Casper en Emma op Safari

Informatie

RegieArne Lindtner Naess
Jaartal2015
Releasedatum20-10-2016
Speelduur75 minuten
DistributeurJust Bridge Entertainment
CastNora Amundsen, Elias Sovold-Simonsen, Ivar Nore, Felicia Formoe & Janne Formoe

Emma heeft voor Casper een grote verrassing als ze hem vertelt dat hij met haar mee mag op reis naar Afrika! De moeder van Emma gaat daar haar vriendin Ann helpen in de dierenkliniek en Casper en Emma kunnen daardoor kennis maken met alle dieren die het land rijk is. En uiteraard zijn hun knuffels Welpje en Mevrouw Konijn er ook bij! Tijdens één van hun ontdekkingstochten komen ze echter een klein leeuwtje tegen die ze meenemen naar de dierenkliniek omdat het niet goed met hem goed omdat hij zijn moeder kwijt is. Casper en Emma doen er alles aan om zijn moeder weer te vinden, maar dat is niet altijd even makkelijk als ze op het spoor komen van gemene stropers. Zal het ze lukken om de moeder weer met haar kindje te verenigen?

Casper en Emma is een van oorsprong Noorse kinderserie die hier in Nederland te zien is bij Zappelin. In de serie draait het om de twee vijfjarige vriendjes die elkaar op school leren kennen en er achter komen dat ze allebei een knuffel hebben die kan praten. Met z’n vieren maken ze de spannendste avonturen mee, die uiteraard ook een kleine boodschap met zich meedragen. De serie wordt goed bekeken door jonge kijkertjes en dus kon een speelfilm rond het vrolijke duo, of kwartet als we de knuffels meerekenen, natuurlijk niet uitblijven.

In hun eerste grote avontuur pakken de twee vriendjes het meteen goed aan met een reis naar het prachtige Afrika. Het magere plotje is opgehangen aan dat de moeder van Emma haar vriendin in de kliniek gaat helpen. Dit is een mooi excuus om het Afrikaanse landschap in beeld te kunnen brengen en Emma en Casper, en uiteraard de jonge kijkertjes, kennis te laten maken met het grote en gevarieerde dierenrijk die het land rijk is. Verwacht dus veel olifanten, zebra’s, gnoes en olifanten en een vriendelijke opa die daar waar nodig zijn kennis deelt.

Een speelfilm kan uiteraard niet zonder een spannend element en dus is ook dat aanwezig in Casper en Emma op Safari. Het draait allemaal om een klein welpje dat als huisdier wordt gehouden bij een rijke en blanke familie en dus bij zijn moeder is weggenomen. Het draait allemaal om een klein welpje dat als huisdier wordt gehouden bij een rijke en blanke familie en dus bij zijn moeder is weggenomen (wellicht een verborgen boodschap voor volwassen meekijkers?). Het welpje wordt, met hulp van de parkwachter, mee terug genomen naar de dierenkliniek waar de kinderen zich over de jonge welp ontfermen en een plan bedenken om ook de moeder te kunnen vinden voor een hereniging.

De serie rondom Casper en Emma is al zeer geschikt voor zeer jonge kijkertjes en met hun eerste bioscoopfilm is dat niet anders. Ondanks het spannende plot rondom een paar gemene stropers zullen kinderen nergens met enge dromen achterblijven en is de film uiteraard voorzien van een “eind-goed-al-goed” slotstuk waar iedereen blij van wordt. En dat is maar goed ook, want daarmee is de film uitermate geschikt om de kinderen 75 minuten mee te vermaken als het weer het buiten laten afweten.

Extra’s: De dvd-uitgave van de film moet het helaas doen zonder extra’s. Vast geen ramp voor de jonge doelgroep, want die zullen ongetwijfeld de film nogmaals willen zien als deze is afgelopen.

Casper en Emma op Safari is een leuke lange speelfilm die net als de televisieserie goed in de smaak zal vallen bij de jonge doelgroep. Echt spannend wordt het nergens, maar dat maakt gezien de doelgroep eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Casper en Emma beleven gewoon weer een leuk avontuur samen met hun knuffelvriendjes en bovendien steken ze nog een hoop op van het dierenrijk dat Afrika rijk is. Casper en Emma op Safari is meer dan geschikt om vaker te kijken en zal de jonge kijkertjes hierbij keer op keer weten te vermaken.

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

24 oktober, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer