De Dieren uit het Hakkebakkebos

Informatie

RegieRasmus A. Sivertsen
Jaartal2016
Releasedatum13-12-2017
Speelduur75 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastFinn Poncin, Pepijn Koolen, Marcel Jonker, Thijs Overspelt & Stephan Holwerda

Het is voor de meeste dieren uit het Hakkebakkebos prima vertoeven in de kleine gemeenschap, maar toch geldt dat helaas niet voor alle dieren. De kleinere dieren, zoals Klaas Klautermuis en Maarten Bosmuis moeten namelijk goed oppassen voor de grotere dieren die ze het liefst willen opeten. Vooral de gemene Rein de Vos en IJge Egel vormen het grootste gevaar. Als het Rein een goed idee lijkt om de oma van Maarten op te eten, komt deze in actie. Hij besluit dat er een wet moet komen in het Hakkebakkebos waarin staat dat de dieren elkaar niet mogen opeten, maar juist vreedzaam naast elkaar moeten leven. Iedereen, inclusief Rein en IJge, gaan akkoord met de nieuwe wet. Toch is het nog maar de vraag of zij zich hier wel aan kunnen houden, vooral als ze steeds meer honger beginnen te krijgen na het eten van alleen maar nootjes…

Het prentenboek Klaasje Klautermuis en de andere dieren uit het Hakkebakkebos van de Noorse schrijver Thornbjørn Egner is een vrolijke verzameling van kleine verhaaltjes, vrolijke liedjes en fijne aquareltekeningen. Prima voer dus voor een leuke animatiefilm voor de jongsten onder ons en die is er nu dus ook eindelijk gekomen. En dat met Nederlandse hulp! De levendige wereld van het Hakkebakkebos is namelijk tot stand gekomen met hulp van de animators van Pedri Animation uit het pittoreske Ankeveen die vooral bekend zijn met hun vingerpoppetjes-animatie voor een provider.

Gelukkig is de creativiteit en vooral ook kwaliteit bij De Dieren uit het Hakkebakkebos een stuk hoger dan die voor hun commercials, want de stop-motiontechniek is hier wonderschoon te noemen. Het is uiteraard een eeuwenoude techniek die inmiddels flink is ingehaald door de computeranimatie, maar dat maakt het resultaat er zeker niet minder om. De felle kleuren en vrolijkheid spatten van het scherm en de stop-motiontechniek maakt het allemaal nog heerlijk knuffelbaar ook. Het valt ook niet te ontkennen dat deze techniek eigenlijk de enige manier is om de eveneens kleurrijke prenten uit het boek van Thornbjørn Egner eervol tot leven te wekken en meteen aanspreekbaar zijn voor zijn jonge doelgroep.

Animatiefilms voor de kleintjes kunnen uiteraard niet zonder een fijne boodschap, maar het scheelt een hoop als deze niet te veel wordt opgedrongen. Dat gebeurt bij De Dieren uit het Hakkebakkebos gelukkig ook niet, want ondanks dat hij zeker aanwezig is (wees lief voor elkaar en steek eens een helpende hand uit) wordt er niet tot in de treuren op ingezoomd. Het is vooral heel erg gezellig in het Hakkebakkebos en dat probleem waarbij de grote dieren de kleinere willen opeten… dat lossen ze met elkaar wel op. Het maakt De Dieren uit het Hakkebakkebos gewoon een heerlijke en zeer vrolijke animatiefilm die een hele fijne mix is van mooie animatie, veel vrolijke liedjes en leuke grappen en grollen. Met uiteraard een klein vleugje spanning wat er uiteraard ook bij hoort. Een dikke aanrader dus voor de komende koude dagen!

De Dieren uit het Hakkebakkebos is een hele fijne mix van mooie stop-motion animatie, vrolijke liedjes en vooral een hele hoop lol. Een boodschap kan uiteraard niet ontbreken, maar het is maar de vraag of het jonge publiek hem oppikt door alle vrolijkheid die van het scherm afspat. Deze fijne animatiefilm, deels van eigen bodem, is een dikke aanrader voor de aankomende koude dagen en biedt een fijne bioscoopervaring voor de allerkleinsten onder ons. Aanrader!

12 december, 2017

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a29391b59820_selected-products" products="1001004005078740" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer