Bob de Bouwer – Mega Machines

Informatie

RegieStuart Evans, Scott Pleydell-Pearce en Colleen Morton
Jaartal2017
Releasedatum15-02-2018
Speelduur60 minuten
DistributeurJust Film Distribution
Cast

Scoop, Muck, Liftie en de rest van de machines kunnen niet wachten om Bob te helpen bij zijn grootste klus ooit. Bob is namelijk gevraagd om een dam te bouwen en een oude steengroeve te veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Omdat Bob zijn handen meer dan vol heeft bij deze klus roept hij de hulp in van een andere bouwer om hem te helpen bij het ruimen van de steengroeve. Deze andere bouwer heet Conrad en hij is stiekem stikjaloers op Bob omdat hij het contract voor de bouw van de dam binnenhaalde. Hij wil Bobs reputatie dan ook onderuit halen door de dam te saboteren. Bob heeft echter al snel in de gaten dat er iets niet helemaal in de haak is.

Bob de Bouwer is een van origine Britse animatieserie voor kinderen die draait om de goedlachse bouwvakker Bob. Zijn kenmerkende ‘Kunnen wij het maken?!’ wordt door de machines in koor beantwoord met ‘Nou en of!’. Het zijn termen die de kleinsten onder ons moeiteloos zullen meebrullen. De serie is zeer leerzaam en toont Bob niet als alleskunner, want ook hij heeft regelmatig hulp nodig. Deze krijgt hij altijd van zijn trouwe assistente Wendy, waarna ze vervolgens samen de klus weten te klaren. Toen Bob enkele jaren geleden verder ging als computergeanimeerde versie haakte er wat fans af, maar stond ook gelijk een nieuwe generatie volgers op. De afleveringen van de serie beslaan meestal zo’n tien minuten en vinden gecombineerd gretig aftrek op dvd. Mega Machines is echter een echte bioscoopfilm, met een voor de doelgroep prettige speelduur van een uur.

Met gemakkelijk te begrijpen korte verhalen, positieve boodschappen en karakters is Bob de Bouwer erg geschikt voor jonge kinderen. Dat is bij Mega Machines niet anders, al komen er wat scènes voorbij waarbij de spanning wellicht iets te ver wordt opgevoerd. Zo is Conrad een behoorlijke pestkop. Dat kan natuurlijk voor nogal wat vragen zorgen, want waarom zou iemand de geliefde kinderheld wat aan willen doen? Meekijken van een volwassene is dan ook zeker gewenst. Dan kan diegene gelijk wat klamme handjes vasthouden, want als de dam breekt zorgt dit voor flink wat spannende moment en reddingen op het laatste moment. Natuurlijk heerlijk vermaak die de kleinsten aan het beeld gekluisterd zal houden, maar het is wel belangrijk dat ze het verschil blijven zien tussen echt en denkbeeldig gevaar.

Zeker op het grote scherm zal deze film voor de kleinsten dan ook zorgen voor een nooit meer te vergeten herinnering. Natuurlijk haalt de animatie nergens de kwaliteit die we kennen van Disney of andere grote animatiestudio’s, maar zeker voor de doelgroep, waarbij de lat toch iets minder hoog ligt op dat vlak, zal de film goed weten te scoren. De makers hebben daarnaast goed in het oog gehouden dat ze alles simpel moesten houden, want juist daar zit opnieuw de kracht van deze film. Voor volwassenen zal het dan ook vooral genieten zijn om hun kroost helemaal op te zien gaan in de film. Nergens echt hoogstaand, maar zeer effectief en zeker geslaagd voor een spannend en leerzaam bioscoopbezoek.

Bob de Bouwer – Mega Machines is een soms wat spannend, maar vooral weer erg leerzaam avontuur. De positieve boodschappen die verstopt zitten in de film zullen ongetwijfeld bijblijven, wat de film sociaal gezien ook zeer verantwoord maakt. Gelukkig wordt het allemaal nergens opdringerig en blijft het vermaak voorop staan. Met her en der wat spannende momenten en flink wat te lachen slaagt de film daar zonder meer in. Wel moet gezegd worden dat het verder allemaal weinig hoogstaand is, maar wel allemaal heel erg effectief. Van ons, en vooral de kinderen, mag Bob voorlopig lekker door blijven bouwen!

14 februari, 2018

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a688f3281dc3_selected-products" products="9200000082264460,1002004010716685,1002004010716690,1002004000081132" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer