Chicago P.D. – seizoen 7

Informatie

RegieEriq La Salle, Carl Seaton, Vince Misiano, David Rodriguez, Mykelti Williamson, Paul McCrane, Oliva Newman, Chad Saxton, Charles S. Carroll, Lisa Demaine, Nicole Rubia en Alex Chapple
Jaartal2019-2020
Releasedatum21-10-2020
Speelduur921 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastJason Beghe, Jesse Lee Soffer, Tracy Spiridakos, Marina Squerciati, Patrick John Flueger en LaRoyce Hawkins

Na de moord op Kelton, de corrupte commissaris en beoogd burgemeester, wordt Voight gezien als eerste verdachte. Hij heeft dan ook alle schijn tegen zich wanneer blijkt dat hij vlak voor de moord in de straat is gezien. Het team zet hun onderzoek voort, maar Voight eist dat hij zelf het onderzoek mag leiden. Ondertussen wordt Ruzek na zijn wangedraag en obstructie vrijgelaten uit de gevangenis, al weet hij eigenlijk niet zo goed om te gaan met deze nieuwe situatie. Ook onthult Voight aan zijn team dat Dawson weer opgenomen is in een afkickkliniek. En dan is er nog nieuwkomer Vanessa Rojas, die worstelt om zich aan te passen van haar eerdere undercover werkzaamheden naar intelligence. Verder volgen we opnieuw de mannen en vrouwen van de elite Intelligence Unit van het politiekorps van Chicago bij het bestrijden van de meest gruwelijke misdaden van de stad. Maar hoe ver is de brigade bereid om gerechtigheid te zoeken en haar volk te beschermen?

Met het succes van Chicago Fire, was Chicago P.D. in 2014 de eerste stap naar wat vandaag de dag bekend staat als de Chicago-franchise. Grote man achter dit alles is Dick Wolf, die al decennia lang schittert als bedenker en uitvoerend producent van televisieseries en zichzelf echt lanceerde met de Law & Order franchise. De Chicago-franchise is in dat opzicht een logisch gevolg en nog wat groter van opzet. Zo zijn er nu drie series die afspelen rond een brandweerkazerne, een politiedepartement en een ziekenhuis, welke worden verbonden door crossover afleveringen. Een bewonderingswaardig project dat zeer succesvol is, al werd Chicago Justice (dat de advocatenwereld indook) al na een seizoen stopgezet. Dat geldt niet voor Chicago P.D., waarvan eerder dit jaar alweer het zevende seizoen van werd afgesloten.

Gezicht van de serie is Jason Beghe, vooral bekend van gastrollen in meer dan vijfentwintig televisieseries. Ook haalt hij geregeld het nieuws in verband met Scientology, eerst als aanhanger, maar sinds 2008 ook als openlijk criticus. In de serie is zijn personage zoals altijd omstreden en dit seizoen is dat niet anders. Zo zien we hoe hij verdacht worden van de moord op Kelton. Het zal niemand verrassen dat de vork toch wat anders in de steel zit. Wel anders is dat acteur John Seda geen deel meer uitmaakt van de cast, hij verliet de serie aan het eind van het zesde seizoen. Dat terwijl hij in het vijfde seizoen juist nog enigszins verrassend terugkeerde. Het is aan Lisseth Chavez, die hier Vanessa Rojas speelt, om hem te doen vergeten.

Ondanks dat de Chicago-franchise weinig verrassing kent, is het toch vooral interessant om te zien hoe er verhaallijnen uit de drie series moeiteloos met elkaar verweven worden. Zo ook dit seizoen, waarbij de vierde afleveringen van het seizoen op dat moment een dubbele cross-over betekent. Het is behoorlijk inventief hoe op deze manier door elementen uit andere series uit de Chicago-franchise met elkaar worden verweven. Wel kreeg ook deze serie te maken met de uitbraak van COVID-19, wat erin resulteerde dat op 13 maart van dit jaar resoluut een punt gezet achter dit seizoen. Het zorgde ervoor dat dit seizoen maar 20 aflevering telt, en een echte cliffhanger dus ontbrekt. Wel opent het virus nieuwe deuren, want Dick Wolf, de grote man achter de Chicago-franchise heeft al laten weten dat het virus in de serie verwerkt zal worden als deze in november terugkeert voor een nieuw seizoen.

Extra’s: Op de zes discs tellende Blu-ray release is opnieuw geen ruimte voor achter de schermen materiaal, wel is een cross-over aflevering met zusterseries Chicago Fire en Chicago Med toegevoegd. Hierbij draait het gedeelde plot om een mysterieuze ziekte.
· Chicago Fire Season 8 Crossover Episode (40:18) De complete aflevering 4 van seizoen 8 van Chicago Fire, welke een crossover vormt met aflevering 2 van dit seizoen.
· Chicago Med Season 5 Crossover Episode (41:07) De complete aflevering 4 van seizoen 5 van Chicago Med, welke een crossover vormt met aflevering 4 van dit seizoen.

Chicago P.D. – seizoen 7 is opnieuw een spannend seizoen rondom de elite eenheid van de immer controversiële Hank Voight. Dit seizoen mist de sterke cliffhanger van het vorige seizoen, iets wat komt door de uitbraak van COVID-19. Toch zijn er weer fijne ontwikkelingen, waarbij natuurlijk het soms dubieuze handelen van Voight weer centraal staat. Dat hij overal steeds toch uiteindelijk mee wegkomt wordt wellicht wat repetitief, maar het past in de formule van de serie. Ook onderdeel van die formule zijn de crossover afleveringen, waaruit nog maar eens blijkt dat de One-Chicago franchise verschrikkelijk goed is uitgedacht. Enige nadeel lijkt dat je hierdoor verplicht wordt alle series uit de Chicago-franchise te kijk, maar dat wordt op de dvd releases opgevangen door de crossover afleveringen op te nemen als bonusmateriaal. Het maakt dat de liefhebbers moeite zullen hebben om geduld op te brengen tot seizoen acht, welke als alles zoals gepland verloopt in november afgestrapt zal worden.

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

23 oktober, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer