Casper en Emma maken theater

Informatie

RegieArne Lindtner Naess
Jaartal2018
Releasedatum31-05-2018
Speelduur81 minuten
DistributeurJust Film Distribution
CastTijs Pacanda (Stem), Sterre van den Broek (Stem), Lux Parser (Stem), Lotte Heijs (Stem) & Panthero Toney (Stem)

Ieder jaar verzamelt de klas van Casper en Emma geld in voor een goed doel op een leuke manier. Maar wat kunnen de kinderen dit jaar verzinnen? Na een bezoekje aan een toneelstuk met de hele klas, besluiten ze dat ook zij een toneelstuk gaan doen. Maar waar zal het over moeten gaan? De kinderen komen op het idee om de lichtjes die ze hebben gemaakt te gebruiken in hun toneelstuk en uiteraard ook hun knuffels een grote rol te geven. Maar de bijzondere volgspot die ze van het theater mogen lenen zorgt voor problemen als blijkt dat de elektriciteit iedere keer uitvalt als ze de volgspot gebruiken. Kunnen ze een manier vinden om hun toneelstuk toch door te laten gaan om alsnog het geld voor het goede doel in te kunnen zamelen?

Ondanks dat de originele Casper en Emma inmiddels zijn vervangen voor een nieuwe lichting, zijn de twee beste vrienden uit Noorwegen nog steeds enorm populair. Ook in Nederland wordt de serie prima bekeken en zijn we met de film Casper en Emma maken theater inmiddels aanbeland bij de derde film die van het duo op het witte doek verschijnt. Gingen ze in hun eerste avontuur nog naar Afrika en in de vorige film maar de Noorse bergen, ditmaal blijven ze thuis in hun dorp om daar een lang avontuur te beleven. En daarmee valt deze film toch een beetje uit de toon bij de vorige avondvullende avonturen.

Zoals gezegd wordt het dorp ditmaal dus niet verlaten en daarmee voelt het avontuur dit keer een stuk minder groots aan. Daarnaast is het echte avontuur dit keer ver te zoeken en is het eigenlijk niet meer dan een extra lange aflevering zoals we gewend zijn van de gelijknamige tv-serie. Heel erg is dat niet voor de jeugdige kijkertjes die ongetwijfeld weer prima vermaakt zullen worden tijdens de tachtig minuten dat de film duurt, maar het maakt de film daarmee ook niet heel erg bijzonder. Er bekruipt toch een beetje een gevoel dat het budget dit keer flink is teruggeschroefd en er niet meer geschoten kon worden op buitenlocaties.

Maar goed, uiteindelijk draait het allemaal om een leuke film rondom de twee Noorse vriendjes en dat zal het voor de jeugdige kijkertjes zeker zijn. Zij zullen zeker meeleven met Casper en Emma terwijl ze met hun klasgenootjes hard werken aan een toneelstuk om geld in te zamelen voor het goede doel. Uiteraard gaat er het één en ander mis, maar zoals altijd komt het duo weer met een creatieve oplossing. Daarbij balanceert de film wel een beetje op het toelaatbare qua zoetsappigheid, want de film schets wel een heel perfecte wereld, maar daar zullen waarschijnlijk alleen de meekijkende ouders zich storen.

Net als de twee voorgaande titels is Casper en Emma maken theater een meer dan geschikte titel om de allerkleinste onder ons kennis te laten maken met de bioscoop. De film is nergens echt spannend, zal kinderoogjes niet vermoeien met flitsende beelden en kent ook geen hard klikkende soundtrack. Daarmee zal de film voor de wat oudere kinderen al snel te kinderachtig aanvoelen, maar voor hen zijn er gelukkig veel meer alternatieven te vinden. Casper en Emma maken theater is niet de meest bijzondere film van het Noorse duo, maar hun avonturen blijven gelukkig leuk genoeg om een jeugdige publiek te kunnen vermaken. Maar mocht er nog een nieuwe film komen, dan is wel te hopen dat er wat meer geld vrij komt om de film net iets meer bijzonder te maken dan de serie waarop deze is gebaseerd.

Casper en Emma maken theater is wederom een film die meer dan geschikt is voor een jong publiek om kennis te maken met de bioscoop, maar is niet zo bijzonder als de twee voorgaande titels. Werd er in die films nog uitgepakt met groteske locaties, ditmaal verlaten we het dorp niet waar de tv-serie zich ook afspeelt en daarmee voelt de serie meer aan als een extra lange aflevering. Het zal de jonge kijkertjes ongetwijfeld niet heel veel uitmaken die weer zullen genieten van de vindingrijkheid van de twee Noorse vriendjes, maar hopelijk wordt er in een nieuwe film weer wel flink uitgepakt om de film ook echt als een speelfilm aan te laten voelen.

30 mei, 2018

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b07dade55f95_selected-products" products="9200000058900702,9200000047589807,9200000081576535,9200000092047836,9200000036458541,9200000049742272,9200000031237323" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer