Casper en Emma – De bergen in

Informatie

RegieArne Lindtner Naess
Jaartal2017
Releasedatum17-10-2017
Speelduur83 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastOliver Dahl, Alba Ørbech-Nilssen, Markus Tønseth, Hilde Lyran & Jeppe Beck Laursen

Het is vakantie en Casper en Emma kunnen niet wachten om weg te gaan. De vader van Casper heeft een avontuurlijk verblijf in de natuur van Noorwegen geregeld en Emma en haar moeder mogen ook mee. Aan de start van hun tocht door de bergen ontmoeten ze Aksel die niet alleen hun gids is, maar ook een oude vriend van de vader van Casper. Omdat Emma vaak aan haar vader moet denken en hem mist, bedenkt Casper een plan om haar moeder verliefd te laten worden op Aksel. Maar hoe hard hij ook probeert om de twee volwassenen bij elkaar te krijgen, het lijkt er op dat de vonk maar niet wil overspringen tussen de twee. Helemaal als blijkt dat Aksel zelfs nog een geheim heeft voor de groep.

De populaire Noorse kinderboeken over de beste vriendjes Casper en Emma (bekend als Karsten og Petra in hun thuisland) van Tor Age Brinsvaerd en Anne Holt werden al eens vertaald naar een eveneens populaire televisieserie die liep van 2013 tot 2016, maar nog steeds in de herhaling te zien is. Inmiddels zijn er ook al een aantal films rondom het duo verschenen waarvan “De bergen in” het laatste wapenfeit is. Het grootste verschil met de vorige producties is dat er twee nieuwe jonge acteurs in de huid zijn gekropen van Casper en Emma, aangezien de twee originele hoofdrolspelers inmiddels te oud zijn geworden om het jonge publiek goed te kunnen aanspreken.

De lijkt misschien een makkie voor deze nieuwe speelfilm, maar het mag geen verrassing heten dat het jonge publiek maar weinig zal merken van de acteurswissel. Niet voor niets komen ze in uiterlijk prima overeen met de vorige twee hoofdrolspelers en zijn de oudere acteurs die de rollen invullen van de ouders intact gebleven, waardoor de film meteen vertrouwd zal aanvoelen. En laten we de knuffels van Casper en Emma, Welpje en Mevrouw Konijn, niet vergeten die weer gepaard gaan met dezelfde stemacteurs, waarmee dit nieuwe avontuur zonder moeite op dezelfde voet verder kan als de vorige producties.

En op dezelfde wijze gaat “De bergen in” zeker verder aangezien alle vaste ingrediënten aanwezig zijn die de serie en andere films zo kenmerken. Wederom is de film dus meer dan geschikt voor kijkers van alle leeftijden aangezien de film een paar kleine levensmotto’s in zich heeft, nergens echt nagelbijtend spannend wordt en precies de juiste dosis humor op de jonge kijkers afvuurt. Het maakt de film misschien iets te braaf en te zoet, maar ach wat geeft het. De jonge kijkers zullen keer op keer van het avontuur in de bergen kunnen genieten en is meekijken als ouder dus zeker niet nodig. Casper en Emma – De bergen in is dus niet de meest bijzondere jeugdfilm, maar wel een zeer geschikte.

Extra’s: Net zoals de vorige producties van Casper en Emma gaat ook deze film gepaard zonder toevoegingen op de schijf.

Casper en Emma – De Bergen in is wederom een leuk avontuur van de twee beste vriendjes en hun knuffels Welpje en Mevrouw Konijn. De film is meer dan geschikt voor zijn jonge doelgroep, maar wellicht iets te zoet en te braaf voor eventueel meekijkende ouders maar voor hen is de film uiteraard ook niet gemaakt. Dat de film tevens twee nieuwe jonge acteurs introduceert als het vrolijke duo doet geen afbreuk aan het meer dan prima resultaat dan zijn jonge publiek meer dan goed weet te bedienen.

Met dank aan Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

17 oktober, 2017

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59e0804070109_selected-products" products="9200000081576535" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer