Chicago Med – seizoen 6

Informatie

RegieMichael Pressman, John Polson, Mykelti Williamson, Milena Govich, Charles S. Carroll, S.J. Main Muñoz, Martha Mitchell, Carl Weathers, Bethany Rooney, Michael Berry en Michael Waxman
Jaartal2020-2021
Releasedatum17-11-2021
Speelduur504 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastNick Gehlfuss, Yaya DaCosta, Torrey DeVitto, Brian Tee, Marlyne Barrett, S. Epatha Merkserson, Oliver Platt en Dominic Rains

Nu COVID-19 Chicago en de rest van de wereld blijft teisteren zijn de paramedici van het Gaffney Chicago Medical Center in opperste staat van paraatheid. Het virus heeft niet alleen effecten op de werkomgeving, maar ook op persoonlijk vlak valt er weer het nodige te beleven. Op zoek naar een balans tussen werk en privé en af en toe een schouder om op uit te huilen, proberen de heldhaftige dokters, verpleegkundigen en medewerkers er op de meest hectische spoedeisende hulp van Chicago dan ook maar weer het beste van te maken. Morele dilemma’s, onwaarschijnlijke medische uitdagingen, hier is de lijn tussen leven en dood bijzonder dun.

Chicago Med is een van de drie series die onderdeel uit maakt van de Chicago-franchise, waarbij we het na een seizoen gestopte Chicago Justice niet meerekenen. De franchise bestaat verder uit Chicago P.D., dat zich richt op het politiedepartement, en grote broer Chicago Fire, waar we brandweerkazerne Firehouse 51 volgen. Chicago Med sluit hier mooi op aan en richt zich op de artsen en verpleegkundigen van het Gaffney Chicago Medical Center. Dit alles is ontsproten aan het brein van Dick Wolf, een grote naam in wereld van televisieseries, die naam maakte als (uitvoerend) producent bij series als Miami Vice, Hill Street Blues en Law & Order, maar nu vooral bekend is als de man achter de Chicago-franchise.

Nadat het vijfde seizoen al werd ingekort door de uitbraak van COVID-19, zien we dit keer een wat korter seizoen met ‘maar’ 16 afleveringen. Ook dit seizoen had er flink mee te kampen. Zo moest de serie zelfs even stilgelegd worden toen iemand van de crew positief testte. Toch wordt er ook een positieve draai gegeven aan de actualiteit, met aardig wat verhaallijnen die mogelijk worden gemaakt doordat corona letterlijk in serie wordt verwerkt. Zo zien we terugkomen hoe onderliggende sociale problemen met betrekking tot COVID-19 worden aangepakt. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat meer zwarte patiënten overlijden dan blanke, mede door de verschillende sociaal- economische achtergrond die deze patiënten hebben. Maar ook op kleinere schaal word het virus in de serie verwerkt, zoals wanneer Will niet naar binnen mag omdat hij geen test heeft gedaan en Goodwin die een verhoogt risico loopt door haar diabetes.

Ondanks dat je als kijker eigenlijk weer precies krijgt wat je verwacht, zeker als je ook de andere series kijkt uit de Chicago-franchise, is het jammer dat er soms niet wat meer verrassingen zijn. Dat geldt dit seizoen dubbel en dwars, want door de uitbraak van COVID-19 en de daarbij komende maatregelen op de set ontbreken de welbekende cross-overs waar de franchise zo bekend om staan. Toch waren sommige samenkomsten het risico waard, zoals de titel van de twaalfde aflevering nog maar eens onderstreept. Toch kunnen we er niet omheen dat deze Chicago-serie van de drie op dit moment lopende de minste. Het is allemaal vooral erg degelijk, maar van ieder opzetje met enig potentieel valt de afloop eigenlijk al snel te raden. Het maakt de serie wel tot een lekkere weinig-aan-de-hand-serie, wat anderzijds weer gek is als je ziet waar de serie zich afspeelt.

Extra’s: Naast de 16 afleveringen van dit seizoen is er geen bonusmateriaal aanwezig op de dvd release.

Chicago Med – seizoen 6 kijkt opnieuw lekker weg en speelt goed in op de actualiteit door COVID-19 in de serie te verwerken. Helemaal geen gek idee, want de serie speelt zich tenslotte af op een medisch centrum. Toch kan je je afvragen of de kijkers niet juist even willen ontsnappen aan hetgene waar ze de hele dag mee geconfronteerd worden. Toch wordt het nergens te dramatisch en kunnen we de serie gerust scharen onder lichte kost. Het maakt Chicago Med tot laagdrempelig formulewerk die je kijkt om vermaakt te worden, zonder al te veel breinbrekens. Nu is daar helemaal niets mis mee, de serie vindt gretig aftrek, maar mensen die zoeken naar diepere lagen zijn hier aan het verkeerde adres. Toch zit alles inventief in elkaar en als je dit alles naast je neer kan leggen en je graag de andere series kijkt, maakt Chicago Med wel de cirkel rond. Je kan dan ook alweer uitkijken naar het zevende seizoen, dat ondertussen alweer volop bezig in het thuisland.

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

20 december, 2021

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer