Chicago P.D. – seizoen 6

Informatie

RegieEriq La Salle, David Rodriguez, Nick Gomez, Nicole Rubio, Paul McCrane, Carl Seaton, Christine Swanson, Mykelti Williamson, Lily Mariye, Vincent Misiano, Donald Petrie en John Hyams
Jaartal2018-2019
Releasedatum13-11-2019
Speelduur999 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJason Beghe, Amy Morton, Jon Seda, Jesse Lee Soffer, Tracy Spiridakos, Patrick Flueger, Marine Squerciati, LaRoyce Hawkins, Anne Heche en Wendell Pierce

Het team worstelt met de dood van hun collega en vriend Olinsky. Nadat Voight de verdachte in zijn laatste zaak in koelen bloede heeft doodgeschoten wordt hij met onmiddellijke ingang geschorst. De rest van het team onderzoekt een zaak waarin verschillende mensen sterven aan een overdosis heroïne. Ruzek raakt in conflict met Dawson wanneer hij de leiding over het team krijgt. Wanneer het onderzoek voortduurt krijgen zij verschillende meningen over de zaak en dit maakt de samenwerking er niet beter op. Het team gaat dan met zijn allen naar de begrafenis van Olinsky, waar Voight op een afstand toekijkt. In de tijd die volgt proberen Voight en Platt gerechtigheid te vinden van de dood van Olinsky. Ruzek en Upton hebben op hun beurt een romantische ontmoeting. Verder volgen we opnieuw de mannen en vrouwen van de elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago bij het bestrijden van de meest gruwelijke misdaden van de stad.

Met het succes van Chicago Fire, was Chicago P.D. in 2014 de eerste stap naar wat vandaag de dag bekend staat als de Chicago-franchise. Grote man achter dit alles is Dick Wolf, die al decennia lang schittert als bedenker en uitvoerend producent van televisieseries en zichzelf echt lanceerde met de Law & Order franchise. De Chicago-franchise is in dat opzicht een logisch gevolg en nog wat groter van opzet. Zo zijn er nu drie series die afspelen rond een brandweerkazerne, een politiedepartement en een ziekenhuis, welke worden verbonden door crossover afleveringen. Een bewonderingswaardig project dat zeer succesvol is, al werd Chicago Justice, dat de advocatenwereld indook, na een seizoen al stopgezet. Dat geldt niet voor Chicago P.D., waarvan eerder dit jaar alweer het zesde seizoen werd afgesloten.

Het gezicht van de serie is Jason Beghe, vooral bekend van gastrollen in meer dan vijfentwintig televisieseries. Ook haalt hij geregeld het nieuws in verband met Scientology, eerst als aanhanger, maar sinds 2008 ook als openlijk criticus. In de eerste aflevering van dit seizoen zien we hoe hij geschorst wordt nadat hij zijn boekje weer eens te buiten gaat. Toch betekent dit niet dat hij buiten beeld raakt. Zo gaat hij op jacht naar gerechtigheid voor de dood van Olinsky en werkt hij samen met de FBI aan een zaak. In die verhaallijn toont de serie zich behoorlijk inventief door elementen uit andere series uit de Chicago-franchise met elkaar te verweven. Zo zagen volgers van Chicago Med hoe Dr. Will Halstead in het vierde seizoen undercover ging voor de FBI, iets wat halverwege dit seizoen ook wordt meegenomen in deze serie. Het zorgt ervoor dat echte verrassingen misschien ontbreken, maar alles wel behoorlijk goed doordacht in elkaar zit.

Toch is er nog veel meer gaande en zit het spreekwoordelijke venijn weer in de staart. Zo probeert het team om Kelton te stoppen om burgemeester van Chicago te worden, om zo het voorbestaan van hun team te waarborgen. Ondertussen vindt interne zaken bewijzen dat Ruzek heeft gelogen en, ondanks dat hij blijft bij zijn onschuld, wordt hij gearresteerd en vastgezet. Als Kelton niet veel later doodgeschoten wordt gevonden is dat de daverende cliffhanger die menig kijker in spanning zal achterlaten betreffende wie de dader is. Oftwel, ook dit zesde seizoen is weer een zenuwslopend en verrassend sterk seizoen dat zeker de trouwe volgers van de Chicago franchise zeer goed zal smaken. Wel is er wellicht nog een kleine nasmaak, want waar Jon Seda in het vijfde seizoen nog enigszins verrassend en creatief geschreven terugkeerde, lijken we na dit seizoen opnieuw afscheid van hem te moeten nemen.

Extra’s: Op de zes discs tellende dvd release is opnieuw geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel zijn de cross-over afleveringen toegevoegd.
· Chicago Fire Season 7 Crossover Episode (40:50) De complete aflevering 2 van seizoen 7 van Chicago Fire, welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.
· Chicago P.D. Season 4 Crossover Episode (41:59) De complete aflevering 2 van seizoen 6 van Chicago P.D., welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.

Chicago P.D. – seizoen 5 is opnieuw een spannend seizoen van deze serie die ieder seizoen aan kracht lijkt te winnen. Natuurlijk staat het soms dubieuze handelen van Voight weer centraal, maar dit seizoen heeft duidelijk meer in zijn mars. Zo is er de uiterst inventieve verhaallijn waarin Voight dr. Will Halstead uit Chicago Med tegenkomt bij de FBI, ten tijde dat Will undercover ging. Het zijn dit soort crossovers die nog meer eens duidelijk maken dat alles goed uitgedacht is. Enige nadeel lijkt dat je hierdoor verplicht wordt alle series uit de Chicago-franchise te kijk, maar dat wordt op de dvd releases opgevangen door de crossover afleveringen op te nemen als bonusmateriaal. Het maakt dat de liefhebbers moeite zullen hebben om geduld op te brengen tot seizoen zeven, welke enkele werd afgetrapt in Amerika.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

15 november, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5dc281e6f1f64_selected-products" products="9200000117150192,9200000116335438,9200000097060215,9200000075611865,9200000061932547" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer