Bones – seizoen 10

Informatie

RegieDavid Boreanaz, Dwight H. Little, Ian Toynton en anderen
Jaartal2014
Releasedatum23-09-2015
Speelduur1020 minuten
Distributeur20th Century Fox
CastEmily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, John Francis Daley, Tamara Taylor en John Boyd

In seizoen 9 werd Special Agent Seeley Booth erin geluisd en belandde hij in de gevangenis voor de moord op drie FBI-agenten. Seizoen 10 begint met Dr. Temperance ‘Bones’ Brennan en haar team die wanhopig proberen om Booth zijn onschuld te bewijzen. Ze weten dat ze daarin enkel kunnen slagen als ze Booths werk afmaken en ontdekken wie er achter een samenzwering bij de FBI zit. Brennan schuwt geen enkel middel om Booth vrij te krijgen en gaat zelfs over tot chantage. Ondertussen probeert zij met haar team een nieuwe reeks bizarre moorden op te lossen.

Bones is een crimeserie met drama en humor die sinds 13 september 2005 wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender Fox. In Nederland wordt de serie al enkele jaren uitgezonden op onder andere RTL 4 en RTL8. De serie draait om Dr. Temperance ‘Bones’ Brennan en Special Agent Seeley Booth. Zij is een vooraanstaand forensisch antropologe die werkzaam is bij het Jeffersonian Institute en hij is een FBI-agent. Samen met haar team van getalenteerde wetenschappers helpt Brennan de FBI om moordzaken op te lossen. De serie Bones weet zich van soortgelijke series te onderscheiden door de wetenschappelijke correctheid. Dit is mede te danken aan forensisch antropologe en schrijfster Kathy Reichs. Het zijn haar boeken waar de serie licht op gebaseerd is. Reichs leest de scenario’s van alle afleveringen en adviseert de makers van de tv-serie. Leuk detail is dat in de serie Brennan boeken schrijft over Reichs, maar dit in het echte leven andersom is.

Dit tiende seizoen zit vol hoogte- en dieptepunten die ervoor zorgen dat je als kijker aan de buis gekluisterd blijft. Zo start dit seizoen met de dood van een geliefd teamlid. Iets waar fans van de serie een traantje om zullen wegpinken. Gelukkig wordt dit gat opgevuld door het leuke personage Special Agent James Aubrey. Ook zien we hoe Booth terugvalt in zijn gokverslaving en hoe bij de geboorte een baby naar hem wordt vernoemd. Net als voorgaande seizoenen eindigt dit seizoen met een cliffhanger die je laat uitkijken naar meer. Brennan en Booth overwegen namelijk een ander pad in hun leven te gaan bewandelen. Het is een keuze die hun relatie en carrière op de proef stelt. Het 10-jarige bestaan van Bones en de 200ste aflevering ‘The 200th in the 10th’ worden leuk gevierd in dit seizoen. De makers van de serie lieten zich voor de 200ste aflevering namelijk inspireren door de legendarische regisseur Alfred Hitchcock. Deze aflevering speelt zich dan ook af in het Hollywood van de jaren 50 en heeft dus een ander sausje dan we gewend zijn.

Het leuke aan Bones is dat alle vaste personages iets unieks hebben. Zo is Brennan, gespeeld door Emily Deschanel, een intelligente en sterke vrouw. Ze vertrouwt niet snel iemand, iets dat vast met haar verleden in een pleeggezin te maken heeft. Brennan kan moeilijk omgaan met mensen die niet tot haar vakgebied behoren. Dit is iets wat grappige situaties oplevert. Booth, gespeeld door David Boreanaz, is een voormalig scherpschutter uit het leger. Hij heeft een eigenwijze persoonlijkheid en dit brengt hem soms in de problemen. In het verleden is hij gemarteld wat zowel emotionele als fysieke littekens bij hem heeft achtergelaten. Daarnaast zien we Angela Montenegro (Michaela Conlin), Dr. Jack Hodgins (T.J. Thyne), Dr. Lance Sweets (John Francis Daley), Dr. Camille Saroyan (Tamara Taylor) en Special Agent James Aubrey (John Boyd). Allemaal personages die dus ook iets unieks met zich meebrengen. Naast deze vaste personages heeft dit seizoen ook weer leuke gastacteurs, zoals Ryan O’Neal en Cyndi Lauper.

Extra’s: Op dit zes discs tellende seizoen staan vier extra’s. Hiervan is ‘From Script to Screen: Creating the 200th Episode’ de leukste. In deze extra wordt stilgestaan bij 10 jaar Bones en het maken van de 200ste aflevering. Hiervoor worden onder andere cast en crew aan het woord gelaten. Daarnaast bevatten de discs nog drie andere extra’s: ‘Sweets’ Sweetest Moments’, een verwijderde scène en bloopers. Voor een serie dus best veel extra’s.

Bones – seizoen 10 weet na 10 jaar Bones nog steeds te boeien. De serie weet zich van soortgelijke series te onderscheiden door de wetenschappelijke correctheid. Dit seizoen zit vol hoogte- en dieptepunten, waarvan de speciale 200ste aflevering er één is. Het sterke aan deze aflevering is dat deze op zichzelf staat en dus ook in de smaak zal vallen bij mensen die de serie niet volgen. Het leuke aan de serie zelf is dat elk personages iets unieks heeft, hierdoor zal je als kijker al snel een favoriet personage hebben. Seizoen 11 is onlangs in Amerika van start gegaan, het einde van het zo succesvolle Bones lijkt dus nog niet in zicht.

Met dank aan Lewis PR en 20th Century Fox voor het recensie-exemplaar.

15 oktober, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer