Chicago Fire – seizoen 6

Informatie

RegieReza Tabrizi, John Hyams, Sanford Bookstaver, Matt Earl Beesley, Jono Oliver, Joe Chappelle, Stephen Cragg, Bill Johnson, James Hanlon, Leslie Libman, Lin Oeding en Eric Laneuville
Jaartal2018
Releasedatum03-10-2018
Speelduur939 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Kara Kilmer, David Eigenberg, Yuri Sardarov, Joe Minoso, Christian Stolte, Miranda Rae Mayo en Eamonn Walker

Terwijl de meeste leden van Firehouse 51 nog steeds vastzitten in de vuurzee en hun een onzeker lot wacht, neemt Boden in een split second een belangrijk besluit in een poging hun te redden, maar dit blijkt zeker niet zonder risico. In de nasleep van de brand zien we hoe Casey twee maanden later de Medal of Valor ontvangt voor zijn handelen en er zelfs wordt overwogen hem te promoveren tot captain. Nu hij herstelt is van zijn hartaanval keert Mouch terug hij de 51 en Brett wordt herenigt met Hope, een jeugdvriendin die een relatie krijgt met Severide. Terwijl de dappere brandweerlieden, reddingsteams en paramedici zich bezighouden met de nasleep van elk vuur dat ze tegenkomen, ontvouwen zich meer hete romances, pulserende actie en vurig drama.

Dit seizoen pakt het verhaal op bij de cliffhanger waarmee de makers de kijkers achterlieten in seizoen 5. Cliffhanger is hierbij overigens niets teveel gezegd, gezien de helft van alle personages vast zaten in een warenhuis dat in brand stond. Spanning verzekerd en bij fans van de serie werd de spanning zelfs nog wat opgevoerd door bij het vrijgeven van de eerste beelden ter promotie van dit seizoen de indruk te geven dat niet iedereen het zou gaan overleven. Met een wellicht wat misplaatste gevoel moeten we echter constateren dat het allemaal met een sisser afloopt. Het zorgt voor toch een wat wrange, bijna soap-achtige nasmaak bij de sterke cliffhanger. Het is namelijk wel opvallend dat ondanks het levensgevaarlijke beroep vrijwel alles in de serie afloopt volgens het gezegde ‘eind goed al goed’. Vrijwel, want we zijn het overlijden van Leslie Shay in de finale van seizoen twee nog niet vergeten.

In de serie wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé. Chicago Fire is onderdeel van een flink universum aan series. Zo is daar niet alleen de verbinding met spin-offs Chicago P.D. en Chicago Med, maar ook met het langlopende politiedrama Law & Order: Special Victims Unit. Dit zorgt er enerzijds voor dat de liefhebbers die nooit genoeg krijgen van de serie op hun wenken worden bediend, maar ook dat je eigenlijk min of meer gedwongen wordt om alle series ook te volgen. Helemaal omdat er met regelmaat cross-over afleveringen zijn, zoals dit seizoen met Chicago P.D.. Liefhebbers zullen dit juist waarderen aan de series, maar het maakt het wel wat onaantrekkelijk voor mensen die overwegen om in te stappen.

Toch biedt ook dit seizoen juist de liefhebbers weer precies wat ze willen zien. De serie weet dan wel amper te verrassen en is daarom niet van het niveau dat we bij HBO-series vaak zien, maar misstaat zeker niet naast een serie als NCIS. De serie is goedgemaakt, waarbij sommige beelden zijn gefilmd in echte kazernes in Chicago, en we zien de nodige nieuwe branden en spannende reddingen. Daarin ontwaren we diverse korte verhaallijnen, die vaak een enkele episode beslaan, maar ook langdurige verhaallijnen. Deze bestaan soms niet alleen uit meerdere afleveringen, maar soms zelfs ook uit meerdere seizoenen. Waar het begin van dit seizoen wat deuren opende voor het vertrek van een vast personages, gebeurt dit aan het eind uiteindelijk toch nog. Het seizoen eindigt namelijk met het vertrek van vaste waarde Gabriela Dawson, als zij uiteindelijk toch de baan accepteert die haar eerder al werd aangeboden in Puerto Rico.

Extra’s: Op de zes discs tellende Blu-ray release is geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel is een cross-over aflevering toegevoegd.
· Chicago P.D. Season 5 Crossover Episode (43:20) De complete aflevering 16 van seizoen 5 van Chicago P.D., welke een crossover vormt met aflevering 13 van dit seizoen.

Chicago Fire – seizoen 6 benut niet alle geboden kansen uit het vorig seizoen, maar biedt wel opnieuw wat deze serie zo populair maakt. Nadat dit seizoen begint met een wat teleurstellende climax van de cliffhanger van seizoen 5, verzandt de nasleep hiervan al snel in een verloop dat we goed kennen van de serie. Op zich is hier niets mis mee, de fans krijgen dan ook waar ze zo naar verlangen, maar gezien het gevaarlijke beroep dat wordt uitgeoefend is het bijna teleurstellend dat de volledige cast zelfs de grootste brand weet te overleven. Als je dit naast je neer kan leggen is dit seizoen weer een erg fijne, met de nodige branden en net zoveel reddingen. Als dit seizoen uiteindelijk toch afsluit met een afscheid is dit toch wat verrassend en maakt het nieuwsgierig welke deuren hiermee geopend worden.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

3 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5bb472121b09f_selected-products" products="9200000097060225,9200000097060229,9200000095914995" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer