Bones – seizoen 11

Informatie

RegieDavid Boreanaz, Ian Toynton en anderen
Jaartal2015
Releasedatum09-11-2016
Speelduur975 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastEmily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor en John Boyd

Het is zes maanden geleden sinds Seeley Booth gestopt is als Special Agent bij de FBI en zijn vrouw Temperance Brennan gestopt is als forensisch antropologe bij het Jeffersonian Institute. In de tussentijd is Brennan bevallen van hun tweede kind en is Booth begonnen als trainer van FBI-rekruten. De twee denken samen met hun kinderen een droomleven te leiden in een wereld ver verwijderd van hun voorheen met moord gevulde leven. Niets blijkt minder waar als in een auto een verbrand lichaam wordt gevonden. Op de plaats delict wordt Booth’s wapen gevonden en Brennan wordt gedwongen om haar kennis van de forensische analyse weer op te pakken. Wanneer Booth op mysterieuze wijze vermist raakt, start de FBI een zoektocht naar hem.

Ruim elf jaar geleden was daar ineens de Amerikaanse crimeserie Bones. Een serie die draait om Dr. Temperance ‘Bones’ Brennan en Special Agent Seeley Booth. Zij is een vooraanstaand forensisch antropologe die werkzaam is bij het Jeffersonian Institute en hij is een FBI-agent. Samen met haar team van getalenteerde wetenschappers helpt Brennan de FBI om moordzaken op te lossen. Vorig seizoen werd alweer het 10-jarige bestaan van de serie gevierd en ook konden we genieten van de 200ste aflevering ‘The 200th in the 10th’. Een jaar later zijn we inmiddels dus alweer bij het elfde seizoen aanbeland, een seizoen dat de opmars is naar het twaalfde en tevens laatste seizoen. Fans van de eerste minuut zullen vast niet blij zijn dat er een einde gaat komen aan Bones. Maar laten we eerlijk zijn de meeste verhaallijnen en twisten hebben we nu zo’n beetje wel gezien. Wat dat betreft is het beter om bijtijds te stoppen, dan in herhaling te gaan vallen.

Dit elfde seizoen zit bomvol spanning en verrassingen die ervoor zorgen dat je als kijker aflevering na aflevering aanzet. Zo start dit seizoen met de vondst van een verbrand lichaam in een auto, in eerste instantie wordt gedacht dat het om Booth’s lichaam gaat. Het is een vondst die Brennan terugbrengt naar het Jeffersonian Institute. Ook zien we hoe Dr. Jack Hodkins en FBI-agent James Aubrey gewond raken bij een bomontploffing, waardoor één van de heren verlamd in een rolstoel beland. Verder zien we in aflevering 5 een geslaagde crossover met de serie Sleepy Hollow, een crossover die verder gaat in aflevering 5 van het vijfde seizoen van Sleepy Hollow. Net als voorgaande seizoenen eindigt dit seizoen met een cliffhanger die je laat uitkijken naar meer. Zeker voor mensen die de serie vanaf het begin volgen is de seizoenfinale om te smullen. We zien namelijk een gezicht van de eerste minuut terug, helaas brengt deze persoon niet veel goeds mee.

De vaste personages in Bones vormen bij elkaar een bont gezelschap, die allen iets unieks of eigenaardigs hebben. Zo kan Brennan, gespeeld door Emily Deschanel, moeilijk omgaan met mensen die niet tot haar vakgebied behoren en ze neemt dingen vaak erg letterlijk. Iets wat bij de kijker flink op de lachspieren kan werken. Booth, gespeeld door David Boreanaz, is van nature nogal eigenwijs en daardoor komt hij meer dan eens in de problemen. Naast hen zien we de vaste personages Angela Montenegro, Dr. Jack Hodgins, Dr. Camille Saroyan en Special Agent James Aubrey terugkeren. Ook keren een aantal personages terug die we reeds in eerdere seizoenen voorbij zagen komen, zoals Caroline Julian, Special Agent Grace Miller en Parker Booth. Daarnaast bevat dit seizoen ook leuke gastoptredens van onder andere de 94-jarige Betty White, die we in aflevering 4 zien als forensisch antropologe Dr. Beth Meyer.

Extra’s: Op dit zes discs tellende seizoen staat de wat karige hoeveelheid van twee extra’s, die samen amper zes minuten duren. Voor een populaire serie als Bones had hier natuurlijk veel meer uitgehaald kunnen worden.
Verwijderde scènes (02:22): Twee scènes die gesneuveld zijn in de montagekamer.
Bloopers (03:21): Een overzicht van bloopers en blunders tijdens de productie.

Bones – seizoen 11 vormt een geslaagde opmars naar het twaalfde en tevens laatste seizoen. Dit seizoen zit vol spanning en verrassingen, waarvan de crossover met de serie Sleepy Hollow en de cliffhanger er twee zijn. Eén van de leukste dingen aan de serie is het bonte gezelschap aan vaste personages. De unieke en eigenaardige eigenschappen van deze personages trekken de aandacht van de kijker en hiermee weet de serie zich te onderscheiden van soortgelijke series. Ook bevat dit seizoen weer leuke gastoptreden, zoals van Betty White. Laten we hopen dat seizoen 12 een waardige afsluiter is van deze kwaliteitsserie.

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

17 december, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer