Chicago Med – seizoen 4

Informatie

RegieMichael Waxman, Charles S. Carroll, Vincent Misiano, Donald Petrie, Marthe Mitchell, Milena Govich, Valerie Weiss, Fred Berner, Carl Seaton, Michael Pressman, Lin Oeding, Nicole Rubio, Elodie Keene en Daniel De Carlo
Jaartal2018-2019
Releasedatum13-11-2019
Speelduur874 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastNick Gehlfuss, Torrey DeVitto, Colin Donnell, Brian Tee, Oliver Platt, Norma Kuhling, S. Epatha Merkerson, Yaya DaCosta en Marlyne Barrett

Direct nadat Dr. Natalie Manning het huwelijksaanzoek van Dr. Will Halstead accepteerde toen hij voor haar op een knie ging, is het plannen van het huwelijk begonnen. Alles lijkt geregeld, maar als Will undercover gaat in dienst van de FBI en op zijn huwelijksdag ontvoerd wordt is het nog maar de vraag of de twee ooit samen voor het altaar zullen staan. Ook volgen we Sharon, die direct in conflict komt met de nieuwe directie van het ziekenhuis als Dr. Rhodes een verzoek indient voor een nieuwe operatiekamer op de eerste hulp. De kamer komt er, maar als Sharon beslist om de nieuwe kamer voor meerdere operaties te gebruiken om zo de kosten te drukken, komen de twee in conflict. Verder volgen we opnieuw de toegewijde dokters, zusters en het personeel van Gaffney Chicago Medical Center als zij de strijd aan gaan met zowel uitdagende medische noodgevallen als intense persoonlijke drama’s.

Chicago Med is een van de drie series die onderdeel uit maakt van de Chicago-franchise, waarbij we het na een seizoen gestopte Chicago Justice niet meerekenen. De franchise bestaat verder uit Chicago P.D., dat zich richt op het politiedepartement, en grote broer Chicago Fire, waar we brandweerkazerne Firehouse 51 volgen. Chicago Med sluit hier mooi op aan en richt zich op de artsen en verpleegkundigen van het Gaffney Chicago Medical Center. Dit alles is ontsproten aan het brein van Dick Wolf, een grote naam in wereld van televisieseries, die naam maakte als (uitvoerend) producent bij series als Miami Vice, Hill Street Blues en Law & Order, maar nu vooral bekend is als de man achter de Chicago-franchise.

Dit seizoen kent net als het derde seizoen twintig afleveringen en pakt de draad op met het huwelijksaanzoek dat Dr. Will Halstead deed aan Dr. Natalie Manning. In plaats van dat de twee een zorgeloze toekomst samen tegemoet gaan, gebeuren er de nodige zaken die roet in het eten lijken te gooien. Belangrijkste verhaallijn hierin is als Halstead undercover gaat om de FBI te helpen met hun onderzoek naar Ray Burke, een maffiabaas en oude vriend van Pat Halstead, de recent overleden vader van Will. Het zorgt ervoor dat van de brede ensemble cast keer op keer de aandacht uitgaat naar dezelfde personen. Het is een formule die goed blijkt te werken voor de Chicago-franchise, al zorgt het er wel voor dat soapachtige wendingen amper vermeden kunnen worden. Personages overkomt in een seizoen meer dan andere mensen in een heel mensenleven.

Ondanks dat je als kijker precies krijgt wat je verwacht, zeker als je ook de andere series kijkt uit de Chicago-franchise, is het jammer dat er soms niet wat meer verrassingen zijn. Het is allemaal vooral erg degelijk en de geoefende serie kijker prikt overal zo doorheen. Van ieder opzetje met enig potentieel valt de afloop dan eigenlijk ook al snel te raden. Het maakt Chicago Med tot een lekkere weinig-aan-de-hand-serie, die bovendien lekker wegkijkt. Natuurlijk wordt ook hier het niveau van de grote jongens van HBO nergens gehaald, maar het misstaat bijvoorbeeld niet naast een serie als NCIS. De serie is goedgemaakt en we ontwaren diverse korte verhaallijnen, die vaak een enkele episode beslaan, maar ook langdurige verhaallijnen. Deze bestaan soms niet alleen uit meerdere afleveringen, maar soms zelfs ook uit meerdere seizoenen. Het is een formule die kijkende naar het succes zeker zijn vruchten afwerpt.

Extra’s: Op de zes discs tellende dvd release is opnieuw geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel zijn de cross-over afleveringen toegevoegd.
· Chicago Fire Season 7 Crossover Episode (40:50) De complete aflevering 2 van seizoen 7 van Chicago Fire, welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.
· Chicago P.D. Season 6 Crossover Episode (41:58) De complete aflevering 2 van seizoen 6 van Chicago P.D., welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.

Chicago Med – seizoen 4 mist grote verrassingen, maar is opnieuw een erg fijn hoofdstuk van deze lekker wegkijkende serie. Natuurlijk, de serie speelt zich af op een medisch centrum, maar buiten dat er soms even wat chaos ontstaat en de personages soms geconfronteerd worden met situaties die hun op welke manier ook raken, valt de serie onder lichte kost. Het maakt Chicago Med tot een laagdrempelige serie die je kijkt om vermaakt te worden, zonder al te veel breinbrekens. Nu is daar helemaal niets mis mee, de serie vindt gretig aftrek, maar mensen die zoeken naar diepere lagen zijn hier aan het verkeerde adres. Toch zit alles inventief in elkaar, zeker als je kijkt naar de crossovers met de andere series uit de Chicago-franchise. Als je dit alles naast je neer kan leggen is Chicago Med echt wat voor jou en zal dit seizoen niet teleurstellen en is het zelfs aan te raden om je verder te verdiepen in de Chicago-franchise, dit als je dat niet al gedaan hebt natuurlijk. 

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

13 november, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5dc281e6f1f64_selected-products" products="9200000117150194,9200000116335410,9200000097060235,9200000079739840,9200000061370206" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer