Charlie’s Angels 4K

Informatie

RegieMcG
Jaartal2000
Releasedatum30-10-2019
Speelduur98 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastCameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray, Sam Rockwell, Tim Curry, Kelly Lynch, Crispin Glover, Matt LeBlanc, LL Cool J, Tom Green, Luke Wilson en Melissa McCarthy

Natalie Cook, Dylan Sanders en Alex Munday zijn de “Angels”, die getalenteerde, stoere en bovenal aantrekkelijke vrouw die als privédetective samenwerken in dienst voor Charlie Townsend, een mysterieuze ongeziene miljonair. Charlie wordt door Vivian Wood ingehuurd om haar zakenpartner Eric Knox te vinden, een softwaremagnaat die een revolutionair stemherkenningsprogramma heeft ontworpen. Knox is naar verluid ontvoerd door Roger Corwin, de leider van de concurrerende communicatiegigant Redstar Enterprises. Natalie, Dylan en Alex gaan erop af en weten Knox te bevrijden, maar de dader weet te ontvluchten. Knox vertelt Dylan vervolgens dat de ontvoering in scène is gezet door hem en Wood om technische geheimen van Redstar Enterprises te bemachtigen. Hij is van plan deze te gebruiken naast zijn eigen software om Charlie op te sporen, die volgens hem zijn vader heeft vermoord in Vietnam.

Charlie’s Angels was een succesvolle Amerikaanse televisieserie die vijf seizoen te zien was van 1976 tot en met 1981. Na een kleine twintig jaar was het blijkbaar tijd om de serie nieuw leven in te blazen en zo verscheen in 2000 Charlie’s Angels, welke zo succesvol bleek dat drie jaar later ook nog een sequel volgde met Charlie’s Angels: Full Throttle. Kleine kanttekening hierbij is overigens wel dat we hier financieel succesvol bedoelen, want ook in 2000 waren de kritieken niet van de lucht. Daarnaast speelde de film slim in op de girl power actualiteit, waarbij vrouwen steeds meer op de voorgrond traden, iets dat nog maar eens onderstreept werd met de feministische megahit Independent Woman, Part 1 van meidengroep Destiny’s Child.

Toch werden er kosten noch moeite gespaard voor deze verfilming. Zo was actrice Drew Barrymore helemaal hot dankzij haar comeback in een memorabele scène in Scream, was Cameron Diaz en van meest gevraagde actrices van dat moment en was Lucy Liu een opkomende ster die voor de film gelijk wat deuren opende in China, een belangrijke afzetmarkt. Leuk detail daarnaast is dat de stem van Charlie hier opnieuw is ingesproken door John Forsythe, zoals dit eerder ook in de serie gebeurde. Net als destijds is hij niet te zien, al zien we aan het einde wel even zijn silhouet in beeld. Met andere rollen voor cultheld Bill Murray en de pas sinds kort echt op waarde gewaardeerde Sam Rockwell, en kleine rolletjes voor Tim Curry, LL Cool J en Friends-ster Matt LeBlanc, was er ook op de slimme casting maar weinig aan te merken.

Op de film valt dan wel weer het nodige aan te merken, vooral het gebrek aan een verhaal. Echter, wie deze film nog eens opzet zal toch vooral genieten van de zelfspot in de simpele aaneenschakeling van onsamenhangende scènes, die voorzien zijn van wat kinderachtige humor en compleet over de top stuntwerk. Wat dat betreft laat de film zich goed vergelijken met een muziekvideo. De ene zal het hersenloze vermaak met een glimlach tot zich nemen, de ander zal zich eraan blijven storen. Toch moet je je wel bedenken dat 4K transfer ongetwijfeld niet op de markt gezet zal zijn om nieuwe fans te winnen. En deze 4K transfer is zonder meer geslaagd te noemen. De kleuren spatten meer dan ooit van het scherm en de splinternieuwe Dolby Atmos audiotrack zal het goed doen in menig thuisbioscoop.

Extra’s: Ondanks dat catalogustitels van Sony Pictures zelden vergezelt gaan bonusmateriaal, zijn er toch wat extra’s aan de release toegevoegd. Toch mag eigenlijk verder geen naam hebben.
· Bekijk de NIEUWE Charlie’s Angels! (02:16) Geen trailer, maar gewoonweg een scène uit de film die plaatsvindt op een paardenracebaan.
· Charlie’s Angels Teaser Trailer (01:31)
· Charlie’s Angels Bioscooptrailer (02:33)

Charlie’s Angels 4K heeft een flinke upgrade gekregen, die de geboden mogelijkheid van een 4K transfer goed weet te benutten. Natuurlijk valt er een hoop op deze film aan te merken. Dit was al het geval in 2000 en dat is zeker niet minder geworden, zo is het allemaal erg gladjes en soms ook duidelijk een film van twintig jaar oud. Toch is de actie zeer kleurrijk te noemen, iets wat ook geldt voor de locaties, heeft de film een heerlijke soundtrack en leuke bijrollen. Voor wie de film toen goed kon waarderen biedt de film ook vandaag de dag nog fijn vermaak, waarbij je je vooral niet druk moet maken om het gebrek aan logica. Voor de liefhebbers zal het nu enkel nog even afwachten zijn of ook het vervolg Full Throttle eenzelfde behandeling zal krijgen, al was die film beduidend minder op alle vlakken.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

29 oktober, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5db2cb1147b51_selected-products" products="9200000115916859,1000004001301780,1002004000037910" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer