Chicago Fire – seizoen 7

Informatie

RegieSanford Bookstaver, Reza Tabrizi, Eric Laneuville, Batan Silva, Leslie Libman, Olivia Newman, Mark Tinker, Jono Oliver, Paul McCrane, Milena Govich, Carl Seaton, Jann Turner, Stephen Gragg en Joe Chappelle
Jaartal2018-2019
Releasedatum25-09-2019
Speelduur1038 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJesse Spencer, Taylor Kinney, Kara Kilmer, David Eigenberg, Yuri Sardarov, Joe Minoso, Christian Stolte, Miranda Rae Mayo, Monica Reymund, Rahm Emanuel, Jason Beghe en Jon Seda

Casey heeft het nog steeds lastig met de ruzie die hij had met Dawson over haar trip naar Puerto Rico. Niet veel later ontdekt hij dat haar verblijf niet tijdelijk blijkt. Intussen verwelkomt Chicago Firehouse 51 Emily Foster, een nieuw teamlid die zo gemakkelijk blijkt in de omgang dat ze direct goed ligt bij het team. Naast de personele wisselingen is er ook weer genoeg werk aan de winkel waarmee het team hun levens op het spel zet om hun eigen stad veilig te stellen. Terwijl de dappere brandweerlieden, reddingsteams en paramedici zich bezighouden met de nasleep van elk vuur dat ze tegenkomen, ontvouwen zich ook nieuwe romances, zien we pulserende actie en vurig drama. Het blijkt de opmaat naar een zinderende finale waarin hun levens aan een zijden draadje hangen bij een grootse fabrieksbrand.

In Chicago Fire wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé. Chicago Fire is onderdeel van een flink universum aan series. Zo is daar niet alleen de verbinding met spin-offs Chicago P.D. en Chicago Med, maar ook met het langlopende politiedrama Law & Order: Special Victims Unit. Dit zorgt er enerzijds voor dat de liefhebbers die nooit genoeg krijgen van de serie op hun wenken worden bediend, maar ook dat je eigenlijk min of meer gedwongen wordt om alle series ook te volgen. Helemaal omdat er met regelmaat cross-over afleveringen zijn, zoals dit seizoen met Chicago P.D. en Chicago Med. Liefhebbers zullen dit juist waarderen aan de series, maar het maakt het wel wat onaantrekkelijk voor mensen die overwegen om in te stappen.

Dit seizoen pakt het verhaal korte tijd na het einde van seizoen 6 op. Anders dan aan het einde van seizoen 5, toen de helft van alle personages vast zaten in een warenhuis dat in brand stond, was het einde van het zesde seizoen een stuk minder spectaculair. Er waren een hoop onbeantwoorde vragen, maar er werd vooral ingezet op drama. Goed voorbeeld is het vertrek van Monica Raymund als Gabriela Dawson uit de serie. Het zorgde voor toch een wat wrange, bijna soap-achtige nasmaak dit keer. Toch is zij nog vluchtig te zien in de eerste aflevering van dit seizoen, om haar verhuizing definitief te maken en het schuldgevoel van Casey weg te nemen, nadat hij boos werd op haar tijdens haar verblijf in Puerto Rico. Het moet voor de liefhebbers een schrale troost zijn dat zij blijkbaar gelukkig is met de nieuwe invulling die zij heeft gegeven aan haar leven.

Toch is er ook positief nieuws. Zo is Annie Ilonzeh te zien als paramedisch medewerker Emily Foster. Door haar intelligentie, zelfvertrouwen en het gemak waarmee ze contacten legt wordt al vrij snel duidelijk dat we hier met een blijvertje te maken hebben. Anderzijds is de serie toch ook vooral weer meer van hetzelfde, iets wat we ook bij NCIS en zijn spin-offs zien. Niet dat dat negatief hoeft te zijn, maar alles blinkt vooral uit in goedgemaakte degelijkheid. Zo zien we zoals altijd de nodige branden en spannende reddingen, waarin we niet alleen diverse korte verhaallijnen ontwaren, maar ook langdurige verhaallijnen. Toch brandt Chicago Fire feller dan ooit, iets wat nog maar eens onderstreept wordt met een vurige cliffhanger waarin het leven van iedereen op het spel staat tijdens een enorme fabrieksbrand. Nu maar hopen dat dit beter wordt opgelost dan met de cliffhanger van seizoen 5.

Extra’s: Op de zes discs tellende Blu-ray release is opnieuw geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel zijn de cross-over afleveringen toegevoegd.
· Chicago Med Season 4 Crossover Episode (43:56) De complete aflevering 2 van seizoen 4 van Chicago Med, welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.
· Chicago P.D. Season 6 Crossover Episode (41:13) De complete aflevering 2 van seizoen 6 van Chicago Med, welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.
· Chicago P.D. Season 6 Crossover Episode (42:11) De complete aflevering 15 van seizoen 6 van Chicago P.D., welke een crossover vormt met aflevering 15 van dit seizoen.

Chicago Fire – seizoen 7 biedt meer van hetzelfde, maar kan rekenen op een vurige cliffhanger! Het begin van dit seizoen staat vooral in het teken van een verlengd afscheid van vaste waarde Gabriela Dawson. Het zal de fans ongetwijfeld bekoren dat hier nog wat meer gewicht aan wordt gegeven, toch gaat men vervolgens vrij snel over tot de orde van de dag. De serie bewandelt hierin dezelfde weg als die we in seizoen vijf zagen, met een daverende cliffhanger. Het is nu enkel nog te hopen dat de makers niet dezelfde fout maken als eerder. Het is tenslotte wat vreemd, gezien het gevaarlijke beroep dat wordt uitgeoefend, dat keer op keer de volledige cast zelfs de grootste brand weet te overleven. Toch biedt ook dit seizoen weer heerlijk vermaak van serie rond brandweerlieden en paramedici, dat wordt overgoten met een flinke soapsaus. Liefhebbers zullen reikhalzend uitkijken naar seizoen acht, welke eind deze maand al van start zal gaan in het thuisland.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

24 september, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d6fc54683821_selected-products" products="9200000115300911,9200000115300917,9200000115300909,9200000097060225,9200000097060229" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer