Bings Kerstfeest En Andere Verhalen

Informatie

RegieNicky Phelan
Jaartal2021
Releasedatum24-11-2021
Speelduur58 minuten
DistributeurSource 1 Media
Cast

Bing en zijn vriendjes Sula, Coco en Pando gaan samen kerstfeest vieren. Bing heeft samen met Flop de kerstboom mooi versierd met kerstballen en lampjes. En natuurlijk zijn er ook cadeautjes voor iedereen. Na het uitpakken van de cadeautjes gaan de vrienden spelletjes spelen met zijn allen en komen er in de rest van dit avontuur nog enkele andere Bing-verhalen langs. Kijk bijvoorbeeld mee als de vriendjes boombladeren gaan tekenen, of schminken en kijken naar en spelen met een poppenkastshow.

Bing is een Britse animatieserie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Ted Dewan. De show wordt in Groot-Britttanië uitgezonden op kindernetwerk Cbeebies, die zich richten op kinderen van drie jaar en ouder. In de serie volgen we het konijn Bing, als hij de wereld om zich heen steeds meer ontdekt. Er wordt gebruikt gemaakt van alledaagse voorbeelden om Bing, en dus ook de kijkers, te laten zien hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Hij krijgt hierbij hulp van zijn verzorger Flop en een hele rij aan kleurrijke vriendjes. Aan het einde van iedere aflevering volgt nog even een samenvatting van wat geleerd is, voorzien het gevatte ‘het is een Bing-ding!’.

Zoals gezegd draait de serie om Bing, een driejarig zwart konijn. Hij gaat altijd gekleed in een groen shit, met een rood geblokte tuinbroek erover en zwart-witte schoenen. Heel herkenbaar voor vele kleine kijkers; Bing zit nooit stil, hij is altijd aan het ontdekken. Belangrijkste hulp aan zijn zijde is Flop, die hem min of meer begeleidt door zijn peuterleven. Daarnaast is er Sula, een vierjarige bruinkleurige olifant en een van Bings’ beste vrienden. Amma, een blauwkleurig olifant-achtig wezen, is de verzorger van Sula en ze runt de creche en het café dat soms in de serie voorbij komt. De driejarige Pando is, zoals de naam al doet vermoeden, een panda. Hij is de op één na beste vriend van Bing en samen delen ze de tagline “Hoppity-voosh!”. Ook hij heeft een verzorger, genaamd Padget. Andere figuurtjes die voorbij komen zijn Bings’ neef Coco en zijn eenjarige broertje Charlie. Een bont gezelschap, wat vele harten heeft weten te veroveren.

Waar veel andere kinderseries zich richten op een spannend verhaal, zoals bijvoorbeeld Paw Patrol en PJ Masks, richt Bing zich voornamelijk op leerbare situaties. Wat daarin heel erg helpt is dat de kinderen zich erg makkelijk kunnen identificeren met het konijn. Ze zullen met veel situaties dezelfde vragen hebben en daarmee speelt de serie uiterst handig in op de behoefte. Sinds 2018 hebben we al een tweetal dvd’s voorbij zien komen rondom Bing, namelijk twee releases met seizoenen 1 en 2. Dit keer ligt de focus meer op een thema, iets wat we bij dvd releases van andere tekenfilmseries ook veel zien. Het thema moet overigens vrij breed genomen worden, maar dat is niet iets waar de jongsten onder ons erg mee zullen zitten. Deze keuze zorgde eerder dit jaar nog voor een leuke kennismaking met de bioscoop, en nu valt er ook thuis van te genieten. Het zal zorgen voor vermaak dat met regelmaat opnieuw ingestart zal worden.

Extra’s: Naast de afleveringen die voorbij komen op deze dvd is er geen bonusmateriaal te vinden op de dvd.

Bings Kerstfeest en andere verhalen mikt net als de eerdere dvd releases rondom Bing op herkenbaarheid en bevat tal van leerzame situaties. Natuurlijk staat en valt het succes van een dergelijke serie met in hoeverre het de doelgroep aanspreekt. Ook wat dat betreft is Bing een schot in de roos. De vormgeving is kindvriendelijk, kleurrijk en de verhalen leerzaam of vertederend. Menig ouder zal dergelijke leervormen koesteren, zeker ook omdat fouten niet afgestraft worden, maar worden gekoesterd als leermomenten. Bing toont nog maar eens dat een serie niet gelijk heel kinderlijk hoeft te zijn. Kinderen zijn tenslotte bijdehand genoeg om dingen op waarde te schatten. De merchandise van het konijn komt in Nederland steeds meer op gang en zeker nu met deze dvd ook ingespeeld wordt op de kerstdagen, zal het ons niet verbazen dat deze release straks wel zijn weg vindt naar een huis met een kind tussen de drie en zes jaar.

Met dank aan Source 1 Media voor het recensie-exemplaar.

6 december, 2021

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer