Chicago Med – seizoen 3

Informatie

RegieMichael Waxman, Charles S. Carroll, Mark Tinker, Daisy Von Scherler Mayer, Valerie Weiss, Leon Ichaso, Jono Oliver, Donald Petrie, David Rodriguez, Lin Oeding, Fred Berner, Salli Richardson-Whitfield, Michael Pressman en Marthe Mitchell
Jaartal2018
Releasedatum03-10-2018
Speelduur810 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastNick Gehlfuss, Yaya DaCosta, Torrey DeVitto, Rachel DiPillo, Colin Donnell, Brain Tee, Marlyne Barrett, Norma Kuhling, S. Epatha Merkerson, Oliver Platt, Malcolm McDowell en Corbin Bleu

Een paar maanden nadat hij buiten het ziekenhuis is neergeschoten bereidt Daniel Charles zich voor op zijn getuigenis tegen de schutter. Robin, de dochter van Daniel, heeft intussen het revalidatiecentrum verlaten, maar Connor Rhodes maakt zich zorgen over haar gedrag thuis. En dan is er nog de relatie tussen Natalie Manning en Will Halstead, waarbij het eigenlijk nooit van een relatie is gekomen omdat Natalie zich nog niet wilde binden. Maar als zij terugkeert van een sabbatical van drie maanden, en de tijd heeft gehad om wat dingen op een rijtje te zetten, blijkt al snel dat de gevoelens voor elkaar snel weer oplaaien. Verder staat het team iedere dag weer klaar voor de bloedstollende chaos van de eerste hulp, waarbij hartverscheurend drama hen zowel professioneel als persoonlijk treft als levens op het spel staan.

Chicago Med is een van de drie series die onderdeel uit maakt van de Chicago-franchise, waarbij we het na een seizoen gestopte Chicago Justice niet meerekenen. De franchise bestaat verder uit Chicago P.D., dat zich richt op het politiedepartment, en grote broer Chicago Fire, waar we brandweerkazerne Firehouse 51 volgen. Chicago Med sluit hier mooi op aan en richt zich op de artsen en verpleegkundigen van het Gaffney Chicago Medical Center. Dit alles is ontsproten aan het brein van Dick Wolf, een grote naam in wereld van televisieseries, die naam maakte als (uitvoerend) producent bij series als Miami Vice, Hill Street Blues en Law & Order, maar nu vooral bekend is als de man achter de Chicago-franchise.

Dit seizoen kent twintig afleveringen, in tegenstelling tot de drieëntwintig van het vorige seizoen, en pakt de draad op met de cliffhanger van het tweede seizoen. Hierbij werd Charles neergeschoten en we zien hoe het medisch team zich naar hem spoed in een poging zijn leven te redden alvorens we een sprong van drie maanden in de tijd maken. Niet alleen krijgen we daar de nasleep van de clifhanger voorgeschoteld, ook concentreert het begin van dit seizoen op de relatie van Natalie en Will. Al een tijdje smeult er het een en ander en de laatste scène van seizoen twee suggereerde zelfs meer dan dat. Het blijkt dat Natalie, die drie maanden een sabbatical heeft gehad, haar gevoelens op een rij heeft gezet. Het zal niemand verbazen dat de romance flink opbloeit met een spannend vraagstuk tot gevolg in de laatste aflevering.

Ondanks dat je als kijker precies krijgt wat je verwacht, zeker als je ook de andere series kijkt uit de Chicago-franchise, is het jammer dat er soms niet wat meer verrassingen zijn. Het is allemaal vooral erg degelijk en de geoefende serie kijker prikt overal zo doorheen. Toch is ook Chicago Med wel weer zo’n lekkere weinig-aan-de-hand-serie, die bovendien lekker wegkijkt. Natuurlijk wordt ook hier het niveau van de grote jongens van HBO nergens gehaald, maar het misstaat bijvoorbeeld niet naast een serie als NCIS. De serie is goedgemaakt en we ontwaren diverse korte verhaallijnen, die vaak een enkele episode beslaan, maar ook langdurige verhaallijnen. Deze bestaan soms niet alleen uit meerdere afleveringen, maar soms zelfs ook uit meerdere seizoenen. Het is een formule die kijkende naar het succes zeker zijn vruchten afwerpt.

Extra’s: Naast de 20 afleveringen, die verspreid zijn over de vijf discs tellende dvd set, is er helaas geen bonusmateriaal op deze release te vinden.

Chicago Med – seizoen 3 is gewoon een erg fijn hoofdstuk van deze lekker wegkijkende serie. Natuurlijk, de serie speelt zich af op een medisch centrum, maar buiten dat er soms even wat chaos ontstaat en de personages soms geconfronteerd worden met situaties die hun op welke manier ook raken, valt de serie onder lichte kost. Nu is daar helemaal niets mis mee, de serie vindt gretig aftrek, maar mensen die zoeken naar diepere lagen zijn hier aan het verkeerde adres. Toch zit het allemaal degelijk in elkaar en zullen de liefhebbers smullen van de soms wat soap-achtige, maar toch spannende verhaallijnen en wegzwijmelen als dan eindelijk het onvermijdelijke gebeurt. Als je dit alles naast je neer kan leggen is Chicago Med echt wat voor jou en zal dit seizoen niet teleurstellen en is het zelfs aan te raden om je verder te verdiepen in de Chicago-franchise, dit als je dat niet al gedaan hebt natuurlijk.  

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

9 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5bbc49762a241_selected-products" products="9200000097060235,9200000079739840,9200000061370206" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer