Chicago P.D. – seizoen 5

Informatie

RegieEriq La Salle, Rohn Schmidt, John Whitesell, Terry Miller, Nick Gomez, Lily Mariye, Mark Tinker, Valerie Weiss, Carl Seaton, John Hyams, Nicole Rubio en Paul McCrane
Jaartal2018
Releasedatum03-10-2018
Speelduur935 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJason Beghe, Jon Seda, Jesse Lee Soffer, Tracy Spiridakos, Patrick John Flueger, Marina Squerciati, LaRoyce Hawkins, Amy Morton, Elias Koteas, Mykelti Williamson en Wendell Pierce

Met de hervorming van de politie in volle gang, wordt het team gedwongen om door verraderlijke omstandigheden te navigeren in hun streven naar gerechtigheid. Halstead is geschokt als hij uitvindt dat Erin Lindsay van de ene op de andere dag Chicago heeft verlaten en niet meer terugkeert. Daar bovenop komt nog eens dat hij gekoppeld wordt aan Hailey Upton. In de tussentijd onderzoekt de unit een uit de hand gelopen bendeoorlog, waarbij een jong kind per ongeluk om te het leven is gekomen. Maar ook intern speelt er het nodige. Zo wordt Ruzek gechanteerd door luitenant Woods in een poging Voight zwart te maken. Als Voight ontdekt dat Ruzek de boel belazerd, besluit hij op zijn beurt om samen te werken met Ruzek om zo Woods ten val te brengen. De elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago ligt onder vuur en wordt nauwlettend in de gaten gehouden, terwijl zij druk bezig zijn om de meest gruwelijke misdaden van de stad te bestrijden.

Met het succes van Chicago Fire, was Chicago P.D. in 2014 de eerste stap naar wat vandaag de dag bekend staat als de Chicago-franchise. Grote man achter dit alles is Dick Wolf, die al decennia lang schittert als bedenker en uitvoerend producent van televisieseries en zichzelf echt lanceerde met de Law & Order franchise. De Chicago-franchise is in dat opzicht een logisch gevolg en nog wat groter van opzet. Zo zijn er nu drie series die afspelen rond een brandweerkazerne, een politiedepartement en een ziekenhuis, welke worden verbonden door crossover afleveringen. Een bewonderingswaardig project dat zeer succesvol is, al werd Chicago Justice, dat de advocatenwereld indook, na een seizoen al stopgezet. Dat geldt niet voor Chicago P.D., waarvan vorig jaar alweer het vijfde seizoen werd gelanceerd.

In deze serie wordt het wedervaren van zowel geüniformeerde agenten als dat van de diverse detective eenheden van de politie van Chicago getoond. Gezicht van de serie is Jason Beghe, vooral bekend van gastrollen in meer dan vijfentwintig televisieseries. Ook haalt hij geregeld het nieuws in verband met Scientology, eerst als aanhanger, maar sinds 2008 ook als openlijk criticus. Waar Sophia Bush uit de serie is geschreven, haar personage is min of meer gedwongen vertrokken naar New York, staat dit seizoen in het teken van de terugkeer van Jon Seda. Zijn personage Antonio Dawson vond niet bepaald wat hij zocht bij zijn nieuwe baan bij het Openbaar Ministerie die hem werd aangeboden in het vorige seizoen. Slim geschreven, want eigenlijk zou hij door deze carrièreswitch het gezicht worden van Chicago Justice, maar nadat deze serie na een seizoen werd gestopt krijgt hij zo de kans om terug te keren. Het zal de liefhebbers van de serie zonder meer tevreden stemmen.

Het lijkt de makers er namelijk veel aan gelegen om het vertrek van Bush goed op te vangen. Niet alleen wordt zij nog vaak genoemd, ook wordt Hailey Upton geïntroduceerd, gespeeld door Tracy Spiridakos. Qua inhoud is dit vijfde seizoen actueler dan ooit. Niet alleen zien we de Afro-Amerikaanse gemeenschap in opstand komen als een jong meisje van hun per ongeluk wordt neergeschoten door Jay, ook krijgt de eenheid te maken met een terroristische aanslag. De kers op de spreekwoordelijke taart is de honderdste aflevering van de serie, die komt in de vorm van een crossover met de grote broer Chicago Fire. Een toetje middenin een zenuwslopend en verrassend sterk seizoen dat zeker de trouwe volgers van de Chicago franchise zeer goed zal smaken.

Extra’s: Op de zes discs tellende dvd release is geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel is er een cross-over aflevering toegevoegd.
· Chicago Fire Season 6 Crossover Episode (42:42) De complete aflevering 13 van seizoen 6 van Chicago Fire, welke een crossover vormt met aflevering 16 van dit seizoen.

Chicago P.D. – seizoen 5 is het spannendste seizoen van de serie tot nu toe! Niet alleen staat natuurlijk weer het handelen van Voight centraal, ook markeert dit seizoen het eerste seizoen van de serie zonder Sophia Bush. Het is een gemis dat ruimschoots goed gemaakt wordt door de terugkeer van Antonio Dawson en ook staat haar vervangster Tracy Spiridakos haar mannetje. Qua onderwerpen is de serie dit seizoen actueler dan ooit, waarbij terrorisme en een ongelukkige sterfte in de Afro-Amerikaanse gemeenschap op een mooie respectvolle wijze worden aangesneden. Hoogtepunt van dit seizoen zijn de spannende crossover aflevering met Chicago Fire en de zenuwslopende laatste aflevering. Het maakt dat de liefhebbers moeite zullen hebben om geduld op te brengen tot seizoen zes, welke in Amerika vanaf eind september te zien zijn.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

8 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b96666318be2_selected-products" products="9200000097060215,9200000079038849" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer