Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Informatie

RegieMarek Benes
Jaartal2017
Releasedatum26-04-2018
Speelduur57 minuten
DistributeurJust Film Distribution
CastKees Prins & Siem van Leeuwe

De twee goed bevriende buurmannen, eentje woonachtig in het groene huis, de ander in het gele huis, klussen er nog steeds rustig op los omdat ze zichzelf de beste thuisklussers vinden. Toch is de weg naar de ideale oplossing voor hun probleem niet altijd de meest handige. Zo lijkt het een heel gedoe om de schoorsteen te vegen, is een volle gootsteen lastiger leeg te maken dan het lijkt en is een grasmaaier op zonne-energie een goed idee, maar hoe zorg je er voor dat de zon altijd genoeg blijft schijnen? Gelukkig zijn de twee stuntelende buurmannen niet voor één gat te vangen en wenden ze al hun creativiteit aan om tot de oplossing te komen. Ook al creëren ze daar een hele lading nieuwe problemen mee! A je to!

Het vrolijke duo Buurman & Buurman gaan al aardig wat jaartjes mee, aangezien de twee stuntelige buurmannen en goede vrienden in 1976 het levenslicht zagen in thuisland Tsjecho-Slowakije. Door hun tijdloze filmpjes worden hun avonturen tot op de dag van vandaag nog steeds uitgezonden en zijn kinderen gek op de twee mannen met gouden ideeën, maar linker handen. Nieuwe afleveringen worden nog steeds gemaakt en daarvan is de laatste bonte verzameling gebundeld tot een heus bioscoopavontuur zodat we de twee mannen ook eens op het witte doek kunnen bewonderen. En daar zullen de jongste kijkers ongetwijfeld met grote vreugde van kunnen genieten.

Buurman & Buurman hebben een nieuwe huis is geen lang avontuur dus, maar een verzameling van zeven afleveringen die tezamen krap een uurtje duren. In de zeven afleveringen kampen de heren nog steeds met hun baanbrekende oplossingen voor bouwkundige problemen die eigenlijk altijd uit lopen op nog meer problemen dan waar ze mee begonnen. Grappig genoeg maken ze dit keer gebruik van modern apparatuur om tot het gewenste resultaat te komen. Zo wordt een drone gebruikt om de schoorsteen te vegen, want waarom zou je op het dak klimmen als je de drone het werk voor je kan laten doen? Even de borstel er onder hangen en klaar toch? Niet in de wereld van Buurman & Buurman waar het gebruik van de drone meer kwaad doet dan goed. Maar ach… is dat niet de reden waarom we zo graag naar het duo kijken?

Gelukkig zijn voor de herkenbaarheid ook de stemmen als vanouds gebleven, waarbij Nederland overigens het enige land ter wereld is waar dat als jaren gebeurd. Wederom nemen Kees Prins en Siem van Leeuwen de stemmen van Buurman & Buurman voor hun rekening, waarmee precies weer de juiste snaar wordt geraakt en ze, al stuntelend tijdens het klussen, elkaar weer voorzien van tips en handigheidjes die voor nog grotere problemen zorgen. Het maakt ook deze zeven afleveringen weer een genot om naar te kijken en valt er genoeg te genieten voor zowel jong als oud.

Het is ook opvallend om te zien hoe helder de avonturen van de twee buurman zijn en dat er zelfs hier en daar gebruik wordt gemaakt van computeranimatie. Denk hierbij niet dat er gigantische werelden in 3D worden getoond, maar gaat het om simpele zaken als een zwerm zoemende bijen die het hebben voorzien op de honing van Buurman & Buurman. De computeranimatie wordt echter zo minimaal ingezet dat het de prachtige ouderwetse stop-motion techniek nergens in de weg zit of er op beeld een vervelend contrast zichtbaar is tussen de twee technieken. Het maakt deze verzameling van zeven korte avonturen weer een genot om naar te kijken voor een publiek van alle leeftijden. A je to!

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis is een verzameling van zeven nieuwe avonturen van ieders favoriete stuntelende duo dat zich van de ene in de andere klus stort maar daarbij de zaken alleen nog maar erger maakt. Qua slimheid zijn de heren er in al die jaren er dus niet echt op vooruit gegaan al wenden ze zich wel tot de laatste technieken om met nieuwe en creatieve ideeën te komen voor hun klusjes. Het zorgt er in ieder geval voor dat er weer veel te genieten valt van hun rampzalige samenwerkingen die ditmaal ook in de bioscoop te bewonderen zijn. De ideale film voor het hele gezin!

25 april, 2018

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5adcd624cb360_selected-products" products="9200000087574929,9200000056216647,9200000056216649" name="bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer