Charlie’s Angels 4K

Informatie

RegieElizabeth Banks
Jaartal2019
Releasedatum20-05-2020
Speelduur118 minuten
DistributeurSony Home Entertainment
CastKristen Stewart, Naomi Scott, Noah Centineo, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Patrick Stewart & Sam Claflin

De Amerikaanse Elena Houghlin is werkzaam voor een groot electronica-bedrijf in Duitsland. In het nieuwste wapenfeit van het bedrijf, het zogenaamde Calisto, ontdekt ze echter een fout die de nieuwste uitvinding kan doen veranderen in een gevaarlijk wapen. Haar baas Peter Fleming wuift haar bevindingen echter weg omdat het bedrijf op het punt staat van diens grootste doorbraak. Elena laat het er echter niet bij zitten en spreekt af met Edgar Bosley van het wereldwijde detectivebureau Townsend Agency, maar die afspraak heeft al snel verstrekkende gevolgen als een huurmoordenaar Elena op het spoor is. Gelukkig duiken de Angels Sabina en Jane op, beiden ook werkzaam voor Townsend Agency, om Elena te redden. Samen met haar besluiten ze om het bedrijf waar ze werkzaam is te infiltreren om ze alle prototypes te kunnen stelen. Maar het plan lijkt een stuk ingewikkelder uit te pakken dan de Angels van te voren hadden gedacht. Helemaal als blijkt dat leden van de Townsend Agency betrokken zijn bij criminele spel waarin ze zijn belandt. Kunnen de twee Angels, met de hulp van Elena, alsnog hun missie tot een goed einde brengen en de wereld behoeden van een gigantische ramp?

Filmstudio Sony Pictures heeft zijn zinnen de laatste jaren vooral gezet op oude successen in een nieuw jasje met als gevolg dat de ene na de andere hit van vroeger weer in de bioscoopzalen te bewonderen is. Helaas voor Sony is niet iedere titel een garantie voor succes en floppen helaas de meeste pogingen om een nieuw publiek te vinden voor een filmreeks die al een tijdje op de plank ligt. Zo moesten de kijkers weinig hebben van de ‘nieuwe’ versie van Ghostbusters en kon ook de laatste Men in Black film op weinig sympathie rekenen. Toch was er ook zeker succes en als we kijken naar de imposante opbrengst van de twee Jumanji-films en het succes van de laatste Bad Boys-film (dankzij het corona-virus nog steeds de meest succesvolle film van dit jaar), dan is het niet moeilijk voor te stellen waarom Sony zijn zinnen heeft gezet op het rebooten van oude filmseries. Ook de, toch best een beetje foute, actiefilms rondom de dames die beter bekend staan als Charlie’s Angels moesten er aan geloven, maar groot succes, zoals hun voorgangers dat hadden zo’n 20 jaar geleden, bleef helaas verre van uit. Terecht of onterecht?

Laten we eerst even de verwarring uit de lucht halen dat deze nieuwe film rondom de engelen van de mysterieuze Charlie geen reboot is van de film uit 2000. Deze nieuwe versie is eigenlijk een vervolg op die film en dus leven de drie nieuwe Angels in hetzelfde universum als de vorige drie Angels. Iets waarnaar overigens veelvuldig wordt gehint in de eerste minuten van de film. Als we echter kijken naar deze nieuwe lichting Angels dan zijn er zeker een hoop verschillen te bespeuren waarvan er vooral eentje enorm in het oog springt: deze film draait om vrouwen en om vrouwen alleen. Nou speelde in de vorige versie natuurlijk ook al drie dames de hoofdrollen, maar in deze nieuwe versie zijn ook de belangrijkste bijrollen voor een actrice. Daar is op zich helemaal niks mis mee, maar de boodschap dat ook vrouwen hun eh… mannetje staan wordt er wel te pas en te onpas doorheen gedrukt. En dat irriteert vaker dan dat het wat bijdraagt en deze verder prima actiefilm. Wat minder focus op het feit dat ook dames stoer kunnen zijn was zeker geen verkeerde keuze geweest. Helemaal niet om de mannen te degraderen naar het type dat bij een iq-test niet hoger dan 30 punten zal scoren.

Goed, tot zo ver de klaagzang, want voor wie voorbij de doordrammende boodschap van regisseuse en scenarioschrijver Elizabeth Banks (Pitch Perfect, The Hunger Games) kijkt, ontdekt wel degelijk een meer dan prima actiefilm. Natuurlijk valt er een hoop te muggenziften, maar eigenlijk zijn het punten die voor meerdere actiefilms gelden, maar dat, net als Charlie’s Angels, voldoende weten te compenseren met meer dan prima actiespektakel en een verhaal dat net onderhoudend genoeg is om de actiescenes aan op te hangen. En laten we vooral de drie dames in de hoofdrol niet vergeten, Kristen Stewart, Ella Balinska en Naomi Scott, die meer dan prima werk leveren en zich zichtbaar vermaken met de rol van Angel. Een vervolg zal er, door tegenvallende resultaten aan de box-office, waarschijnlijk niet inzitten, maar Charlie’s Angels is, op de soms iets te veel doordrammende boodschap, een meer dan prima actiefilmpje geworden.

Extra’s: Op de 4K-disc zelf zijn geen extra’s te vinden, maar door de toevoeging van de Blu-ray-schijf in deze uitgave kan de liefhebber toch zijn hart ophalen met een hele rits aan leuke toevoegingen.
· Deleted & Extended Scenes (05:15) Een vijftal scene die niet, of gedeeltelijk, het eindproduct hebben gehaald.
· Gag Reel (02:44) Humor vanaf de set.
· Stronger Together: The Sisterhood of Angels (07:33) De drie hoofdrolspeelster gaat met elkaar in gesprek over hun samenwerking en het maken van de film.
· Elizabeth Banks: as Bossley (05:17) Een uitgebreide blik op het karakter van Banks en hoe deze is aangepast naar de huidige tijd.
· Warriors on Set: Angels in Action (05:55) De actie staat centraal in deze special en de, soms, ingewikkelde choreografie.
· Tailored for Danger: Styling the Angels (06:17) Een blik op de kleding en de make-up die gebruikt is in de film.
· Music Video (03:53) De officiële clip van ‘Don’t Call me Angel’ van Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.
· Previews: Een hele rits aan trailers van andere films van Sony.

Charlie’s Angels 4K is de zoveelste filmreeks die Sony in een nieuw jasje probeert te steken, maar ondanks de tegenvallende resultaten aan de box-office is het eigenlijk best een aardig actiefilmpje te noemen. Tuurlijk valt er een hoop te muggenziften, maar de film van Elizabeth Banks is gelukkig onderhoudend genoeg om je je daar als kijker niet teveel aan te hoeven storen. Wat wel stoort is de boodschap dat vrouwen ook hun mannetje (sorry voor de woordgrap) kunnen staan en Banks die boodschap duidelijk niet onder stoelen of banken schuift. Het is vooral jammer dat ze die boodschap klaarblijkelijk alleen maar duidelijk kan maken door de mannen te reduceren naar een bedenkelijk laag niveau in plaats van te laten zien dat vrouwen en mannen wel degelijk op hetzelfde niveau kunnen opereren. Een smetje waar je je als kijker wel overheen moet zetten, maar voor wie dat lukt staat een meer dan prima actiefilm te wachten.

Met dank aan Sony Pictures Releasing en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

29 juni, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer