitzondering, waarbij Barbie in de rol van prinses Courtney in een voor haar vreemde wereld terecht komt en zich staande moet proberen te houden. Na een kleine vijftien minuten is voor de meekijkende ouder al duidelijk waar het verhaal naar toe zal gaan, maar is dat heel storend? Nee, absoluut niet. De jonge doelgroep zal namelijk de volle lengte genieten van het spannende avontuur waarin Barbie zich bevindt.

De film noemt zichzelf een rockende musical en dus kruipen Barbie, Erika en de andere bewoners van beiden kampen met grote regelmaat achter een microfoon om te zingen over hun persoonlijke problemen of overwinningen. Haast vanzelfsprekend zijn de liedjes niet van het niveau van bijvoorbeeld een productie uit de stal van Disney, maar ze zijn vrolijk genoeg om de doelgroep te dienen. De strakke computeranimatie, die soms wellicht iets te clean oogt, maakt het geheel prima af. Hierdoor doet Prinses in het Popsterrenkamp precies wat het moet doen, namelijk jonge meisjes een vermakelijke film voorschotelen die ze naderhand kunnen naspelen met hun eigen Barbiepoppen.

Extra’s: Normaal gesproken gaan animatiefilms die meteen op dvd en Blu-ray verschijnen niet gepaard met (veel) extra’s, maar daarop is deze titel een uitzondering. Liedjes voeren de boventoon in de film en dus zijn de twee populairste titels ook afzonderlijk te bekijken, vormgegeven in een kleurrijke clip. Daarnaast staat er nog een kort avontuur van Superbarbie op de schijf, die op een stripachtige wijze wordt weergegeven. Helaas is dit laatste extraatje alleen Engelstalig te bekijken en daardoor wellicht niet al te interessant voor de jonge kijkertjes.

Barbie: Prinses in het Popsterrenkamp is niet de meest bijzondere animatiefilm, maar dat zal de jonge doelgroep ongetwijfeld weinig uitmaken. Zij zullen keer op keer genieten van de kleurrijke wereld waarin Barbie en consorten zich bevinden en meezingen met de vele liedjes die de film rijk is. Goed dus dat Universal de schijf heeft voorzien van extra’s in de vorm van muziekclips, zodat deze keer op keer opgezet kunnen worden. Het is alleen de vraag of de ouders van de jonge kijkers dat ook een goed punt zullen vinden.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

24 september, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer