Bridget Jones’s Baby

Informatie

RegieSharon Maguire
Jaartal2016
Releasedatum01-02-2017
Speelduur122 minuten
DistributeurUniversal Pictures International Netherlands
CastRenée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Gemma Jones, Jim Broadbent en Emma Thompson

Bridget Jones viert haar 43ste verjaardag. Ze doet dit alleen op de bank, in haar pyjama en zingend op foute muziek. Na haar break-up met Mark Darcy is ze namelijk opnieuw single. Dit keer besluit ze voor zichzelf te kiezen en zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma. Bridget heeft alles onder controle tot ze met een vriendin naar een festival gaat. Daar ontmoet ze de onweerstaanbare Jack Qwant, waar ze een one night stand mee heeft. Niet veel later loopt ze Mark Darcy tegen het lijf en de liefde tussen hen blijkt toch nog niet bekoelt te zijn. Dan blijkt Bridget tot haar grote verbazing in verwachting te zijn. De grote vraag is wie van de twee mannen de vader is…

In 2001 maakten we voor het eerst kennis met Bridget Jones, een single dertiger die besloot om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien. Hierbij struikelde ze door het leven, was ze altijd in gevecht met de weegschaal, zei ze vaak onhandige dingen en droeg ze veelal de verkeerde kleding. Kortom Bridget was een anti-heldin en mede hierdoor werd Bridget Jones’s Diary een enorm succes. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven en drie jaar later was het dan zover. We zagen dat Bridget in Mark Darcy de perfecte man had gevonden en voor de grote uitdaging stond om hem niet te verliezen. Helaas kon Bridget Jones: The Edge of Reason de hoge verwachtingen niet waarmaken en was het daarna lange tijd stil rondom Bridget. Gelukkig was ’s werelds bekendste vrijgezel na een afwezigheid van twaalf jaar vorig jaar weer te zien in de bioscoop.

In eerste instantie denk je als kijker dat er weinig veranderd is in het leven van Bridget. Zo is ze aan het begin van de film weer single en viert ze haar verjaardag alleen op de bank in haar pyjama. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Ze is zowaar op gewicht, ze weet zich beter te kleden en ze heeft zichzelf de carriereladder op gestunteld. Bridget zou Bridget echter niet zijn als er niets gebeurd in haar leven. En dit gebeurd wanneer ze bijna tegelijkertijd het bed in duikt met twee mannen en ze daarna zwanger blijkt te zijn. Maar wie van de twee mannen is de vader? Dit gegeven levert een leuk verhaal op met lachwekkende situaties. Wat te denken van de scène dat Bridget twee keer naar de verloskundige gaat om per keer één man te kunnen meenemen. En de verloskundige maar doen alsof haar neus bloed. De meeste grappen die voorbijkomen zijn treffend en actueel en alleen daarmee stijgt dit deel al boven Bridget Jones: The Edge of Reason uit.

Voor Bridget Jones’s Baby kroop Renée Zellweger opnieuw in de huid van Bridget. Al voordat de film uit was draaide de geruchtenmachine op volle toeren. Zo zou Zellweger’s uiterlijk behoorlijk veranderd zijn door overmatig botoxgebruik. Waar of niet waar? Voor de film maakt dit gelukkig weinig uit. Opnieuw zet Zellweger een overtuigende Bridget neer die nog steeds op haar eigen stuntelige manier door het leven gaat. Naast haar zien we weer twee mannen. Enerzijds advocaat Mark Darcy, anderzijds miljardair Jack Qwant. In de rol van de stijve Mark Darcy zien we opnieuw Colin Firth. Eerder zagen we naast hem Hugh Grant als Bridget’s baas Daniel Cleaver. Naar het schijnt zag hij niets in dit derde verhaal en er werd dus een nieuwe tweede man gezocht. Deze werd gevonden in Patrick Dempsey die de rol van Jack Qwant neerzet. Met zijn personage geeft hij goed tegenwicht voor het personage van Colin Firth en weet hij het gat dat Hugh Grant achterliet op te vullen. Naast dit drietal zien we onder andere Emma Thompson die de rol speelt van Dr. Rawlings en dit levert leuke grappen op omtrent het grote ‘Wie is de vader?’ vraagstuk.

Extra’s:
• 
Alternate Ending (3:51) Een alternatieve aftiteling van de film.
 Deleted/ Alternate Scenes (17:25) Een verzameling van scènes die zijn gesneuveld in de montagekamer. Van de scènes is meteen duidelijk waarom deze uit de film zijn gelaten.
Gag Reel (2:06) Een overzicht van bloopers en blunders tijdens de productie.
Full Circle – The Making of Bridget Jones’s Baby (18:54) Cast en crew aan het woord over vijf verschillende onderwerpen, onder andere over het nieuwe personage Jack Qwant.

Bridget Jones’s Baby is een verrassend leuke film die absoluut de moeite waard is om te kijken. Het verhaal is veel leuker dan dat van zijn voorganger Bridget Jones: The Edge of Reason. Daarnaast zijn de meeste grappen treffend en actueel en zullen de lachspieren dus behoorlijk los komen. Het lijkt wel alsof Bridget nooit is weggeweest. Dit is vooral te danken aan Zellweger die opnieuw een hilarische Bridget neerzet. Naast haar zien we Colin Firth en Patrick Dempsey die aan elkaar gewacht zijn en twee geweldige love interest van Bridget neerzetten. Kortom, dit vervolg was het wachten meer dan waard.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Picture Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

18 februari, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer