Baywatch

Informatie

RegieSeth Gordon
Jaartal2017
Releasedatum25-10-2017
Speelduur121 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastDwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera en Jon Bass

In Emerald Bay, Florida zorgt strandwacht Mitch Buchannon met zijn team voor de bescherming van de stranden. Aan zijn zijde vindt hij Stephanie Holden en veterane C.J. Parker en samen zijn zij beter bekend als de elite-afdeling Baywatch. Mitch heeft meer dan 500 reddingen op zijn naam staan en is mede hierdoor erg geliefd onder de inwoners, iets dat met regelmaat tot irritaties leidt bij zijn superieuren. Mitch maakt kennis met de nieuwe rekruten, waar tijdens de diverse proeven drie mensen boven de rest uitsteken; surfer Summer Quinn, nerd Ronnie en Olympisch kampioen Matt Brody. Brody leunt echter teveel op zijn status en blijkt niet altijd een teamspeler te zijn. Tegelijk komt Mitch op het spoor van een crimineel plot als hij tijdens zijn ochtendpatrouille een klein zakje drugs ontdekt dat afkomstig lijkt uit een plaatselijke club.

Voor veel mensen is Baywatch nog steeds de populaire televisieserie over strandwachten op de stranden van Malibu. Niet zo gek want de reeks liep van 1989 tot 2001 en is volgens het Guinness Book of Records nog steeds de meest bekeken televisieserie ter wereld. De show had David Hasselhoff als gezicht van de show, maar vele mannen zullen vooral hebben gekeken door het grote aandeel aantrekkelijke en rondborstige dames die rondhuppelden in hun rode badpak. Dames als Pamela Anderson, Carmen Electra en Yasmine Bleeth danken hun bekendheid dan ook vooral aan de combinatie van deze serie en hun bevallige voorkomen. De totstandkoming van deze film kende een lange aanloop, zo stammen de eerste plannen al uit 2004. Alles kwam pas in een stroomversnelling toen Dwayne Johnson zich aan de film verbond.

Johnson begon zijn carrière als professioneel worstelaar, maar wist sinds zijn succesvolle rol in The Mummy Returns een indrukwekkende acteercarrière van de grond te krijgen. Waar hij normaliter vooral een spierbundel is die uit is op wraak en vooral heel veel actie, tapt hij hier uit een net wat ander vaatje. Zo neemt hij zichzelf alles behalve serieus en toont hij naast zijn indrukwekkende torso ook zijn brede lach. Het is alleen jammer dat hij zich hierbij in deze film soms laat verleiden tot puberale humor van een laag niveau. Naast hem zien we een bonte verzameling van aantrekkelijke lijven die allen niet bepaald bekend zijn van hun acteerprestaties.

Als eerste noemen we Zac Efron als Matt Brody. Efron is ondertussen 30 jaar, maar eigenlijk nooit echt het niveau van melige komedies ontgroeit. Pogingen hiertoe deed hij wel, maar dat we hem de laatste tijd zien in Neighbors, Dirty Grandpa en nu Baywatch is veelzeggend. Als we kijken naar de vrouwen in de film zien we de Indiase Miss World 2000 Priyanka Chopra als zakenvrouw Victoria Leeds. Het strand wordt bewaakt door Alexandra Daddario als Summer Quinn, een rol die naast haar aantrekkelijke voorkomen vast ook dankt aan haar eerdere rol naar Johnson in San Andreas. Daarnaast krijgt Sports Illustrated model Kelly Rohrbach de ondankbare taak om ons Pamela Anderson te doen vergeten. Hoe lastig dit is blijkt als Anderson aan het einde nog even voorbij komt als nieuwe captain. En natuurlijk komt ook ‘Mister Baywatch’ David Hasselhoff nog even voorbij als mentor.

Dit gezegd hebbende weet je al een beetje wat je kan verwachten als je besluit om deze film te kijken. Dat is tenminste te hopen, want met de juiste intenties is de film zeker genietbaar. Natuurlijk, hoogstaand is het allemaal niet, maar vermakelijk des te meer. Zo zijn de actiescènes met zichtbare CGI en de slow-motions lekker overdreven dik aangezet en is het, ondanks hun beperkingen qua acteerwerk, absoluut geen straf om naar Chopra, Daddario en Rohrbach te kijken. Toch is de film op zijn best in de scènes waarin we Johnson en Efron samen zien, iets het gelukkig dan ook het grootste deel van de film het geval is. Zo zijn de momenten waarbij Johnson keer op keer maar nieuwe bijnamen verzint voor Efron zonder meer het komische hoogtepunt van de film. Het moet dan ook gezegd dat er voor een komedie bijzonder weinig te lachen valt. Toch is Baywatch een lekker luchtige zomer-blockbuster die zowel voor het mannelijk als vrouwelijk oog genoeg te bieden heeft en waarbij een niemand die er bewust voor kiest deze film te kijken zich zal vervelen.

Extra’s: Naast de film, hier te zien in een extended cut die vijf minuten langer is dan de bioscoopversie, zijn er diverse leuke extra’s op de Blu-ray release van de film te vinden.
∙ Meet the Lifeguards (21:36) Een uitgebreide introductie van de cast en hun personages en welke kwaliteiten zij kwijt konden in hun rol.
∙ Continuing the Legacy (09:27) Een terugblik op de televisieserie van weleer, die de basis vormde voor deze film. Het is altijd leuk om te zien hoe cheesy het televisie entertainment van de jaren 90 eigenlijk was. Als je vandaag de dag terug kijkt is het bijna vreemd hoe groot het succes was en dit maakt het vooral een leuke nostalgische special.
∙ Stunts & Training (09:09) Hier zien we vooral wat voor fysieke inspanningen er bij deze film kwamen kijken voor de acteurs.
∙ Deleted & Extended Scenes (10:06) Een zestal scènes die niet of in een verkorte vorm in de film voorkomen. De verlengde scènes geven altijd een interessant inzicht in waar gesneden wordt.

Baywatch is een weinig originele, maar goed genietbare luchtige remake van de succesvolle jaren 90 televisieserie. Net als de serie laat de film zich kenmerken door gespierde lichamen en rode badpakken in combinatie met vlot gesneden spectaculaire actiescènes en bijna overdreven slow-motion opnames. Gezicht van deze verfilming is Dwayne Johnson, die het hier duidelijk naar zijn zin heeft. De belangrijkste kracht van de film is dan ook dat hij, net als de film zelf, zich niet al te serieus neemt. Dit leidt wel met regelmatig tot puberale humor waar niet iedereen liefhebber van zal zijn, maar zorgt er wel voor dat deze luchtige nieuwe versie van Baywatch goed genietbaar is. Daarnaast worden de mensen die de film, net als de serie in het verleden, kijken voor gespierde torso’s en aantrekkelijke vrouwenlichamen absoluut niet teleurgesteld.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

24 oktober, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59e732cfc38c3_selected-products" products="9200000077109061,9200000077109037,9200000080917802,1002004000094656" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer