DC’s Legends of Tomorrow – seizoen 3

Informatie

RegieRob Seidenglanz, Kevin Tancharoen, Mairzee Almas, Kevin Mock, Alexandra La Roche, David Geddes, Gregory Smith, Dermott Downs, Ben Bray, Chris Tammaro, Viet Nguyen, April Mullen, Dean Choe en Ralph Hemecker
Jaartal2017-2018
Releasedatum05-12-2018
Speelduur731 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastVictor Garber, Brandon Routh, Caity Lotz, Franz Drameh, Maisie Richardson-Sellers, Amy Pemberton, Tala Ashe, Keiynan Lonsdale, Nick Zano, Dominic Purcell en Billy Zane

Wanneer de Legends beseffen dat ze de tijdlijn hebben gebroken, arriveert Rip Hunter die onthult dat hij het ‘Time Bureau’ heeft gecreëerd ter vervanging van de Time Masters’ Council. Agenten van het Bureau lossen de anachronismen op en Rip bevrijdt de Legends van hun plichten. Zes maanden laten leven de Legends normale levens, nostalgisch voor hun eerdere avonturen. Mick bevindt zich op Aruba als hij Julius Caesar daar ontdekt. Hij informeert Sara, die Ray en Nate meeneemt op een zoektocht om hun waarde aan het Bureau te bewijzen. Samen met Jax en de sceptische Stein bedenken ze een plan om de Waverider terug te stelen van de Time Bureau om Julius Caesar te stoppen met het veroveren van de moderne wereld. 

DC’s Legends of Tomorrow opende enkele jaren geleden met een nogal matig eerste seizoen, maar gepaard met de rest van het Arrowverse universum is “Legends” in kwaliteit toegenomen. Een uitstekend tweede seizoen stelde hoge verwachtingen voor het derde seizoen en het is dan ook noemenswaardig dat deze niet teleurgesteld heeft. Oorspronkelijk werd de serie bekritiseerd omdat het veel te veel personages bevatte en bovenal een onsamenhangende verhaallijn, werd dit in seizoen 2 al gecorrigeerd. Nu heeft het de weg vrij gemaakt om ook een meer dan plezierig derde seizoen te presenteren. Het superheldenteam is één van de luchtigste van alle huidige DC-shows. Het leunt veel meer op doldwaze actie dan dat het poogt om een serieus drama te zijn, en dit werkt meer dan prima.

Aan het einde van seizoen twee zagen we de Legends knoeien met de tijd, wat een veranderende en verscheidenheid van tijdlijnen en historische gebeurtenissen mee bracht in het proces. The Time Bureau verbiedt het team om zich te bemoeien met de geschiedenis en verzoekt hen om het aan hun over te laten. Vanzelfsprekend kunnen Captain Sarah Lance (Caity Lotz) en haar team zichzelf niet inhouden en bedwingen om dit bevel te gehoorzamen. Terwijl ze rondneuzen in de tijd, hebben voormalig Captain Rip Hunter (Arthur Darvill) en zijn collega’s Ava Sharpe (Jes Macallan) en Gary Green (Adam Tsekhman) de taak om de Legends bij elkaar te houden en er bovenal voor te zorgen dat ze zich gedragen.

De grote slechterik van het derde seizoen is een demon genaamd Mallus, die banden heeft met Damien Darkh (Neal McDonough) en zijn dochter Nora (Courtney Ford). Sarah begeleidt haar teram om de anachronismen die ze hebben gemaakt te herstellen en een reeks totems te beveiligen waarmee ze Mallus kunnen overwinnen. De wijze waarop het verhaal zich afspeelt is tamelijk verrassend en Damien is niet alleen maar een tweedimensionale slechterik. Er zit veel meer nuance in zijn acties en er zijn enkele lastige allianties die moeten worden gemaakt om de dreiging van Mallus tegen te gaan. Voor iedereen die de show tot op heden té serieus nam, zal hier na de opwachting van de megateddy Beebo gauw op terug komen. Veel krankzinniger ga je het niet zien in een tv-serie.

Zoals de norm is geworden voor ieder seizoen van DC’s Legends of Tomorrow, zijn er wederom veel veranderingen in het team. Twee originele hoofdpersonages vertrekken uit de Waverider terwijl hacktivist Zari (Tala Ashe) het nieuwste lid van het team wordt. Amaya (Maisie Richardson-Sellers) keert terug nadat ze was vertrokken om terug te keren naar Zambesi, en John Constantine (Matt Ryan) duikt bij een paar gelegenheden op om het team te helpen. Dan is er ook nog de komst van Wally West (Keiynan Lonsdale) die over komt waaien vanuit The Flash om zich bij de serie aan te sluiten voor diverse afleveringen. Al met al voldoende spektakel en vermaak voor een waardig seizoen en ruimte voor het volgende. Legends of Tomorrow is geen televisie van de hoogste plank maar brengt wel exact dat wat er van een dergelijke show verwacht mag worden.

Extra’s: Naast de 18 afleveringen van dit seizoen is er ook ruimte gemaakt voor wat bonusmateriaal.
· The Best of DC TV’s Comic-Con Panels San Diego 2017: (58:27) Hoogtepunten van het jaarlijkse Comic-Con evenement.
· Inside the Crossover: Crisis on Earth-X (41:59) Een overzicht van de inmiddels gebruikelijke Arrowverse crossover.
· The Time Calibrators: Legends Assemble! (17:04) Deze extra geeft een leuke blik op de avonturen uit dit derde seizoen, met interviews van het productieteam.
· Post Production Theater: (06:12) Een korte extra feature die alleen de moeite waard is vanwege de Batman vs Beebo battle.
· Gag Reel: (07:28) Een ruim overzicht van bloopers uit dit derde seizoen.
· Deleted Scenes: Een grote reeks met verwijderde scenes.

DC’s Legends of Tomorrow – Seizoen 3 verliest nooit de allergrootste factor uit het oog, en dat is pure entertainment. Dit seizoen biedt meer consistente verhalen dan sommige van zijn zustershows zoals The Flash, Supergirl en Arrow. Grotendeels komt dit omdat het profiteert van kortere seizoenen qua afleveringen, maar ook door de energie die het uitstraalt. De steeds veranderende Waverider-leden houden de show fris en zolang Caity Lotz één van de hoofdrollen draagt als Sara Lance, kan de show nog wel een tijdje vooruit. Het maakt van dit derde seizoen opnieuw groots vermaak voor de absolute liefhebber van DC’s televisieseries, verre van een hoogvlieger maar wel pure entertainment.

Met dank aan Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

14 januari, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c18b105b6151_selected-products" products="9200000099727703,9200000081663358,9200000075451687,9200000075451691,9200000073986963,9200000073986961" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer